Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Piłsudskiego 47
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 6722134 , fax. 032 6727701
- Data zamieszczenia: 2013-08-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Piłsudskiego 47 47
42-400 Zawiercie, woj. śląskie
tel. 032 6722134, fax. 032 6727701
REGON: 00346204300000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas zajęć edukacyjnych organizowanych dla dzieci romskich w ramach projektu Lepsza droga do przyszłości - działania na rzecz zawierciańskich Romów o numerze POKL.01.03.01-00-409/11, Poddziałanie 1.3.1 Projekty na rzecz społeczności romskiej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest : 1. sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas zajęć edukacyjnych organizowanych dla dzieci romskich w ramach projektu Lepsza droga do przyszłości - działania na rzecz zawierciańskich Romów o numerze POKL.01.03.01-00-409/11, Poddziałanie 1.3.1 Projekty na rzecz społeczności romskiej. 2. Przez usługę cateringową zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z załącznikiem Nr 1 i 2 do SIWZ. 3. Usługa cateringowa świadczona będzie sukcesywnie w okresie od września 2013r. do czerwca 2014r. (włącznie) - średnio trzy razy w tygodniu, w godzinach od 16 00 do 16 15 zgodnie z harmonogramem dostaw posiłków stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. 4. Miejsce dostawy cateringu : Miejska Szkoła Podstawowa nr 8 - Szkolna Świetlica Romska - ul. Wojska Polskiego 55, 42-400 Zawiercie. 5. Przedmiot zamówienia będzie realizowany dla dzieci w wieku szkolnym. 6. W zakresie przedmiotu zamówienia wydanych zostanie szacunkowo: 1440 zestawów posiłków ( około 15 zestawów na każde zajęcia) - jest to ilość maksymalna. 7. W skład zestawu posiłku wchodzi : a/ obiad złożony z drugiego dania b/ deser c/ podwieczorek Szczegółowy zestaw posiłków określony jest w załączniku Nr 2 do SIWZ. 8. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu. 9. Zamawiający wymaga aby dostarczony obiad wchodzący w skład posiłku posiadał temperaturę co najmniej + 60 ° C. 10. Posiłki muszą być dostarczane w naczyniach jednorazowego użytku wraz ze sztućcami i workami na odpady (resztki żywności, zużyte naczynia jednorazowe). 11. W zleceniu zamawiający określi na dwa dni przed każdymi zajęciami liczbę posiłków. 12. Rozliczenie nastąpi na podstawie rzeczywistego wykonania przedmiotu umowy , po każdorazowym dokonaniu odbioru przedmiotu umowy przez Zamawiającego. 13. Cena zaoferowana przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegnie zmianie przez okres obowiązywania umowy. 14. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do : - przygotowania, dowozu i podawania posiłków w terminach wskazanych przez Zamawiającego do miejsc i sali, w której będą odbywały się zajęcia, - świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, - przestrzegania przepisów w zakresie przechowywania i przygotowania żywności ( m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj.: Dz.U. Nr 136 z 2010 r. poz. 914 ze zm.), - dostarczenie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku wraz ze sztućcami, - estetycznego podawania posiłków, - dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego w ściśle określonym dniu i czasie, - dostarczenie worków na odpady. - dostarczenie 15 szt. reklamówek jednorazowych. 15. Zamawiający dopuszcza podwykonawców do wykonania usługi. Jeżeli wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, należy o tym zamieścić informację w Ofercie. Brak informacji oznaczać będzie, iż wykonawca samodzielnie zrealizuje zamówienie. 16. Szacunkowe ilości osób określone w pkt 3.6 SIWZ mogą ulec zmianie. Jest to wielkość orientacyjna, która będzie korygowana w zależności od zapotrzebowania i może ulec zmniejszeniu maksymalnie o 20%. Nie stanowi to niewykonania lub nienależytego wykonania umowy. Zapłata nastąpi za rzeczywistą ilość dostarczonych posiłków. 17. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za usługi wykonane przez podwykonawców. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.mopszawiercie.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04