Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników projektu w 26 placówkach edukacyjnych w Bytomiu w ramach projektu Klucze do sukcesu - nowoczesny system wspomagania szkół i przedszkoli oraz doskonalenia nauczycieli w Bytomiu

Gimnazjum Nr 9 ogłasza przetarg

  • Adres: 41-909 Bytom, ul. Świętochłowicka 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 787 10 19, 787 00 86 , fax. 32 787 10 19
  • Data zamieszczenia: 2015-04-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gimnazjum Nr 9
    ul. Świętochłowicka 12 12
    41-909 Bytom, woj. śląskie
    tel. 32 787 10 19, 787 00 86, fax. 32 787 10 19
    REGON: 27630253700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.gimnazjum9bytom.szkolnastrona.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: miejska jednostka organizacyjna - szkoła

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników projektu w 26 placówkach edukacyjnych w Bytomiu w ramach projektu Klucze do sukcesu - nowoczesny system wspomagania szkół i przedszkoli oraz doskonalenia nauczycieli w Bytomiu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest usługa sukcesywnego świadczenia usług cateringowych dla uczestników projektu Klucze do sukcesu - nowoczesny system wspomagania szkół i przedszkoli oraz doskonalenia nauczycieli w Bytomiu w 26 placówkach oraz w ramach pracy 7 sieci samokształcenia polegająca na przygotowaniu zestawów cateringowych wg poniższego opisu menu i harmonogramu świadczenia usług w poszczególnych placówkach w terminie od dnia zawarcia umowy do 30 czerwca 2015r. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków, odbiór naczyń. Harmonogram dostarczania usług cateringowych z ciepłym posiłkiem: Przedszkole nr 5: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 15, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015: 3 łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015: 45; Przedszkole nr 14: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015: 10, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 30; Przedszkole nr 21: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca - 10, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 30; Przedszkole nr 32: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 12, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 36; Przedszkole nr 63: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 15, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 45; Szkoła Podstawowa nr 9: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 33, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 96; Szkoła Podstawowa nr 23: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 32, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 2, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 64; Szkoła Podstawowa nr 32; liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 29, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3; łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 87; Szkoła Podstawowa nr 33: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 44, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 132; Szkoła Podstawowa nr 36; liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 54, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 162; Szkoła Podstawowa nr 37; liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 26, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 2, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 52; Szkoła Podstawowa nr 38; liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 16, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015- 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 48; Szkoła Podstawowa nr 44; liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 27, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 81; Szkoła Podstawowa nr 45: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 60, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 180; Szkoła Podstawowa nr 46: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 29, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 87; Szkoła Podstawowa nr 51 z Oddziałami Integracyjnymi liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 71, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 213; Gimnazjum nr 14: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015: 25, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 -75; Szkoła Podstawowa nr 43: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 22, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 2, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 66; Gimnazjum nr 7: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 44, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 2, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 88; Gimnazjum nr 2: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 37, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 2, łączna liczba posiłków do 30 czerwca - 74; Gimnazjum nr 8: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 28, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 84; Gimnazjum nr 4: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 15, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 45; Gimnazjum nr 9: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 22, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 2; łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 44; Gimnazjum nr 15: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 16, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 -2, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 -32; II Liceum Ogólnokształcące: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 30, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 2, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 -60; VIII Liceum Ogólnokształcące: liczba posiłków/szkolenie do 30 czerwca 2015 - 36, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 - 3, łączna liczba posiłków do 30 czerwca 2015 - 108. Skład zestawów cateringowych dla danej placówce określa koordynator projektu lub SORE w danej placówce na dzień przed szkoleniem. Ostateczną liczbę posiłków podaje SORE w dniu szkolenia na 3 godziny przed szkoleniem. Skład jednego zestawu cateringowego z ciepłym posiłkiem opisano poniżej: Zestaw nr 1 (opis zestawu dla jednej osoby) Zupa pomidorowa z makaronem (min. 0,4 l/osobę) Sałatka Cezara (300 g)/osobę: mix min. 3 gatunków sałat z grillowanym kurczakiem (min. 150 g kurczaka), sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego, oliwki czarne i zielone (min. 6 sztuk), pomidorki koktajlowe min. 6 szt. Pierogi ruskie 8 sztuk z cebulką (min. 250 g) Ciasto z blachy 1 porcja na osobę - 200 gramów: Szarlotka na kruchym cieście z posypką maślaną Banan min. 150 g Woda mineralna gazowana i niegazowana - poj. 1 l (w równych proporcjach na osobę, 0,5 l niegazowanej i 0,5 l gazowana) Kawa rozpuszczalna i parzona (wysokogatunkowa kawa w równych proporcjach na osobę, łącznie 0,5 l/ osobę) Cukier 30g, Mleko zagęszczone 2 szt. (100 ml) Herbata czarna, malinowa i zielona (wysokogatunkowa herbata w saszetkach z suszu pełnych liści, niedopuszczalne są: mielony susz, lub liście nie w saszetkach) Cytryna 15g lub Zestaw nr 2 (opis zestawu dla jednej osoby) Rolada wołowa (min.180 g, z czego min. 150 g mięsa) z sosem, kluski śląskie 6 sztuk (130 g), świeża czerwona kapusta (150 g) z jabłkiem, buraczki zasmażane (120 g), rosół z kury z makaronem i warzywami (min. 0,4 l/osobę) Ciasto z blachy 1 porcja na osobę 200 gramów: Sernik wiedeński Jabłko min. 100 g Woda mineralna gazowana i niegazowana - poj. 1 l (w równych proporcjach na osobę, 0,5 l niegazowanej i 0,5 l gazowana) Kawa rozpuszczalna i parzona (wysokogatunkowa kawa w równych proporcjach na osobę, łącznie 0,5 l/ osobę) Cukier 30g, Mleko zagęszczone 2 szt. (100 ml) Herbata czarna, malinowa i zielona (wysokogatunkowa herbata w saszetkach z suszu pełnych liści, niedopuszczalne są: mielony susz, lub liście nie w saszetkach) Cytryna 15g lub Zestaw nr 3 (opis zestawu dla jednej osoby) Filet z kurczaka w panierce z migdałów (min. 150 g mięsa), gotowane ziemniaki (120 g), surówka z białej surowej kapusty z marchewką koperkiem i jabłkiem i sosem czosnkowym (min. 150 g), oraz sałatka z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem, cebulą (min. 150 g), zupa ogórkowa (min. 0,4 l/osobę) Ciasto z blachy 1 porcja na osobę - 200 gramów - drożdżowe z kruszonką Gruszka (min 130 g) Woda mineralna gazowana i niegazowana - poj. 1 l (w równych proporcjach na osobę, 0,5 l niegazowanej i 0,5 l gazowana) Kawa rozpuszczalna i parzona (wysokogatunkowa kawa w równych proporcjach na osobę, łącznie 0,5 l/ osobę) Cukier 30g, Mleko zagęszczone 2 szt. (100 ml) Herbata czarna, malinowa i zielona (wysokogatunkowa herbata w saszetkach z suszu pełnych liści, niedopuszczalne są: mielony susz, lub liście nie w saszetkach) Cytryna 15g lub Zestaw nr 4 (opis zestawu dla jednej osoby) Placek po węgiersku (min. 300 g porcja), w tym min. 150 g mięsa wołowego lub wieprzowego, sałatka grecka 250g (mix 3 sałat: rzymska, rukola, masłowa), czarne oliwki i zielone - mix, min. 50 g, ser typu feta min. 80 g., pomidorki koktajlowe min.50g,) Ciasto z blachy 1 porcja na osobę - 200 gramów: Makowiec na kruchym spodzie 2 mandarynki/ 1os. Woda mineralna gazowana i niegazowana - poj. 1 l (w równych proporcjach na osobę, 0,5 l niegazowanej i 0,5 l gazowana) Kawa rozpuszczalna i parzona (wysokogatunkowa kawa w równych proporcjach na osobę, łącznie 0,5 l/ osobę) Cukier 30g, Mleko zagęszczone 2 szt. (100 ml) Herbata czarna, malinowa i zielona (wysokogatunkowa herbata w saszetkach z suszu pełnych liści, niedopuszczalne są: mielony susz, lub liście nie w saszetkach) Cytryna 15g lub Zestaw nr 5 (opis zestawu dla jednej osoby) Filet łososia norweskiego (min. 220 g mięsa), gotowane ziemniaki (120 g), surówka z białej surowej kapusty z marchewką koperkiem i jabłkiem i sosem czosnkowym (min. 150 g), oraz szpinak na gęsto z czosnkiem (min. 100 g), zupa borowikowa (min. 0,4 l/osobę) Ciasto z blachy 1 porcja na osobę - 200 gramów - kruche z wiśniami Jabłko (min 130 g) Woda mineralna gazowana i niegazowana - poj. 1 l (w równych proporcjach na osobę, 0,5 l niegazowanej i 0,5 l gazowana) Kawa rozpuszczalna i parzona (wysokogatunkowa kawa w równych proporcjach na osobę, łącznie 0,5 l/ osobę) Cukier 30g, Mleko zagęszczone 2 szt. (100 ml) Herbata czarna, malinowa i zielona (wysokogatunkowa herbata w saszetkach z suszu pełnych liści, niedopuszczalne są: mielony susz, lub liście nie w saszetkach) Cytryna 15g. Ilość zestawów cateringowych oraz ich skład dla danej sieci współpracy i samokształcenia określa koordynator projektu lub koordynator sieci na 3 godziny przed planowanym szkoleniem.Skład jednego zestawu cateringowego z zimnym posiłkiem kanapkowym obejmuje: 1. Kanapki bankietowe min. 3 sztuki (min. 150 g) na uczestnika zawierające: sałatę zieloną, polędwicę wieprzową, pastę twarogową i pastę z łososia i tuńczyka, ser żółty, jajko, pomidor, ogórek zielony, masło. Kanapki podane będą na pieczywie jasnym i ciemnym - pełnoziarnistym. Wykonawca dostarczy kanapki w dwóch lub trzech kompozycjach, na bazie składników wymienionych wyżej, w ilościach po 1/2 ogólnej ilości kanapek dla dwóch kompozycji lub po 1/3 ogólnej liczby kanapek dla trzech kompozycji. Kanapki przygotowane mają być wyłącznie ze świeżych produktów dostępnych na rynku: powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. 2a. sałatkę grecką (min. 250 g) na uczestnika zawierające: mix 3 rodzajów sałat, min. 4 pomidorki koktajlowe, min. 6 oliwek (mix 3 zielone i 3 czarne) i dwa inne warzywa np. ogórek i kukurydza po 15 g każde, ser typu feta min. 120 g/osobę, sos winegret. lub 2b. sałatkę Cezara (min. 250 g) na uczestnika zawierające: mix 3 rodzajów sałat, min. 4 pomidorki koktajlowe, min. 6 oliwek (mix 3 zielone i 3 czarne) i dwa inne warzywa np. ogórek i kukurydza, grillowany kurczak min 120 g/osobę, sos winegret. 3. Zestaw kawowy: kawa (kawa rozpuszczalna i sypana parzona, parzona w metalowych termosach a podawana w kubkach jednorazowych kubkach przystosowanych do zalewania wrzątkiem, o poj. 0,3l - min. 200 ml naparu na jednego uczestnika szkolenia), ekspresowa herbata owocowa i czarna w jednorazowych saszetkach pakowanych oddzielnie zawierająca całe liście herbaty lub suszu owocowego (2 sztuki dla uczestnika), woda 0,5 l niegazowana, śmietanka do kawy, jednorazowa płynna w jednorazowym pojemniku, nie mniej niż 10g lub sypana jednorazowa tzw. zabielacz do kawy, cytryna, cukier do herbaty i kawy, w saszetkach jednorazowych nie mniej niż 4 g; susz konferencyjny min. 3 kruche ciastka/os., sernik lub makowiec lub ciasto z owocami min. 150 g/osobę. Owoce: jabłko (min. 150 g lub banan min 150 g lub gruszka min. 150 g). Harmonogram dostarczania usług cateringowych z posiłkiem kanapkowym: sieć Edukacja czytelnicza z elementami kultury, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 r. - 4, liczba zestawów - 80; Pozapedagogiczne obowiązki dyrektora, sieć: Stres i wypalenie zawodowe, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 r. - 3, liczba zestawów - 95; sieć: Jak rozwijać twórcze myślenie uczniów, liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 r. - 3, liczba zestawów - 60; sieć TIK - liczba szkoleń do 30 czerwca 2015 r. - 3, liczba zestawów -60. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć: a) naczynia jednorazowe (talerze deserowe styropianowe) do konsumpcji ciastek lub/i kanapek w ilości uczestników przewidzianych na każde szkolenie b) łyżeczki jednorazowe w ilości w ilości uczestników przewidzianych na każde szkolenie, kubki do zimnych napojów w ilości w ilości uczestników przewidzianych na każde szkolenie, 4 worki na zużyte naczynia o pojemności 60 litrów na każde szkolenie. W zleceniu Zamawiający określi na dzień przed spotkaniem termin, miejsce, zakres usługi restauracyjnej tj. zestaw zgodnie z opisem w SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany terminu dostarczenia usługi, jak i ilości posiłków max do 3 godzin przed szkoleniem z przyczyn losowych, niezależnych od Zamawiającego. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu usługi. Ilość i wielkość zamawianych usług wskazana w Załączniku nr 1 do SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w Załączniku nr 1 do SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu protokolarnego odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się szkolenie, - świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, - przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz.U.2010.136.914 ze zm.), - przygotowania posiłków w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, ewentualnie w jednorazowych opakowaniach przystosowanych do żywności, - dostarczania do placówek ciepłych posiłków o temp. nie mniejszej niż 65 stopni C, - estetycznego i higienicznego podawania posiłków, - dostarczania i wydawania posiłków w wyznaczonej godzinie i nie wcześniej niż 10 min przed ustalonym terminem na miejsce wskazane przez Zamawiającego - zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych bezpośrednio po zakończeniu szkolenia lub w dniu następnym. Warunki realizacji niniejszego zamówienia określają istotne postanowienia umowne wraz ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia, stanowiące załączniki do specyfikacji (załącznik nr 8).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: potencjał i doświadczenie Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.gimnazjum9bytom.szkolnastrona.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach