Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie

Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie ogłasza przetarg

  • Adres: 84-120 Władysławowo, Żeromskiego
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 586 746 314 , fax. 586 746 350
  • Data zamieszczenia: 2020-08-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie
    Żeromskiego 52
    84-120 Władysławowo, woj. pomorskie
    tel. 586 746 314, fax. 586 746 350
    REGON: 32790700060000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.cos.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Instytucja gospodarki budżetowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Ananasy - jednolite,świeże,czyste,zdrowe,o prawidłowym kształciedojrzałe,bez uszkodzeń,chorób,bez oparzeń słonecznych i uszkodzeń mechanicznych, kaliber 10. kg 60 2. Arbuz - powinien być dojrzały,nie zdeformowany,miąższ soczysty o barwie czerwonej,skórka czysta,zdrowa,bez uszkodzeńh, o wadze 3-5 kg, pakowany luzem kg 120 3. Awokado - owoc jest intensywnie zielony, żółty lub fioletowy, bez uszkodzeń zewnętrznych, kaliber 14. szt. 50 4. Bakłażan - duży o dł. powyżej 16cm, barwy skórki ciemnofiloetowej kg 25 5. Banan - klasy I, owoc powinien posiadać barwę skórki złocistą, dopuszczalne są niewielkie wady kształtu i wady powierzchniowe do 2 cm2 powierzchni paluszka i nie mogą wpływać ujemnie na prezentacje całego opakowania. Jeśli chodzi o wielkość bananów określa się ją długością jadalnego miąższu mierzoną po wypukłej stronie paluszka, która powinna wynosić minimum 14 cm. Drugim parametrem wielkości jest szerokość mierzona na przekroju poprzecznym paluszka, która powinna wynosić min. 27 mm.(Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) nr 1333/2011 z dnia 19 grudnia 2011 r. ustanawiające normy handlowe dotyczące bananów) kg 2000 6 Borowka amerykańska-świeża,dojrzała,sucha,czysta,nie uszkodzona.zdrowa,i jednolitej barwie,wolna od szkodników-opak min 250-max 1000 g kg 5 7 Bataty – korzenie o kształcie jajowatym, ok 14 cm. kg 20 8 Bazylia świeża - sadzona w doniczce, bez oznak więdnięcia szt. 5 9 Biała rzodkiew - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki kg 160 10 Borowik suszony kl. I -stosunek trzonków do kapeluszy powinien przedstawiać się jak 1:1w tym ilość trzonków luzem nie większa niż 20 %,o wilgotności nie większej niż 20 %,nie dopuszcza się zawartości grzybów innych gatunków, zanieczyszczeń oraz obcego zapachu kg 1 11 Mandarynki-kaliber 4-owoce powinny być cale,zdrowe,nie zaparzone,bez plam i uszkodzeń-opakowanie max 10 kg kg 450 12 Buraki ćwikłowe - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe,- korzenie o średnicy 4-8cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; jędrne i soczyste w środku, pakowane w worki lub skrzynki-max 10 kg kg 450 13 Cebula – kl. I. powinna być zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, czysta; nie powinna być , zaparzona; Pakowana w worki. -max 10 kg kg 130 13. Cebula czerwona - powinna być zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta, zaparzona: pakowana w worki-max 5 kg kg 20 14. Cukinia żółta, zielona -kl.I,jędrna,bez uszkodzeń,plam chorobowych,jednolita pod wzgędem kolorystycznym,kształtem ,bez nagdnić nie mniejsza niż 400 gr kg 90 15. Brukiew-klasa I,bez oznak zgnilizny kg 40 16. Cytryny - gatunek I - o barwie żółtej, bez nadmiernie wyrośniętych części końcowych i zgrubień, jędrna, soczysta, bez uszkodzeń i zapleśnień , kaliber minimum 4 lub większe. kg 650 17. Czosnek - klasy I główka czosnku powinna być cała zwarta, twarda, o wielkości 3cm i ząbkach jędrnych , pokrytych całkowicie łuską, kg 25 18 Fasola Piękny Jaś - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; pakowane w worki o wadze 5kg kg 25 19 Grapefruity - żółty, bez uszkodzeń mechanicznych, nie nadmarznięte nie nadgniłe, bez plam, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o dojrzałości konsumpcyjnej; soczyste, jędrne. Powinny posiadać cienką skórkę. pakowany w kartonach -max 15 kg, kaliber 4/45 lub większe. kg 150 20 Grapefruity- czerwony, bez uszkodzeń mechanicznych, nie nadmarznięte nie nadgniłe, bez plam, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o dojrzałości konsumpcyjnej, jędrne, soczyste, powinny posiadać cienką skórkę pakowany w kartonach -max 15 kg kaliber 4/45 lub większe. kg 150 21 Groch łuskany - o barwie żółtej nie powinien posiadać zapachu stęchlizny, pleśni ,opakowanie etykietowane max do 5 kg/ kg 20 22 Gruszki - gatunek I nie powinny być zmarznięte, nie nadgniłe, jędrne, soczyste, bez uszkodzeń, waga min 150 gr/1 szt kg 700 23 Jabłka Extra- gatunek Extra; owoc prawidłowo wykształcony o typom dla odmiany kształcie, zabarwieniu , smaku i zapachu. Waga jednej szt. min 150-200g/szt. Odmiany typu rubin,gala,ligoll, -pakowane w skrzynki lub kartony max 14 kg kg 1600 24 Karambola-kaliber 24-owoc o jędrnej skórce,pozbawionej widocznych przebarwień i uszkodzeń szt. 15 25 Pomidor -powinny być zdrowe, jędrne o jednolitej wielkości i kształcie,bez uszkodzeń,o jednolitym zabarwieniu czerwonym,kaliber BB/67-82 mm/ pakowany w skrzynki lub kartony-waga max 6 kg szt. 500 26 Kalarepa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała, jednolita w partii pod względem zabarwienia, gładka, powinna mieć liście obcięte, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średnica poprzeczna - nie mniejsza niż 8 cm ) szt. 20 27 Kapusta biała - nie powinna być uszkodzona, przerośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic; pakowane w skrzyniach lub luzem,główka o wadze 1.50-2 kg kg 700 28 Kapusta czerwona -nie powinna być uszkodzona,porośnięta,zaparzona,bez obecności larw,gąsienic.Głowki powinny być nie mniejsze niż 1000 gr,pakowana w skrzynki lub worki max 10 kg kg 240 29 Kapusta kwaszona- klasa I powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono-kwaśny, bez obcych zapachów; skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi opak netto min 1 kg max netto 5 kg kg 200 30 Kapusta pekińska - bez oznak zgnilizny, zaparzeń, liście jędrne koloru jasnozielonego pakowana pojedynczo o wadze min 700g kg 200 31 Kiełki jarmużu opak min 50 gr-bez znak zgnilizny szt. 5 32 Kiełki lucerny op min 250g szt. 10 33 Kiełki rzodkiewki op min 250g szt. 10 34 Kiełki buraka op min 200g szt. 10 35 Kiwi - klasy Ekstra; owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte; jędrne, pakowane w kartonach lub skrzynkach Waga 1 szt. min 90g kg 250 36 Koperek świeży klasa I. Wygląd: świeży, zdrowy (bez oznak pleśni, gnicia lub zaparzenia), bez plam, pożółkłych i zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń obcych (części traw, chwastów), czysty, praktycznie wolny od szkodników i uszkodzeń dopuszczalne jest nieznaczne zwiędnięcie, ale bez zmiany barwy. Barwa: zielona. pęczek min 100g kg 120 37 Korzeń imbiru – blado-żółte wnętrze i skórka o kolorze od brązowego do kremowego, całe świeże korzenie kg 3 38 Limonka - klasy I, owoc zdrowy, o barwie zielonej, jędrny, soczysty bez przebarwień kg 6 39 Marchew - korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono-pomarańczowej, cały, bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki; kg 1300 40 Melon - owoc powinien być nie nadgnity i nie nadmarznięty, czysty bez uszkodzeń, plam chorobowych, kaliber 5 i więcej. kg 700 41 Dynia-klasy I, dojrzała,miąższ soczysty o barwie pomarańczowej,skórka czysta,zdrowa,bez uszkodzeń kg 150 42 Mięta świeża - sadzona w doniczce szt. 15 43 Mieszanka gotowych sałat/roszponka,rukola,radicchio,lodowa,fryza/-opakowanie min 250 gr-max 500 gr,świeża,bez oznak zgnilizny,zaparzeń,szkodników kg 100 44 Ogórek świeży - klasy I, nie powinien być zwiędły; bez uszkodzeń, plam chorobowych, powinien posiadać barwę zieloną typową dla odmiany może być pakowany w folię, nie zaparzony kg 1200 45 Ogórki kwaszone- , bez pustych kanałów wewnątrz, smak i zapach charakterystyczny dla ogórków kwaszonych z wyraźnym udziałem przypraw aromatyczno-smakowych. kg 800 46 Papryka peperoni (ostra) - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 3 47 Papryka świeża, czerwona - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 350 48 Papryka świeża, zielona - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 100 49 Papryka świeża, żółta - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 150 50 Papryka świeża pomarańczowa - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 250 51 Pietruszka dekoracyjna - pęczki o wadze minimum 100g, bez oznak zaparzenia, zapleśnienia, bez zmian barwy. kg 3 52 Pietruszka korzeń - korzeń powinien być zdrowy, bez śladów chorób, jędrny, bez oznak zgnilizny, kg 40 53 Pietruszka Natka - pęczki o wadze min 100g, bez oznak zaparzenia, zapleśnienia, bez zmian barwy Kg 125 54 Pomarańcze - klasy I, owoce powinny być całe, zdrowe, czyste, nie zaparzone, nie zmarznięte , nie zwiędnięte, bez plam i uszkodzeń, jędrne, soczyste, kaliber od 2 do 0 . kg 800 55 Pomidor malinowy-odmiana PINK,kaliber BB/ w mm.67-82/klasy I,powinien być zdrowy,bez plam chorobowych,jędrny,nie zwiędnięty,nie pomarszczony,dojrzały,ciemno czerwonego koloru,bez plam i oznak pleśni,pakowany w skrzynki lub kartony-max 10 kg kg 1550 56 Pomidory koktajlowe- powinny być zdrowe, bez plam chorobowych, jędrne, nie zwiędnięte, nie pomarszczone, dojrzałe. kg 350 57 Por - kl.I,cebula o średnicy nie mniejszej niż 2,50 cm,liście barwy zielonej,bez liści nadgniłych,zaparzeń kg 80 58 Rozmaryn świeży - sadzony w doniczce, bez oznak więdnięcia szt. 5 59 Rzodkiewka klasa I. Wygląd: zdrowa (bez oznak gnicia, pleśni), czysta, niepopękana, wolna od szkodników i uszkodzeń, dostatecznie osuszona jeśli była myta; liście, jeśli są pozostawione, powinny być świeże, zdrowe, zielonej barwy; korzonek poniżej zgrubienia może być odcięty. min 10 szt. w pęczku. Wielkość: minimalna średnica 25mm pęczki 350 60 Salata rzymska-kl. I, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, liście jędrne koloru ciemnozielonego, kg 10 63 sałata FRYZA-klasa I, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, szkodników kg 10 64 Sałata lodowa - bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki. Pakowana osobno w folie kg 200 65 Sałata Raddicchio - klasa I, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, szkodników, liście jędrne, przylegające do siebie, bez plam waga główki min 250g. kg 10 66 Sałata roszponka - opakowanie min 100 g kg 5 67 Sałata RUCOLA - opakowanie plastikowe waga netto 250g kg 5 68 Sałata zielona masłowa - wybór I, waga główki nie mniejsza niż 200g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki kg 300 69 Seler - korzenie czyste, zdrowe, całe, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, o miąższu białym ; pakowane w worki lub skrzynki max 10 kg kg 300 70 Seler naciowy - powinien być barwy zielonej, czysty, nie zwiędły, bez części pożółkłych Min kg 20 71 Szczypiorek - natka szczypiorku powinna być zielona na całej długości, ułożona w pęczki i ucięta równo, bez pożółkłych listków, nie powinna być zwiędnięta, zaparzona; pakowana w pęczki o wadze 50g kg 140 72 Pieczarka świeża-powinna być zdrowa,twarda,o białej barwie,średniej wielkości,bez plam-opak mac 5 kg kg 20 73 Truskawka - gatunek extra, owoce o najwyższej jakości, kształcie, zabarwieniu w typowym dla danej odmiany, nie powinny być zaparzone, zapleśniałe. kg 20 74 Tymianek świeży-sadzony w doniczce, kl, I ,bez oznak więdnięcia szt. 5 75 Winogrono o barwie ciemnofioletowej- kl. ekstra, owoce w opakowaniu powinny być jednej odmiany nie zapleśniałe niezafermentowane, nie nadgnite,wysuszonych gron kg 140 76 Winogrono o barwie żółtozielonej – kl. ekstra lub L, owoce w opakowaniu powinny być jednej odmiany nie zapleśniałe niezafermentowane, nie nadgnite .wysuszonych gron kg 140 77 Ziemniaki-powinny być zdrowe,kształtne,suche,czyste bez ziemi,piaku,nieuszkodzone,jednolitej odmiany,kształt owalny,jednakowej wielkośći kg 9000 78 Śliwka-śliwka szlachetna,wyrób extra o wielkości nie mniejszej niż m3.50 cm w przekroju poprzecznym,owoc nie powinny być suche,popękane typu renkolda,węgierka kg 50 79 Mango-owoc nie owinien być zwiędły,bez uszkodzen i szkodnikow szt. 25 80 Brzoskwinia świeża-kaliber B,owoce powinny być całe,zdrowe,ne zaparzone,bez plam,uszkodzeń kg 120 81 Granat-owoc bez uszkodzeń szt. 20 82 Szczaw świeży gruntowy-jędrny,nieowiędnięty,brz oznak gnicia kg 15 83 Nektarynka świeża-kaliber B-owoce powinny być całe,zdrowe,nie zaparzone,bez plam,uszkodzeń kg 80 Dostarczane produkty powinny odpowiadać wymaganiom zawartym w Polskich Normach przenoszących normy europejskie a w szczególności być świeże i odpowiedniej jakości oraz posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno – sanitarne, a na żądanie Zamawiającego, do wskazanej dostawy powinien być załączany dokument potwierdzenie tych wymagań. Na potwierdzenie czego Zamawiający żąda oświadczenia jak w pkt. VI.5
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212100-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie że dostarczane produkty powinny odpowiadać wymaganiom zawartym w Polskich Normach przenoszących normy europejskie a w szczególności będą świeże i odpowiedniej jakości oraz posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno – sanitarne, a na żądanie Zamawiającego, do wskazanej dostawy powinien być załączany dokument zawierający potwierdzenie tych wymagań, (zaleca się wykorzystanie treści przedstawionej w pkt. 8, Załącznika nr 1 do SIWZ– Formularz oferty) OŚWIADCZENIE DOTYCZĄCE GRUPY KAPITAŁOWEJ W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP, Wykonawca składa oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowe, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy oraz, w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, dowody potwierdzające, że powiązania z innym wykonawca uczestniczącym w niniejszym postępowaniu. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach