Przetargi.pl
Świadczenie kompleksowych usług cateringowych podczas pięciu wydarzeń organizowanych przez Centrum Nauki Kopernik, nr post epowania PO ZP 54 2013 CNK IS

Centrum Nauki Kopernik ogłasza przetarg

  • Adres: 00-390 Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 596 41 11 , fax. 22 596 41 13
  • Data zamieszczenia: 2013-11-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Nauki Kopernik
    ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20 20
    00-390 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 596 41 11, fax. 22 596 41 13
    REGON: 14060331300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kopernik.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytycja Kultury wpisana do RIK prow. przez Prezydenta m.st. Warszawy pod nr. 2/06

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie kompleksowych usług cateringowych podczas pięciu wydarzeń organizowanych przez Centrum Nauki Kopernik, nr post epowania PO ZP 54 2013 CNK IS
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowywaniu i serwowaniu w warunkach restauracyjnych cateringu, podczas pięciu, poniżej wymienionych wydarzeń, organizowanych przez Centrum Nauki Kopernik. - śniadanie prasowe pn. FameLab w dniu 6 grudnia 2013 roku, - konferencja pn. HACKATHON, w dniach 7-8 grudnia 2013 roku, - wydarzenie pn. Kometa w dniu 7-8 grudnia 2013 roku, - wydarzenie pn. Choinka dla Sponsorów w dniach 16 i 18 grudnia 2013 roku, - wydarzenie pn. Pierwsza Gwiazdka w dniu 20 grudnia 2013 roku, 2 Kod CPV: 55300000-3- Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków. 3 Miejsce wykonania Zamówienia: Usługa cateringowa będzie świadczona w siedzibie Zamawiającego, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20, 00-390 Warszawa 4 Zakres usługi obejmuje: 1) Śniadanie prasowe na wydarzenie pn. FameLab, w dniu 6 grudnia 2013 roku, od godz. 10:30 do godz. 15:30, serwowane w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, dla 50 osób; 2) Na konferencję pn. Hacathon zapewnienie w szczególności: a) Całodziennego serwisu kawowego wraz z poczęstunkiem, w dniach 7 i 8 grudnia 2013 roku dla 240 osób (120 osób w dniu 7 grudnia 2013 roku oraz 120 osób w dniu 8 grudnia 2013 roku), w godzinach 8:30 - 21:00 w dniu 7cgrudnia 2013 roku, oraz w godzinach 8:30 - 19:00 w dniu 8 grudnia 2013 roku; b) Śniadanie w dniach 7 - 8 grudnia 2013 roku, od godz. 8:30 do godz. 10:30, serwowane w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, dla 240 osób łącznie, (dla 120 osób w dniu 7 grudnia 2013 oraz dla 120 osób w dniu 8 grudnia 2013 roku); c) Lunch - w dniu 7 grudnia 2013 roku, od godz. 14:00 do 15:00, serwowany w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, dla 120 osób oraz w dniu 8 grudnia 2013 roku, w godzinach 14:00 - 15:00, serwowany w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, dla 120 osób; 3) Wydarzenie pod nazwą KOMETA - zapewnienie usługi cateringowej, składającej się w szczególności z: a) Poczęstunku serwowanego w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, w dniu 7 grudnia 2013 roku, dla 300 osób, w godzinach 20:00 - 21:30; b) Poczęstunku serwowanego w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, w dniu 8 grudnia 2013 roku, dla 200 osób, w godzinach 5:30 - 6:30. 4) Wydarzenie pn. Choinka dla Sponsorów - poczęstunek w dniu 16 i 18 grudnia 2013 roku, w godzinach 10:00 - 17:00, dla 100 osób (50 osób w dniu 16 grudnia 2013 roku oraz 50 osób w dniu 18 grudnia 2013 roku); 5) Wydarzenie pod nazwą Pierwsza Gwiazdka - poczęstunek - serwowany w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, w dniu 20 grudnia 2013 roku, dla 100 osób, w godzinach 19:30 - 21:30. 5 Do przygotowania posiłków powinny być użyte świeże, wysokiej jakości składniki, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury. 6 Temperatura dań podawanych na ciepło nie powinna być niższa niż 75 stopni C - zupy oraz 63 stopni C drugie dania. 7 Dania gorące, powinny być serwowane z podgrzewanych lub trzymających ciepło, chromowanych bemarach. Dania zimne, desery oraz ciasta i ciastka powinny być podane na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, sałatki w ceramicznych lub szklanych miskach, , sztućce powinny być stalowe - nierdzewne, do zimnych napojów i wody powinny być zapewnione szklanki i ponadto winny być zapewnione papierowe, trójwarstwowe serwetki, oraz obrusy wykonane z tkaniny elastycznej (typu strecz). Wszystkie serwowane dania ciepłe i zimne muszą być opisane. 8 Ilość elementów zastawy powinna odpowiadać ilości osób oraz ilości i rodzajów serwowanych dań. 9 Wykonawca zapewni stoły bufetowe oraz stoliki koktajlowe w ilościach określonych dla każdego z wydarzeń, opisanych w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia, który stanowi Załącznik numer 7, do SIWZ wraz z nakryciami (to jest serwety i/lub obrusy), wykonane z tkaniny elastycznej (np. typu strecz) oraz dekoracje. 10 Wykonawca zobowiązany jest zapewnić minimum 3 (trzy) ekspresy kawowe - dot. poczęstunku, o którym mowa w pkt. 4 lit. a) Załącznika numer 7 do SIWZ. 11 Ilość obsługi kelnerskiej powinna zapewnić sprawną i płynną obsługę uczestników wydarzeń, wyszczególnionych w pkt. 10.1 powyżej, być stosowna do ilości osób. Obsługa kelnerska powinna być ubrana w jednolite stroje, w kolorach biało-czarnych. Obsługa musi znać skład serwowanych dań. 12 Miejsca do ustawienia bufetów, dla posiłków wyszczególnionych w pkt. 10.2. powyżej, każdorazowo zostaną wskazane przez personel Zamawiającego. 13 Dla wydarzeń, o których mowa w pkt. 10.1. powyżej, Zamawiający zapewni wydzieloną przestrzeń, na ustawienie przez Wykonawcę niezbędnego sprzętu gastronomicznego oraz jedzenia, oraz zapewni możliwość podłączenia urządzeń do maksymalnie pięciu źródeł prądu o mocy 3500W. 14 Wykonawca zapewni usunięcie i wywóz odpadów na swój koszt. 15 Wykonawca na swój koszt i ryzyko dostarczy przedmiot Zamówienia na miejsce wykonywania usługi to jest do Centrum Nauki Kopernik (00-390) Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20. 16 Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu Zamówienia, w szczególności do podania potraw oraz zapewnienia obsługi kelnerskiej, zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego. 17 Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania oznaczeń potraw, wchodzących w skład posiłków w języku polskim i angielskim; 18 Ponadto opis przedmiotu Zamówienia określa Załącznik numer 7 do SIWZ oraz Wzór Umowy, stanowiący Załącznik numer 2 do SIWZ. 19 Zamawiający informuje, iż godziny rozpoczęcia i zakończenia posiłków wymienionych w ppkt. 10.4 1)_do 10.4. 5) SIWZ mogą ulec przesunięciu nie więcej niż o 15 minut. 20 Zamówienia uzupełniające - Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 Ustawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający w przedmiotowym Postępowaniu wymaga wniesienia przez Wykonawców wadium, jako zabezpieczenia złożonej Oferty. Wykonawca składający Ofertę wniesie wadium w kwocie odpowiadającej wartości 1 000,00 złotych (słownie złotych: jeden tysiąc). 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku z następujących form: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. nr 42, poz. 275). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu zostanie wpłacone przelewem na rachunek bankowy wskazany przez Zamawiającego: SWIFT: BPHKPLPK IBAN: PL 31 1060 0076 0000 3310 0017 6119 4. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. 5. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania Ofert. Wadium uznaje się za wniesione, jeżeli: a) wnoszone w formie pieniądza znalazło się na rachunku bankowym Zamawiającego przed upływem terminu na składanie Ofert, b) wnoszone w pozostałych formach oryginały dokumentów zostały złożone wraz z Ofertą przed upływem terminu do składania Ofert. 6. Wadium winno być wniesione na cały okres związania Ofertą. 7. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji, bądź poręczenia z treści powyższych dokumentów winno wynikać bezwarunkowe zobowiązanie Gwaranta (podmiotu, który wystawił gwarancję lub poręczenie) do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium na każde pisemne żądanie Zamawiającego zgłoszone w terminie związania Ofertą po wystąpieniu dowolnej okoliczności wskazanej w art. 46 ust 4a lub 5 Ustawy. 8. Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom zgodnie z postanowieniami art. 46 Ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.kopernik.org.pl/o-centrum/zamowienia-publiczne/; www.bip.kopernik.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach