Przetargi.pl
Świadczenie kompleksowych usług cateringowych dla uczestników konferencji w dniach 15-16 listopada oraz 16 grudnia 2013 r. w Centrum Nauki Kopernik

Centrum Nauki Kopernik ogłasza przetarg

  • Adres: 00-390 Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 596 41 11 , fax. 22 596 41 13
  • Data zamieszczenia: 2013-10-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Nauki Kopernik
    ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20 20
    00-390 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 596 41 11, fax. 22 596 41 13
    REGON: 14060331300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kopernik.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytucja kultury-Rejestr Instytucji Kultury prow. przez Prezyd. m. st. W-wy pod nr 2/0

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie kompleksowych usług cateringowych dla uczestników konferencji w dniach 15-16 listopada oraz 16 grudnia 2013 r. w Centrum Nauki Kopernik
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowywaniu i serwowaniu w warunkach restauracyjnych cateringu, podczas konferencji pn. FORUM KMO, w dniach 15-16 listopada 2013 r. oraz w dniu 16 grudnia 2013 r. podczas Konferencji podsumowującej rok 2013, organizowanych przez Centrum Nauki Kopernik. 2 Kod CPV: 55300000-3- Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków. 3 Miejsce wykonania Zamówienia: Usługa cateringowa będzie świadczona w siedzibie Zamawiającego, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20, 00-390 Warszawa 4 Zakres usługi obejmuje: a) całodzienny serwis kawowy wraz z całodziennym poczęstunkiem w dniu 15 listopada 2013 r., w godz. od 09:30 do godz. 21:30, dla 270 osób oraz w dniu 16 listopada 2013 r., w godz. od 08:30 do godz. 16:30, dla 220 osób, oraz serwis kawowy w dniu 16 grudnia 2013 r., w godz. od 15:00 do godz. 18:00 dla 250 osób; b) śniadanie prasowe w dniu 15 listopada od godz. 9:00 do godz. 10:00, w siedzibie Zamawiającego, w miejscu przez niego wskazanym, dla 50 osób, c) lunch - ciepły posiłek, serwowany w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, w dniu 15 listopada 2013 r. dla 270 osób; w dniu 16 listopada 2013 r. dla 220 osób i wraz z bufetem w dniu 16 grudnia 2013 r., w godz. od 15:00 do godz. 18:00 dla 250 osób; d) kolacja w dniu 15 listopada 2013 r. dla 270 osób serwowana w formie szwedzkiego stołu, wraz z obsługą, 5 Wymagane jest, aby wszystkie posiłki, opisane w pkt. 10.4 powyżej, różniły się od siebie rodzajem serwowanych sałat, świeżych, gotowanych i/lub grillowanych warzyw, ciast, a także sposobem przygotowania i/lub podania ziemniaków, makaronu, ryżu i kasz, (np. ziemniaki gotowane /pieczone, makaron penne z oliwą z oliwek i czosnkiem, makaron spaghetti z ziołami, ryż z kurkumą i ziołami, ryż gotowany na sypko, kasza jęczmienna z przyprawami). 6 Do przygotowania posiłków powinny być użyte świeże, wysokiej jakości składniki, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury. 7 Temperatura dań podawanych na ciepło nie powinna być niższa niż 75 stopni Celsjusza - zupy oraz 63 stopni Celsjusza drugie dania. 8 Dania gorące, powinny być serwowane z podgrzewanych lub trzymających ciepło, chromowanych bemarach. Dania zimne, desery oraz ciasta i ciastka powinny być podane na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, sałatki w ceramicznych lub szklanych miskach, , sztućce powinny być stalowe - nierdzewne, do zimnych napojów i wody powinny być zapewnione szklanki i ponadto winny być zapewnione papierowe, trójwarstwowe serwetki, oraz obrusy w kolorze czarnym, wykonane z tkaniny elastycznej (typu stretch). Wszystkie serwowane dania ciepłe i zimne muszą być opisane. 9 Ilość elementów zastawy powinna odpowiadać ilości osób oraz ilości i rodzajów serwowanych dań. 10 Wykonawca zapewni minimum 20 (dwadzieścia) stołów bufetowych, wraz z nakryciami (tj. serwety i/lub obrusy), w jednolitym kolorze czarnym, wykonane z tkaniny elastycznej (np. typu stretch) oraz dekoracje kwiatowe, ułożone na stołach bufetowych i na stolikach koktajlowych. 11 Wykonawca zobowiązany jest zapewnić minimum 3 (trzy) ekspresy kawowe - dot. serwisu kawowego w godzinach 15:00 - 18:00 w dniu 16 grudnia 2013 r. 12 Ilość obsługi kelnerskiej powinna zapewnić sprawną i płynną obsługę uczestników konferencji, być stosowna do ilości osób, nie mniej jednak niż 6 kelnerów/ek, ubranych w jednolite stroje, w kolorach biało-czarnych. Obsługa musi znać skład serwowanych dań. 13 Zamawiający wymaga, aby bufety lunchowe i bufety na kolację, były podzielone na 3 stanowiska oraz żeby bufety kawowe zostały ustawione w 3 różnych miejscach wskazanych przez personel Zamawiającego. 14 Zamawiający zapewnia zaplecze techniczne wielkości ponad 20 m2, które Wykonawca może przeznaczyć na ustawienie niezbędnego sprzętu gastronomicznego oraz jedzenia, oraz w którym istnieje możliwość podłączenia urządzeń do 5 (pięciu) źródeł prądu o mocy 3500 W każde. W przypadku potrzeby większej ilości źródeł prądu Wykonawca na swój koszt zapewnia agregat prądotwórczy wraz z transportem, paliwem, obsługą i okablowaniem. 15 Wykonawca zapewni usunięcie i wywóz odpadów pokonsumpcyjnych na swój koszt. 16 Wykonawca na swój koszt i ryzyko dostarczy przedmiot Zamówienia na miejsce wykonywania usługi tj. do Centrum Nauki Kopernik (00-390) Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 20. 17 Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu Zamówienia, w szczególności do podania potraw i obsługi kelnerskiej, zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego. 18 Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania oznaczeń potraw, wchodzących w skład posiłków, w języku polskim i angielskim; 19 Ponadto opis przedmiotu Zamówienia określa Załącznik nr 7 do SIWZ - Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia oraz Wzór Umowy - Załącznik nr 2 do SIWZ. 20 Zamawiający informuje, iż godziny rozpoczęcia i zakończenia posiłków wymienionych w pkt. 4 lit a)-d) SIWZ może ulec przesunięciu nie więcej niż o 15 minut. 21 Zamówienia uzupełniające - Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 Ustawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający w przedmiotowym Postępowaniu wymaga wniesienia przez Wykonawców wadium, jako zabezpieczenia złożonej Oferty. Wykonawca składający Ofertę wniesie wadium w kwocie odpowiadającej wartości 1 900,00 złotych (słownie złotych: jeden tysiąc dziewięćset). 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku z następujących form: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. nr 42, poz. 275). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu zostanie wpłacone przelewem na rachunek bankowy wskazany przez Zamawiającego: SWIFT: BPHKPLPK IBAN: PL 31 1060 0076 0000 3310 0017 6119 4. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. 5. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania Ofert. Wadium uznaje się za wniesione, jeżeli: a) wnoszone w formie pieniądza znalazło się na rachunku bankowym Zamawiającego przed upływem terminu na składanie Ofert, b) wnoszone w pozostałych formach oryginały dokumentów zostały złożone wraz z Ofertą przed upływem terminu do składania Ofert. 6. Wadium winno być wniesione na cały okres związania Ofertą. 7. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji, bądź poręczenia z treści powyższych dokumentów winno wynikać bezwarunkowe zobowiązanie Gwaranta (podmiotu, który wystawił gwarancję lub poręczenie) do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium na każde pisemne żądanie Zamawiającego zgłoszone w terminie związania Ofertą po wystąpieniu dowolnej okoliczności wskazanej w art. 46 ust 4a lub 5 Ustawy. 8. Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom zgodnie z postanowieniami art. 46 Ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.kopernik.org.pl/o-centrum/zamowienia-publiczne/; www.bip.koperniki.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach