Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 41-100 Siemianowice Śląskie, ul. Szkolna 17
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 765 62 00 , fax. 032 765 62 19
- Data zamieszczenia: 2014-03-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Szkolna 17 17
41-100 Siemianowice Śląskie, woj. śląskie
tel. 032 765 62 00, fax. 032 765 62 19
REGON: 00344749200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.siemianowice.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby szkoleń grupowych dla uczestników projektu Uwierz w Siebie, organizowanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Siemianowicach Śląskich. Catering dostarczany będzie dla kilku grup szkoleniowych po około 15 uczestników każda grupa. Zajęcia grupowe odbywać się będą w okresie obowiązywania umowy w terminach wcześniej wyznaczonych przez Zamawiającego. Zamawiający zaznacza, iż zajęcia grupowe, raz będą się odbywać przez wszystkie dni robocze tygodnia, innym razem jedynie w poszczególne dni tygodnia. Zależne jest to od rodzaju grupy i ilości spotkań grupowych przewidzianych dla danej grupy szkoleniowej. W ramach świadczonych usług cateringowych Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie z przekazanym przez Zamawiającego harmonogramem. Harmonogram będzie dotyczył całego okresu świadczenia usług cateringowych, zawierając dokładne informacje odnośnie: a) daty dziennej, godziny i miejsca realizacji usługi cateringowej, b) liczby porcji, które mają być dostarczone w określone miejsce o określonej porze. Zamawiającemu przysługuje prawo wprowadzania w harmonogramie zmian w trakcie realizacji niniejszej umowy. Jeżeli zgłoszenie zmiany w harmonogramie przez Zamawiającego nastąpi nie później, niż na 2 dni przed dniem świadczenia usług, którego dana zmiana dotyczy, Wykonawca ma obowiązek realizować usługi wg zmienionego harmonogramu. Zamawiający przewiduje dostawy cateringu po około 15 posiłków każdy w zależności od zapotrzebowania tj. od ilości uczestników biorących udział w szkoleniu ( w zależności od liczebności grupy szkoleniowej). Szkolenia, na które dostarczany będzie catering, odbywać się będą w miejscach wskazanych przez Zamawiającego na terenie miasta Siemianowice Śląskie. Świadczenie usług cateringowych przez Wykonawcę obejmować będzie zapewnienie gorącego posiłku ( II danie ) dla uczestników projektu Uwierz w Siebie. Gorący posiłek stanowiący jeden posiłek będzie stanowiło porcję dla jednej osoby. Porcja musi obejmować łącznie co najmniej 400 g, na którą składać się będą przykładowo: - danie mięsne lub rybne: min. 100 g mięsa/ryby, min. 200 g ziemniaków/frytek, min. 100 g surówki Posiłki muszą posiadać odpowiednią temperaturę tj. temperatura nie niższa niż 63 stopni C, surówki nie wyższa niż 15 stopni C. Porcje zostaną przez wykonawcę umieszczone w odpowiednim jednorazowym pojemniku do którego dołączone zostaną jednorazowe sztućce oraz serwetka. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Wykonawca przygotuje posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( t.j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.). Wykonawca zapewni dowóz posiłków własnym transportem na miejsce wskazane przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do przewożenia posiłków środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Powiatową Stację Sanitarno Epidemiologiczną do przewozu żywności a osoby wykonujące przedmiot zamówienia zobowiązane są do posiadania aktualnej książeczki sanitarno - epidemiologicznej. Zamawiający przewiduje dostawę maksymalnej ilości porcji przez okres trwania umowy: 4.384. Należy nadmienić, że liczba dostarczanych porcji może ulegać zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, którą cechuje zmienność potrzeb podopiecznych. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część w/w posiłków będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie sporządzone i dostarczone ilości posiłków w trakcie realizacji zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.siemianowice.4bip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04