Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 37-450 Stalowa Wola, ul. Kwiatkowskiego 2
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 15 842 10 17 , fax. 15 842 10 17
  • Data zamieszczenia: 2011-08-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Kwiatkowskiego 2 2
    37-450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
    tel. 15 842 10 17, fax. 15 842 10 17
    REGON: 00031347200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.e-spzoz.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania i dostarczania posiłków zgodnie z załącznikiem Nr 3 do SIWZ. Wielkość i ilość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości posiłków niż wynikające ze stanu hospitalizowanych pacjentów, Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczanie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy. Ceny oferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: 1. Wykonawca będzie świadczyć usługę dostarczania posiłków w sposób ciągły zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U.z 2010 r Nr 136 poz. 914 ze zm. ) i rozporządzeń wydanych na jej podstawie oraz Rozporządzenia ( WE ) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych, Rozporządzenia ( WE ) NR 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego, w szczególności z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli ( HACCP ) oraz wg aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. 2. Do szczegółowych obowiązków Wykonawcy należeć będzie: a) dostarczanie punktualnie posiłków o należytej jakości w sposób zgodny z umową i obowiązującymi przepisami w termosach oraz o odpowiedniej temperaturze, w godzinach określonych w § 3 niniejszej umowy, b) dostarczanie posiłków obiadowych lub innych obejmujących gorące dania o temperaturze minimum zupa 750 C, II danie 650 C, natomiast przystawki, surówki maksimum 4 0 C, c) mycie naczyń transportowych, d) dbanie o należyty stan naczyń transportowych. 3. Wykonawca zobowiązuje się : a) świadczyć usługę przygotowania całodziennych posiłków przy wykorzystaniu własnych środków oraz własnego sprzętu i personelu przy uwzględnieniu profesjonalnego charakteru świadczonych usług, b) przestrzegać założeń diet według do niniejszej umowy, c) do przestrzegania przez zatrudnionych pracowników przepisów bhp i p/poż. oraz higieniczno sanitarnych, do przestrzegania procedur higienicznych dotyczących: higieny rąk, środków transportu, urządzeń, sprzętów i powierzchni oraz stosowania preparatów myjących i dezynfekujących zarejestrowanych i dopuszczonych do obrotu. d) do przestrzegania zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej ( GMP ) oraz systemu HACCP, e) do przedłożenia Zamawiającemu kopii protokołu pokontrolnego po każdej kontroli, f) do pobierania i przechowywania próbek żywnościowych z każdego posiłku według zaleceń Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego ( Dz. U. Nr 80 poz. 545 z 2007r ze zm..), g) udostępnienia Zamawiającemu wyników badań mikrobiologicznych na każde żądanie Zamawiającego, h) do odbioru od Zamawiającego resztek pokarmów zgodnie z umową i obowiązującymi przepisami, i) zapewnić stały kontakt telefoniczny osobie z ramienia Zamawiającego z osobą Wykonawcy : 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www:e-spzoz.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach