Przetargi.pl
Świadczenie kompleksowych usług cateringowych dla uczestników konferencji pn. Pokazać - Przekazać w dniach 23-24 sierpnia 2013 r. w Centrum Nauki Kopernik; nr postępowania: PO ZP 27 2013 CNK IS

Centrum Nauki Kopernik ogłasza przetarg

  • Adres: 00-390 Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 596 41 11 , fax. 22 596 41 13
  • Data zamieszczenia: 2013-07-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Nauki Kopernik
    ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20 20
    00-390 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 596 41 11, fax. 22 596 41 13
    REGON: 14060331300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kopernik.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytucja kultury -Rejestr Instytucji Kultury prow. przez Prezyd. m. st. W-wy pod nr 2/06

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie kompleksowych usług cateringowych dla uczestników konferencji pn. Pokazać - Przekazać w dniach 23-24 sierpnia 2013 r. w Centrum Nauki Kopernik; nr postępowania: PO ZP 27 2013 CNK IS
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu Zamówienia; zamówienia uzupełniające. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług cateringowych, polegających na przygotowywaniu i serwowaniu, w warunkach restauracyjnych, cateringu podczas konferencji pn. Pokazać - Przekazać, organizowanej w ramach projektu Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki pn. Opracowanie i pilotaż aktywnych metod pracy nauczyciela z uczniem opartych na metodzie badawczej, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków. 3. Miejsce wykonania Zamówienia: Usługa cateringowa będzie świadczona w siedzibie Centrum Nauki Kopernik, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20, 00-390 Warszawa. 4. Zakres usługi obejmuje: 1) Zapewnienie całodziennego serwisu kawowego, dla 290 osób każdego dnia: a) w dniu 23 sierpnia br. w godz. od 09:30 do godz. 21:00 oraz b) w dniu 24 sierpnia br., w godz. od 08:30 do godz. 14:30. Całodzienny serwis kawowy powinien zawierać: kawa czarna, mielona zaparzana w termosach - bez ograniczeń, wybór herbat - min 4 rodzaje do wyboru (w tym mięta i herbata owocowa), woda gorąca do zaparzenia, w termosach - bez ograniczeń, woda niegazowana w butelkach o pojemności nie większej niż 0,5 l - bez ograniczeń, woda gazowana w butelkach o pojemności nie większej niż 0,5 l - bez ograniczeń,soki owocowe 100%, minimum 4 rodzaje: pomarańczowy, czarna porzeczka, jabłko, grejpfrutowy - bez ograniczeń,cukier biały i brązowy trzcinowy, w saszetkach, po min. 5 g każda - bez ograniczeń,mleko 3,2 % UHT - bez ograniczeń,cytryna - bez ograniczeń, galanteria cukiernicza - minimum 3 rodzaje kruchych ciasteczek przez cały dzień - bez ograniczeń. 2) Dwie przerwy kawowe, dla 290 osób, każdego dnia: a)w dniu 23 sierpnia br. od około godziny 11:30 o czasie trwania 30 minut oraz b) w dniu 24 sierpnia br. od około godziny 10:00 o czasie trwania 30 minut polegająca na rozszerzeniu serwisu kawowego, opisanego w pkt. 10.4.1. powyżej, o: minimum 3 rodzaje świeżo pieczonych ciast, podanych na paterach, porcjowanych - 1 porcja min. 100 g oraz minimum 1 rodzaj croissantów po min. 60 g sztuka - po min. 2 porcje ciasta i 1 porcje croissanta na osobę, świeże owoce, minimum 4 rodzaje, po tyle samo każdego rodzaju (w tym jabłka, banany, pomarańcze i do wyboru: brzoskwinie, nektarynki, gruszki, arbuz porcjowany po min. 200 g porcja, winogron jasnych i/lub ciemnych po 70 g porcja) min. 2 sztuki/porcje owoców do wyboru na osobę. Zamawiający informuje, iż godzina rozpoczęcia przerw kawowych może ulec przesunięciu do 15 minut. 3) Przegotowanie ciepłego posiłku - lunchu, serwowanego w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, dla 290 osób: a) w dn. 23 sierpnia br., w godz. od 14:00 do godz. 15:00 oraz b) w dn. 24 sierpnia br. w godz. od 13:30 do 14:30, składającego się z: a) pierwszego dania - zapewnienie dla każdej osoby porcji zupy, nie mniejszej niż 250 ml; b) drugiego dania, składającego się z: - dania mięsnego: dla każdej osoby - wybór minimum dwóch rodzajów mięs, pierwszy rodzaj: wołowe lub wieprzowe, drugi rodzaj: kurze lub z indyka - porcja min. 150 g na osobę; - dania bezmięsnego: dla każdej osoby wybór: ryba w sosie lub danie z grzybów lub pieczonych warzyw - porcja min.150 g na osobę; - ziemniaków - porcja minimum 100 g. na osobę oraz do wyboru 1 z 3: makaron, ryż, kasza (pęczak lub gryczana, lub jęczmienna) - porcja minimum 100 g na osobę; - wybór 3 rodzajów sałat z dressingiem i/lub surówek, i/lub minimum 3 składnikowych mieszanek gotowanych warzyw - porcja minimum po 50 g każdego rodzaju na osobę. Deseru, składającego się z: - wybór min. 5 rodzajów świeżych, sezonowych owoców, w tym: jabłka, banany, pomarańcze i do wyboru: brzoskwinie, nektarynki, gruszki, arbuz porcjowany, porcja min. 200 g, winogrona jasne i/lub ciemne, po 70 g porcja) - minimum 2 sztuki/porcje różnych owoców na osobę; - deser w formie wyboru świeżo pieczonych ciast porcjowanych - minimum 4 rodzaje, po min. 100 g każda porcja, minimum po 2 porcje na osobę; 4) Przygotowanie w dn. 23 sierpnia br., w godz. od 19:00 do godz. 21:30, ciepłego posiłku dla 290 osób - kolacji, serwowanego w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, obejmującego bufet, składający się z: a) ciepłego dania mięsnego: dla każdej osoby wybór minimum 2 rodzajów mięs lub potraw mięsnych - porcja minimum 150 g na osobę; b) danie bezmięsne: dla każdej osoby ciepłe danie warzywne lub ciepłe danie makaronowe - porcja minimum 150 g na osobę; c) wybór min. 2 rodzajów zimnych i 1 rodzaju ciepłych przystawek mięsnych i/lub rybnych - po 2 szt. każdego rodzaju na osobę, min. 40 g każda; d) wybór minimum jednego rodzaju zimnych i jednego rodzaj ciepłych przystawek wegetariańskich (na przykład: gniazda cukinii z puree paprykowym lub nadziewane pomidory z ciecierzycą i kolendrą) - po 2 sztuki każdego rodzaju na osobę, minimum 40 g każda; e) wybór wędlin i mięs pieczonych, i serów (w tym m.in. sery dojrzewające, pleśniowe, sery twarde typu edamski, gouda, podlaski lub inne) - w proporcji 50% wędlin i mięs, do 50% serów, min. 200 g (100 g wędlin i mięs i 100 g serów) na osobę; f) wybór świeżych, pokrojonych warzyw - min. 4 rodzaje (np. pomidor, ogórek, marchew, seler naciowy, rzodkiew, kalarepa) - min. po 50 g każdego z warzyw na osobę; g) wybór min. 2 rodzajów dipów stosownych do rodzaju warzyw, opisanych w lit. f) powyżej - ilość dipów odpowiednia do ilości warzyw; h) wybór pieczywa porcjowanego/krojonego, min. 3 rodzaje (białe, razowe, bułeczki białe) - po min. 30 g każda, min. 3 porcje/ kromki na osobę; i) deser w formie świeżo pieczonych ciast i ciasteczek porcjowanych, do wyboru min. 4 rodzaje ciast i ciasteczek, porcja min. 100 g , minimum 3 porcje różnych rodzajów ciast/ciasteczek na osobę; j) wybór min. 5 rodzajów świeżych, sezonowych owoców, w tym: jabłka, banany, pomarańcze i do wyboru: brzoskwinie, nektarynki, gruszki, arbuz porcjowany po min. 200 g porcja, winogrona jasne i/lub ciemne, po 70 g porcja) - minimum 2 sztuki/porcje różnych owoców na osobę. 5) Wymagane jest, aby oba lunche i kolacja różniły się od siebie rodzajem potraw, w tym: podanej zupy, dania mięsnego, dania bezmięsnego, sałatami oraz ciastami, a także sposobem przygotowania i/lub podania: ziemniaków, makaronu, ryżu i kasz, (np. ziemniaki gotowane /pieczone, makaron penne z oliwą z oliwek i czosnkiem, makaron spaghetti z ziołami, ryż z kurkumą i ziołami, ryż gotowany na sypko, kasza jęczmienna z przyprawami itd.) 6) Do przygotowania posiłków powinny być użyte świeże, wysokiej jakości składniki, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury. 7) Temperatura dań podawanych na ciepło nie powinna być niższa niż 75 st. C - zupy oraz 63 st. C drugie dania i dania serwowane na ciepło. 8) Dania ciepłe, powinny być dostarczone i serwowane z podgrzewanych lub trzymających ciepło, chromowanych bemarów, dania zimne i desery powinny być podane na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, sałatki w ceramicznych lub szklanych miskach, sztućce powinny być stalowe - nierdzewne, do zimnych napojów i wody powinny być zapewnione szklanki i ponadto winny być zapewnione papierowe, trójwarstwowe serwetki, oraz obrusy w kolorze białym lub czarnym, wykonane z tkaniny. 9) Ilość całej zastawy powinna być adekwatna do ilości osób oraz odpowiednia do ilości i rodzajów serwowanych dań. Zastawa powinna być jednolita, Ponadto Wykonawca zapewni minimum 15 szt. stołów bufetowych, a także min. 30 szt. stołów koktajlowych wraz z nakryciami (tj. serwety i/lub obrusy) w jednolitym kolorze białym lub czarnym. 10) Wykonawca zobowiązuje się zapewnić profesjonalną obsługę kelnerską. Ilość obsługi kelnerskiej powinna zapewnić sprawną i płynną obsługę uczestników konferencji, być stosowna do ilości osób, nie mniej jednak niż 6 kelnerów(ek) ubranych w jednolite stroje, w kolorach biało-czarnych. 11) Zamawiający zapewnia zaplecze techniczne wielkości ponad 20 m2 na sprzęt i jedzenie, a także możliwość podłączenia urządzeń do 5 źródeł prądu o natężeniu 16A każde. W przypadku potrzeby większej ilości źródeł prądu Wykonawca na swój koszt, zapewnia agregat prądotwórczy wraz z transportem, paliwem, obsługą i okablowaniem. 12) Wykonawca, w ramach przedmiotu Zamówienia, zobowiązany jest do usunięcia i wywozu nieczystości i odpadów pokonsumpcyjnych na swój koszt. 13) Wykonawca na swój koszt i ryzyko dostarczy przedmiot Zamówienia na miejsce wykonywania usługi tj. do Centrum Nauki Kopernik (00-390) Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20. 14) Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu Zamówienia, zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego, w szczególności za przygotowanie i podanie potraw oraz obsługę kelnerską. 15) Do obowiązków Wykonawcy należy również rozstawienie stołów bufetowych i koktajlowych wg. wskazań Zamawiającego. 5. Ponadto opis przedmiotu Zamówienia określa wzór Umowy - Załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający informuje, iż w związku z tym, iż przedmiot Zamówienia stanowią usługi o charakterze niepriorytetowym, wyszczególnione w Wykazie Usług o Charakterze Niepriorytetowym, stanowiącym Załącznik nr 2 do Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010 r. poz. 68, wydanego na podstawie art. 2a i 2b Ustawy, zgodnie z art. 5 ust. 1 Ustawy nie stosuje się przepisów Ustawy dotyczących terminów składania wniosków o dopuszczenie do udziału w Postępowaniu lub terminu składania Ofert, obowiązku żądania wadium, obowiązku żądania dokumentów potwierdzających spełnienie warunku udziału w Postępowaniu, zakazu ustalania kryteriów oceny ofert na podstawie właściwości Wykonawcy oraz przesłanek wyboru trybu negocjacji z ogłoszenie, dialogu konkurencyjnego oraz licytacji elektronicznej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający w przedmiotowym Postępowaniu nie wymaga wniesienia przez Wykonawców wadium jako zabezpieczenia złożonej Oferty.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kopernik.org.pl; www.bip.kopernik.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach