Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Spółki Niepołomicki Sport S.A.

NIEPOŁOMICKI SPORT SPÓŁKA AKCYJNA ogłasza przetarg

  • Adres: 32-005 Niepołomice, ul. Kusocińskiego 2
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-07-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: NIEPOŁOMICKI SPORT SPÓŁKA AKCYJNA
    ul. Kusocińskiego 2
    32-005 Niepołomice, woj. małopolskie
    REGON: 389503219
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.puszcza-niepolomice.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Spółki Niepołomicki Sport S.A.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Spółki Niepołomicki Sport S.A. podczas meczów organizowanych przez Zamawiającego związanych z rozgrywaniem meczów piłki nożnej z udziałem publiczności w ramach rozgrywek Ekstraklasy męskiej drużyny seniorskiej piłki nożnej klubu MKS “Puszcza” Niepołomice runda jesienna sezonu zasadniczego 2024/2025, na Stadionie imienia Józefa Piłsudskiego przy ul. Józefa Kałuży 1 30-111 Kraków.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:2.1. Usługi cateringowe są serwowane dla VIP-ów (osób, które posiadają prawo do obsługi gastronomicznej).2.2. W ramach świadczonych usług cateringowych wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem zamawiającego co najmniej na 48 godz. przed cateringiem. 2.3. Usługi będą realizowane po każdorazowym zaakceptowaniu menu przez upoważnionych pracowników zamawiającego.2.4. Miejsce realizacji: Stadionie położonym w Krakowie imienia Józefa Piłsudskiego przy ul. Józefa Kałuży 1 30-111 Kraków.2.5. Planowana ilość spotkań meczowych w okresie trwania umowy: 8, przy czym zgodnie z art. 433 Ustawy Pzp, Zamawiający informuje, że wykorzysta minimalnie 60% zamówienia.2.6. Planowana ilość uczestników objętych usługą każdorazowo: średnio 300 osób.2.7. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do:- dostarczenia stołów cateringowych w ilości i formie niezbędnej do organizacji spotkania, dostosowanych do sal VIP-ów,- stoły powinny być nakryte białymi obrusami (kolor ostatecznie do uzgodnienia po zapoznaniu się z estetyką podania),- jednorazowych nakryć (talerze, kubki na napoje gorące i zimne, itp.). Zamawiający pozostawia w gestii Wykonawcy dostarczenie zastawy składającej się z porcelany gastronomicznej, z czystego białego szkła, bez napisów,- zapewnienie nadzoru kelnerskiego, porządkowanie stołów i zaplecza przy bufetach, kucharzy w strojach galowych,- przygotowaniu, dowozu i rozstawienia cateringu w przygotowanym przez Zamawiającego miejscu.2.8. Wymagania dotyczące obsługi:- 8 kelnerów/kelnerek z minimum 2 letnim doświadczeniem w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (białe kurtki, białe koszule z długimi rękawami, białe rękawiczki, czarne muchy, czarne spodnie, czarne buty a w przypadku kobiet koszula z długim rękawem oraz czarna spódnica do kolan),- cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, dyskrecja, sprawność, uprzejmość,- wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia.2.9. Wykonawca zobowiązany jest najpóźniej na godzinę przed rozpoczęciem spotkania do dostarczenia posiłków własnym środkiem transportu, na miejsce wskazane przez Zamawiającego. Czas trwania usługi kończy się na godzinę po zakończeniu imprezy.2.10. Wykonawca odpowiada za przygotowanie cateringu zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie własnych stołów, obsługę uroczystości oraz uprzątnięcie sal po zakończeniu spotkania w ciągu jednej godziny.2.11. Wykonawca zapewnia naczynia, sztućce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzędzia i przedmioty niezbędne do wykonania zamówienia.2.12. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, bezwzględnie świeże i przyrządzone w dniu dostawy. Dania na ciepło powinny być gorące (min. 85oC). Posiłki należy dostarczyć w termosach i szczelnych pojemnikach. Wykonawca odpowiada za właściwy stan dostarczanych posiłków. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.2.13. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany jest do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. W przypadku ich nie usunięcia Zamawiający ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami zawartymi we wzorze umowy.2.14. Do obowiązków wykonawcy należy: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne będą zbierane po zakończeniu uroczystości.2.15. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z podanym menu.2.16. Menu powinno zawierać:Ciepłe dania:- zupa (np. żurek Śląski, gulasz wieprzowy, rosół z makaronem, krem warzywny) - wydawane z pogrzewacza bankietowego po 300g/os.- Hot Dog Francuski / sałatka z ogórków / prażona cebulka / sosy - dwie porcje na osobę- Kiełbaska z grilla / pieczywo- Pierogi ruskieZimne przekąski (6 szt. na osobę)- Sandwich z bagietki z szynką, serem i warzywami- Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami- Focaccia ze świeżymi ziołami i oliwą- Tartinki bankietowe z hummusem- Nuggetsy z kurczaka z sosem BBQ- Spring Rolls z sosem słodkie chilli- Mini tortille z wędzonym łososiem- Muffin wytrawny z serem camembert i żurawiną- Szaszłyczki z piersi kurczaka z ananasem- Kofta wieprzowa z dipem miętowym- Szaszłyczki hawajskie- Koreczki Caprese- Tacos z mielonym mięsem, fasolą i kukurydzą- Kruche ciasteczka koktajlowe- Strucla owocowaNapoje:- Kawa / herbata / dodatki- Woda mineralna z miętą i cytryną- Lemoniady owocowe2.17. Wykonawca zapewnia świadczenie usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w opakowaniach posiadających stosowne atesty oraz zobowiązuje się do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023.1448 t.j.).2.18. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków.2.19. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi – na każdym etapie oraz w każdej chwili i miejscu przygotowania posiłków i ich dostawy.2.20. Zamawiający informuje, iż świadczenie usług będzie odbywało się na Stadionie imienia Józefa Piłsudskiego przy ul. Józefa Kałuży 1 30-111 Kraków wynajmowanym przez Zamawiającego na potrzeby organizacji meczów, gdzie aktualny najemca zaplecza kuchennego prowadzi działalność gastronomiczną. Mając na uwadze powyższe, w związku z tym, iż Zamawiający zobligowany jest do zorganizowania postępowania publicznego celem wyłonienia Wykonawcy obsługi gastronomicznej strefy VIP podczas meczów rozgrywanych na Stadionie imienia Józefa Piłsudskiego przy ul. Józefa Kałuży 1 30-111 Kraków organizowanych przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany będzie zawrzeć umowę podnajmu z obecnym Najemcą lokalu. Umowa podnajmu ma na celu umożliwić Wykonawcy realizację przedmiotu zamówienia.Wobec powyższego Wykonawca zobowiązany jest zawrzeć umowę podnajmu z aktualnym najemcą lokalu użytkowego opisanego powyżej. Umowa podnajmu zawarta zostanie na okres nieprzekraczający okres obowiązania umowy przedmiotowego zamówienia. Wykonawca wyraża zgodę na poniesienie dodatkowych kosztów wynikających z zawarcia umowy podnajmu i zobowiązuje się do zapłaty na rzecz aktualnego najemcy ewentualnych opłat z tytułu najmy opłat eksploatacyjnych.2.21. Wykonawca zobowiązany jest do zdobycia wszelkich informacji, które mogą być konieczne do prawidłowej wyceny prac. Zaleca się ewentualne dokonanie wizji lokalnej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu;2) spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - Zamawiający nie formułuje warunku udziału w postępowaniu w tym zakresieb) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów, tj. posiadają uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej - Zamawiający nie formułuje warunku udziału w postępowaniu w tym zakresiec) sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie formułuje warunku udziału w postępowaniu w tym zakresied) zdolności technicznej lub zawodowejW celu potwierdzenia spełnienia przez wykonawcę warunku, zamawiający wymaga złożenia następujących dokumentów:- wykazu dostaw lub usług wykonanych (wzór stanowi załącznik nr 5 do SWZ), a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcyWykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zrealizował lub realizuje przynajmniej dwie usługi cateringowe na rzecz klubów sportowych w zakresie obsługi strefy VIP dla min. 300 osób, o wartości min. 60 000zł brutto w okresie jednego sezonu rozgrywkowego.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-08-01

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach