Przetargi.pl
Świadczenie kompleksowych usług cateringowych na potrzeby Centrum Nauki Kopernik; Nr sprawy: PO_ZP_1_2014_CNK_MG

Centrum Nauki Kopernik ogłasza przetarg

  • Adres: 00-390 Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 596 41 11 , fax. 22 596 41 13
  • Data zamieszczenia: 2014-01-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Nauki Kopernik
    ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20 20
    00-390 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 596 41 11, fax. 22 596 41 13
    REGON: 14060331300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.kopernik.org.pl/o-centrum/zamowienia-publiczne/; http://bip.kopernik.org.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytucja Kultury wpisana do Rej. Instytucji Kultury prowadzonego przez m.st. Warszawa.

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie kompleksowych usług cateringowych na potrzeby Centrum Nauki Kopernik; Nr sprawy: PO_ZP_1_2014_CNK_MG
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowywaniu i serwowaniu w warunkach restauracyjnych cateringu, na potrzeby Centrum Nauki Kopernik podczas wydarzeń z następujących kategorii: 1) duża konferencja programowa: wydarzenie duże jednodniowe lub dwudniowe, liczba uczestników 250 osób każdego dnia; 2 wydarzenia dwudniowe, 6 wydarzeń jednodniowych; 2) średnie wydarzenie programowe: liczba uczestników 100 osób; 15 wydarzeń; 3) małe wydarzenie programowe: liczba uczestników 50 osób; 14 wydarzeń. 2. Miejsce wykonania Zamówienia: Usługa cateringowa będzie świadczona w siedzibie Zamawiającego, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20, 00-390 Warszawa oraz w miejscach wskazanych przez Zamawiającego, poza siedzibą Zamawiającego na terenie Warszawy. 3. Do przygotowania posiłków powinny być użyte świeże, wysokiej jakości składniki, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury. 4.Temperatura dań podawanych na ciepło nie powinna być niższa niż 75 stC, zupy oraz 63stC drugie dania. 5. Dania gorące, powinny być serwowane w podgrzewanych lub trzymających ciepło, chromowanych bemarach. Dania zimne, desery oraz ciasta i ciastka powinny być podane na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, sałatki w ceramicznych lub szklanych miskach, sztućce powinny być stalowe - nierdzewne, do zimnych napojów i wody powinny być zapewnione szklanki, ponadto winny być zapewnione papierowe, trójwarstwowe serwetki, oraz obrusy wykonane z tkaniny elastycznej (typu strecz). Wszystkie serwowane dania ciepłe i zimne muszą być opisane. 6. Ilość elementów zastawy powinna odpowiadać ilości osób oraz ilości i rodzajów serwowanych dań. 7. Wykonawca zapewni stoły bufetowe oraz stoliki koktajlowe w ilościach określonych dla każdego z wydarzeń, opisanych w szczegółowym opisie przedmiotu Zamówienia, który stanowi Załącznik numer 1 do SIWZ wraz z nakryciami (to jest serwety i,lub obrusy), wykonane z tkaniny elastycznej (np. typu strecz) oraz dekoracje. 8. Ilość obsługi kelnerskiej powinna zapewnić sprawną i płynną obsługę uczestników wydarzeń, wyszczególnionych w pkt. 1. powyżej, być stosowna do ilości osób. Obsługa kelnerska powinna być ubrana w jednolite stroje, w kolorach biało-czarnych. Obsługa musi znać skład serwowanych dań. 9. Miejsca do ustawienia bufetów, dla posiłków wyszczególnionych w Załączniku nr 1 do SIWZ, każdorazowo zostaną wskazane przez personel Zamawiającego. 10. Dla wydarzeń, o których mowa w pkt. 10.1. powyżej, Zamawiający zapewni wydzieloną przestrzeń, na ustawienie przez Wykonawcę niezbędnego sprzętu gastronomicznego oraz jedzenia. Zamawiający zapewni możliwość podłączenia urządzeń do maksymalnie czterech źródeł prądu o mocy 3500W. 11. Wykonawca zapewni usunięcie i wywóz odpadów na swój koszt. 12. Wykonawca na swój koszt i ryzyko dostarczy przedmiot Zamówienia na miejsce wykonywania usługi, to jest do Centrum Nauki Kopernik (00 390) Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20 oraz w miejscach wskazanych przez Zamawiającego, poza siedzibą CNK na terenie Warszawy. 13. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu Zamówienia, w szczególności do podania potraw oraz zapewnienia obsługi kelnerskiej, zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego. 14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania oznaczeń potraw, wchodzących w skład posiłków w języku polskim i angielskim; 15. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia obsługi kelnerskiej ze znajomością języka angielskiego w stopniu, co najmniej komunikatywnym tj. A2 (w skali Rady Europy). 16. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia obsługi kelnerskiej ze znajomością zasad protokołu dyplomatycznego. 17. Miejsce wykonywania działalności przez Wykonawcę musi być zlokalizowane w odległości nie większej niż 50 (pięćdziesiąt) kilometrów od siedziby Zamawiającego (Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20). 18. Ponadto opis przedmiotu Zamówienia określa Załącznik numer 1 do SIWZ oraz wzór Umowy, stanowiący Załącznik numer 2 do SIWZ. 19. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia lub zmniejszenia ilości wydarzeń, bądź do zmiany specyfiki wydarzenia, o których mowa w pkt. 1. powyżej, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia przez Wykonawców wadium jako zabezpieczenia złożonej Oferty. Wykonawca składający Ofertę wniesie wadium w kwocie odpowiadającej wartości 6.000,00 złotych (słownie: sześć tysięcy złotych). 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. nr 42, poz. 275). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez Zamawiającego: SWIFT: BPHKPLPK IBAN: PL 31 1060 0076 0000 3310 0017 6119 Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. 4. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania Ofert. Wadium uznaje się za wniesione, jeżeli: a) wnoszone w formie pieniądza znalazło się na rachunku bankowym Zamawiającego przed upływem terminu na składanie Ofert; b) wnoszone w pozostałych formach dokumentów potwierdzający wniesienie wadium został złożony wraz z Ofertą przed upływem terminu składania Ofert. 5. Wadium winno być wniesione na cały okres związania Ofertą. 6. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji, bądź poręczenia z treści powyższych dokumentów winno wynikać bezwarunkowe zobowiązanie gwaranta (podmiotu, który wystawił gwarancję lub poręczenie) do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium na każde pisemne żądanie Zamawiającego zgłoszone w terminie związania Ofertą po wystąpieniu dowolnej okoliczności wskazanej w art. 46 ust 4a lub 5 Ustawy. 7. Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom zgodnie z postanowieniami art. 46 Ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.kopernik.org.pl/o-centrum/zamowienia-publiczne/; http://bip.kopernik.org.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach