Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy wraz z transportem produktów mleczarskich

Dom Pomocy Społecznej "Przyjaźń" ogłasza przetarg

  • Adres: 42-612 Tarnowskie Góry, ul. Włoska 24
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2855898 , fax. 032 2855898 wew. 109
  • Data zamieszczenia: 2011-12-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Przyjaźń"
    ul. Włoska 24 24
    42-612 Tarnowskie Góry, woj. śląskie
    tel. 032 2855898, fax. 032 2855898 wew. 109
    REGON: 27003507000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biuletyn.abip.pl/dps_tarnowskie_gory www.dps.tarnogorski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy wraz z transportem produktów mleczarskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    ASORTYMENT L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1. MLEKO ŚWIEŻE - 2% luz l. 18 800 2. MLEKO KARTON -3,2% karton szt. 24 3. ŚMIETANA 18% opakowanie kubek 0,40 litra szt. 1500 4. TWARÓG półtłusty kg 780 5. SER TWAROŻKOWY z dodatkami opakowanie 80 g (+/-10%) szt. 2700 6. SER TWAROŻKOWY naturalny lub z dodatkami 125g (+/-10%) szt. 650 7. SER HOMOGENIZOWANY naturalny lub z dodatkami 150g (+/-10%) szt. 1600 8. SER TWAROŻKOWY równoważny GRANI, opakowanie 150 g (+/-10%) szt. 260 9. SER TOPIONY, kremowy, pełnotłusty, 100g kg 70 10. SER TOPIONY z dodatkami pełnotłusty, 100g kg 70 11. SER TOPIONY, kremowy, pełnotłusty, 50g szt. 1200 12. SER ŻÓŁTY o zawartość tłuszczu max 45% równoważny GOUDA (waga bryły min. 2 kg) kg 230 13. KEFIR 2%, opakowanie kubek 0,40 l. szt. 270 14. KEFIR 2%, opakowanie kubek 0,20 l. szt. 3000 15. JOGURT naturalny, kubek 0,40 l (+/-10%) szt. 400 16. JOGURT owocowy, kubek 0,20 l (+/-10%) szt. 2400 17. MASŁO EXTRA o zawartości tłuszczu min. 82,50 % kg 1450 18. Ser z kminkiem bryła 2 kg kg 60 19. Deser mleczno-owocowy szt. 2000 Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b. Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, c. Rozporządzeniem (WE) nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, d. Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r.), e. Rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r). f. Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz. 966 z późn. zm), g. Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (tekst jednolity: Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.) Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: - Dostawa przedmiotu zamówienia do magazynu żywnościowego Zamawiającego transportem Wykonawcy i na jego koszt. - Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym transportem, zgodnie z obowiązującymi przepisami. - Dostawy odbywają się po telefonicznym lub pisemnym zgłoszeniu przez Zamawiającego ilości oraz asortymentu każdej dostawy. W imieniu Zamawiającego działa magazynier. - Pisemne zgłoszenie kolejnego zamówienia może być przekazywane przedstawicielowi Wykonawcy podczas bieżącej dostawy. Ewentualne zmiany dotyczące zamówienia będą odbywać się w formie telefonicznej. - Wykonawca gwarantuje Zamawiającemu, że przedmiot zamówienia będzie wolny od wad jakościowych. - Termin przydatności do spożycia od chwili dostawy do Zamawiającego, nie może być krótszy niż ? okresu w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną w dokumencie HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny - dotyczy produktów pochodzenia zwierzęcego), na opakowaniu lub w Polskiej Normie. - Wykonawca powinien stosować system HACCP
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biuletyn.abip.pl/dps_tarnowskie_gory, www.dps.tarnogorski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach