Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Wydziału Mechatroniki Politechniki Warszawskiej.

POLITECHNIKA WARSZAWSKA ogłasza przetarg

  • Adres: 00-661 Warszawa, PLAC POLITECHNIKI 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-10-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: POLITECHNIKA WARSZAWSKA
    PLAC POLITECHNIKI 1
    00-661 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 000001554
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.pw.edu.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Wydziału Mechatroniki Politechniki Warszawskiej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie cyklicznych usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Wydział Mechatroniki Politechniki Warszawskiej w Warszawie. Zamawiający przewiduje organizację:1) spotkań w formie konferencji związanych z realizację projektów prowadzonych na Wydziale Mechatroniki przy ul. Św. Andrzeja Boboli 8, 02-525 Warszawa.2) spotkań okolicznościowych z okazji:a) Świąt Wielkanocnych.b) Spotkań okolicznościowych w ciągu roku.c) Świat Bożego Narodzenia.d) Spotkania Noworocznego.Przewidywana liczba osób w ciągu roku - około 250, z tym, że przewidywana liczba uczestników będzie nie mniejsza niż 10 osób.Zamawiający zapłaci tylko za usługi faktycznie zrealizowane (zgodnie z potwierdzoną liczbą uczestników) według cen jednostkowych wskazanych w Formularzu Oferty, stanowiącym załącznik nr 2 do zapytania ofertowego o którym mowa w pkt. 3. Wykonawca, po otrzymaniu informacji o przybyciu mniejszej liczby uczestników lub nieskorzystaniu niektórych osób z usługi jest zobowiązany do proporcjonalnego obniżenia ceny usługi w stosunku do ceny brutto w oparciu o faktyczną liczbę uczestników zajęć korzystających z serwisu kawowego, lunchu.Menu będzie indywidualnie uzgadniane przez Zamawiającego przy każdej okazji.Zamawiający zastrzega sobie możliwość poinformowania na 2 dni kalendarzowe przed planowanym terminem rozpoczęcia spotkania o zmianie daty wynikającej z uzasadnionej przyczyny.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych wRozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że posiada aktualną decyzję właściwego terenowo OrganuInspekcji Sanitarnej stwierdzające spełnianie wymagań higieniczno-zdrowotnych do produkcji posiłków oraz możliwościprowadzenia cateringu3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że: jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresieprowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia (polisa OC) na sumę gwarancyjną co najmniej 100 000,00zł (słownie złotych: sto tysięcy). Jeśli okres ubezpieczenia OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczejWykonawcy, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, kończy się przed terminem realizacji zamówienia,Wykonawca przedłuży ubezpieczenie OC, zachowując jego ciągłość przez cały okres realizacji zamówienia i przedstawiodpowiedni dokument Zamawiającemu4) zdolności technicznej lub zawodowej:Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że wykonał co najmniej 2 usługi z obszaru przedmiotuzamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością przedmiotowi niniejszego zamówienia, t.j.: wykonał 2 zamówieniana kompleksową obsługę cateringową imprezy biznesowej, każda na min. 150 osób i każda o wartości nie mniejszej niż: 20000 zł brutto, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jestkrótszy – w tym okresie.3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu dowarunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeliposiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lubzawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizacjęzamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-10-27

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach