Małopolskie Centrum Przedsiębiorczości ogłasza przetarg
- Adres: 31-542 Kraków, ul. Kazimierza Kordylewskiego 11
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 012 376 91 00 , fax. 012 376 91 20
- Data zamieszczenia: 2012-04-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Małopolskie Centrum Przedsiębiorczości
ul. Kazimierza Kordylewskiego 11 11
31-542 Kraków, woj. małopolskie
tel. 012 376 91 00, fax. 012 376 91 20
REGON: 12059223000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mcp.malopolska.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów II osi MRPO i projektów stypendialnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla beneficjentów II osi MRPO i projektów stypendialnych. Zamówienie składa się z trzech części: Część I -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych w ramach II Osi Priorytetowej Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 - Gospodarka Regionalnej Szansy Część II -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych dla projektu Doctus - Małopolski Fundusz stypendialny dla doktorantów realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 w ramach Poddziałania 8.2.2 PO KL Część III -świadczenie usług cateringowych w celu realizacji działań informacyjno - promocyjnych dla projektu Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 w ramach Poddziałania 9.1.3 PO KL Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ (dla wszystkich trzech części postępowania) Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych spotkań przez Zamawiającego. W zleceniu Zamawiający określi na 5-7 dni przed spotkaniem termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usług restauracyjnej tj. zestawu. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu usługi. Ilość i wielkość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: -przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie, -świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, -przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia t.j. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.) - przygotowanie stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenie usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych oraz ze stali nierdzewnej, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych - estetycznego podawania posiłków, - dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 20 min. przed rozpoczęciem spotkania, - zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min po zakończeniu spotkania, Przedmiot zamówienia współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej: -w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, w ramach Pomocy Technicznej Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 (dotyczy części I postępowania) -w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) na lata 2007-2013 dla projektów Doctus - Małopolski fundusz stypendialny dla doktorantów w ramach Poddziałania 8.2.2. oraz Małopolski program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych w ramach Poddziałania 9.1.3 PO KL, (dotyczy części II oraz III postępowania) -w ramach środków krajowych (budżet Województwa Małopolskiego i budżet państwa) (dotyczy części II oraz III postępowania) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie wszystkich części postępowania zawiera załącznik nr 1 do SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wnoszenia wadium do przedmiotowego postępowania.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wrotamalopolski.pl/bip/um
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- zapewnienie sali konferencyjnej, miejsc noclegowych, miejsc parkingowych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby przeprowadzenia szkolenia w dniach 2-3 września 2016 r. w Warszawie, w ramach projektu Wsparcie podmiotów podstawowej opieki zdrowotnej we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-07-22 - Organizacja kolacji zasiadanej w ramach konferencji Digital Infrastructures for Research 2016 (II)
Dodano: 2016-06-29 - Usługi gastronomiczne świadczone na potrzeby uczestników letnich kursów Szkoły Języka i Kultury Polskiej UJ oraz Obozu dla Młodzieży, w dniach 1-22 lipca 2016 r. oraz 2-16 sierpnia 2016 r
Dodano: 2016-06-07 - Organizacja kolacji zasiadanej w ramach konferencji Digital Infrastructures for Research 2016
Dodano: 2016-05-30 - Organizacja konferencji pod nazwą Europejski Uniwersytet Regionów na rzecz uczenia się przez całe życie poprzez zapewnienie usługi restauracyjnej, cateringowej i noclegowej
Dodano: 2016-05-25 - Zapewnienie miejsc noclegowych, sali konferencyjnej, miejsca na realizację usług gastronomicznych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby dwóch realizowanych projektów:Wsparcie szpitali we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki część Program Akredytacji Szpitali współfin. ze środków UE w ramach EFS; Wsparcie podmiotów podstawowej opieki zdrowotnej we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki współfin. ze środków UE w ramach EFS
Dodano: 2016-05-17 - Organizacja 2 wyjazdów studyjnych
Dodano: 2016-03-02 - Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie miejsc noclegowych, sali konferencyjnej, miejsca na realizację usług gastronomicznych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby przeprowadzenia Ogólnopolskiej Konferencji Jakość w Opiece Zdrowotnej w dniach 23-24 maja 2016 r. w Krakowie, której uczestnikami będą przedstawiciele instytucji opieki zdrowotnej w Polsce.
Dodano: 2016-01-28 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia osób zatrzymanych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych i żywienia uprawnionych pracowników Komend Miejskich i Powiatowych Policji woj. małopolskiego
Dodano: 2016-01-11 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków klientom MOPS w Oświęcimiu w roku 2016
Dodano: 2015-12-16