Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury ogłasza przetarg
- Adres: 31-547 Kraków, ul. Przy Rondzie 5
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 0048 12 6179655 , fax. 0048 12 6179653
- Data zamieszczenia: 2013-06-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
ul. Przy Rondzie 5 5
31-547 Kraków, woj. małopolskie
tel. 0048 12 6179655, fax. 0048 12 6179653
REGON: 14058042800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.kssip.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych dla Krajowej Szkole Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Małych Swornegaciach (nr postępowania: BEF-V-ZP-3820-44/2013) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla Krajowej Szkole Sądownictwa i Prokuratury - Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Małych Swornegaciach przy ul. Karsińskiej 8: 1.1 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do SIWZ. 1.2 Świadczenie usług cateringowych na rzecz Zamawiającego w budynku położonym w Ośrodku szkoleniowym Jurysta w Małych Swornegaciach przy ul. Karsińskiej 8 (89-608 Swornegacie), tj. usług w zakresie przygotowywania, dostarczania i podawania do w/w miejsca posiłków polegających na zapewnieniu i zorganizowaniu wyżywienia od dnia podpisania umowy do dnia 30 września 2013 r.: 1) śniadania łącznie dla ok. 1800 osób, 2) obiady łącznie dla ok. 1000 osób, 3) kolacje łącznie dla ok. 800 osób. oraz zapewnienia odpowiedniej ilości osób do transportu i podawania posiłków, usuwania naczyń, odpadów pokonsumpcyjnych bez zbędnej zwłoki oraz do zorganizowania transportu posiłków w sposób odpowiadający wymogom sanitarno - epidemiologicznym. 1.2.1 Dla dzieci do lat 8 Wykonawca przyrządzi odpowiednią gramaturę poszczególnych posiłków wynoszącą nie mniej niż 60 % porcji dla dorosłego, wg załącznika nr 1a. 1.2.2 Zamawiający przewiduje możliwość zamawiania suchych prowiantów. Wartość produktów do przygotowania suchego prowiantu musi stanowić równowartość ceny obiadu. Produkty te muszą być świeże, dobre jakościowo, poporcjowane i zapakowane dla każdego gościa. 1.3 Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji usług w ilości mniejszej niż podana w SIWZ, z tym zastrzeżeniem, iż najmniejsza ilość zamówionych usług wyniesie nie mniej niż 20 % ilości zadeklarowanej w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. 1.4 Wykonawca poda wartość brutto każdego posiłku. Cena powinna uwzględniać dowiezienie posiłku do miejsca wskazanego w pkt. 1.2 oraz wszystkie koszty i czynniki cenotwórcze. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Wykonawca obliczy i poda łączną wartość oferowanych posiłków. Koszt posiłku dla dzieci odpowiednio 60 % kosztów posiłków dla dorosłych. 1.5 Odbiór dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczenia, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków i podpisem upoważnionego pracownika. Protokół znajduje się w załączniku nr 6. 1.6 Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie za rzeczywistą ilość zrealizowanych usług gastronomicznych w formie cateringu, obliczoną według stawek jednostkowych określonych w ofercie Wykonawcy w ramach poszczególnych zestawów, które wybierze Zamawiający. 2. Kod CPV: 55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55310000-6 Restauracyjne usługi kelnerskie 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków 55320000-9 Usługi podawania posiłków 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków 3. Zakres zamówienia został szczegółowo określony w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. 4. Sposób wykonywania przedmiotu zamówienia został szczegółowo określony we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kssip.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- zapewnienie sali konferencyjnej, miejsc noclegowych, miejsc parkingowych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby przeprowadzenia szkolenia w dniach 2-3 września 2016 r. w Warszawie, w ramach projektu Wsparcie podmiotów podstawowej opieki zdrowotnej we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-07-22 - Organizacja kolacji zasiadanej w ramach konferencji Digital Infrastructures for Research 2016 (II)
Dodano: 2016-06-29 - Usługi gastronomiczne świadczone na potrzeby uczestników letnich kursów Szkoły Języka i Kultury Polskiej UJ oraz Obozu dla Młodzieży, w dniach 1-22 lipca 2016 r. oraz 2-16 sierpnia 2016 r
Dodano: 2016-06-07 - Organizacja kolacji zasiadanej w ramach konferencji Digital Infrastructures for Research 2016
Dodano: 2016-05-30 - Organizacja konferencji pod nazwą Europejski Uniwersytet Regionów na rzecz uczenia się przez całe życie poprzez zapewnienie usługi restauracyjnej, cateringowej i noclegowej
Dodano: 2016-05-25 - Zapewnienie miejsc noclegowych, sali konferencyjnej, miejsca na realizację usług gastronomicznych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby dwóch realizowanych projektów:Wsparcie szpitali we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki część Program Akredytacji Szpitali współfin. ze środków UE w ramach EFS; Wsparcie podmiotów podstawowej opieki zdrowotnej we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki współfin. ze środków UE w ramach EFS
Dodano: 2016-05-17 - Organizacja 2 wyjazdów studyjnych
Dodano: 2016-03-02 - Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie miejsc noclegowych, sali konferencyjnej, miejsca na realizację usług gastronomicznych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby przeprowadzenia Ogólnopolskiej Konferencji Jakość w Opiece Zdrowotnej w dniach 23-24 maja 2016 r. w Krakowie, której uczestnikami będą przedstawiciele instytucji opieki zdrowotnej w Polsce.
Dodano: 2016-01-28 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia osób zatrzymanych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych i żywienia uprawnionych pracowników Komend Miejskich i Powiatowych Policji woj. małopolskiego
Dodano: 2016-01-11 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków klientom MOPS w Oświęcimiu w roku 2016
Dodano: 2015-12-16