Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy warzyw i owoców dla Uzdrowiska Lądek-Długopole SA

Uzdrowisko Lądek Długopole S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 57-540 Lądek-Zdrój, ul. Wolności 4
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 074 8146434, 8146227 w. 265 , fax. 074 8147107
  • Data zamieszczenia: 2009-07-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Lądek Długopole S.A.
    ul. Wolności 4 4
    57-540 Lądek-Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 074 8146434, 8146227 w. 265, fax. 074 8147107
    REGON: 00028828300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko-ladek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Spółka Akcyjna Skarbu Państwa - NZOZ

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy warzyw i owoców dla Uzdrowiska Lądek-Długopole SA
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są : sukcesywne dostawy warzyw i owoców dla Uzdrowiska Lądek - Długopole SA do magazynów żywnościowych położonych w punktach żywienia w Lądku Zdroju i Długopolu Zdroju w ilości i asortymencie określonym w załącznikach nr od 1a do 1d (formularzach cenowych). Dostawy towarów będą się odbywały w okresie obowiązywania umowy - sukcesywnie- w/g ustalonego, tygodniowego harmonogramu. Towar dostarczany będzie specjalistycznym środkiem transportu Wykonawcy. Część 1: 1. Botwina pęczek - 3470, 2. Chrzan korzeń kg. - 50, 3. Sałata lodowa szt. - 35248, 4. Sałata zielona szt. - 45160, 5. Buraki kg - 28500, 6. Cebula kg - 5710, 7. Cukinia kg - 836, 8. Czosnek szt. - 1744, 9. Fasolka szparagowa żółta kg - 1410, 10. Kalafiory szt. -3460, 11. Kalarepka szt. 1350, 12. kapusta czerwona kg - 15020, 13. Kapusta czerwona szt. - 2650, 14. Kapusta pekińska kg - 4196, 15. Kapusta włoska szt. - 3400, 16. Koper pęczek 1 pęczek - 29500, 17. Marchew kg - 37400, 18. Ogórek szklarniowy kg - 4370, 19. Papryka czerwona świeżą kg - 2280, 20. Papryka żółta świeża kg - 1920, 21. Papryka zielona świeża kg - 1100, 22. Pietruszka korzeń kg - 6040, 23. Nać pietruszki pęczek - 33060, 24. Pomidory kg -12880, 25. Rabarbar kg - 440, 26. Rzodkiew biała kg - 710, 27. Rzodkiewka pęczek -11300, 28. Seler kg - 9150, 29. Pieczarki kg - 2110, 30. Szczypior pęczek. 1 pęczek min. 10 dkg - 23480, 31. Cebula czerwona kg - 100, 32. Brokuły szt. - 1040, Część 2: 1. Arbuz kg -576, 2. Banany kg. -2220, 3. Brzoskwinia kg - ,622 4. Cytryna kg - 1240, 5. Maliny kg - 90, 6 Grejpfrut kg - 200, 7. Jabłka kg - 14500, 8. Jagody kg - 135, 9. Kiwi szt. - 6180, 10. Mandarynki kg - 590, 11. Nektarynka krajowa szt. - 5208, 12. Pomarańcza - luz kg - 1284, 13. Porzeczka czarna kg - 200, 14. Porzeczka czerwona kg - 250, 15. Śliwka węgierka kg - 484, 16. Truskawki kg - 654, 17. Winogrona kg - 700, Część 3 : 1. Dynia żywa ozdobna kg - 50, 2. Pomidor koktajlowy kg - 20, 3. Seler naciowy kg - 40, 4. Pietruszka strzępiata (jarmuż) ozdobna szt. - 150, 5. Sałata czerwona strzepiata ozdobna szt. - 100, 6. Brukselka kg - 596, 7. Kapusta biała młoda szt. - 1300, 8. Sałata zielona strzępiata szt. - 150, 9. Bakłażan kg - 40, 10. Kabaczki kg - 50, 11. Szpinak kg - 630, 12. Por kg - 3000, 13. Szczaw kg - 125, 14. Bazylia świeża, doniczkowa żywa szt. - 100, 15. Rozmaryn żywy, doniczkowy szt. - 50, 16. Oregano żywy, doniczkowy szt. - 50, Część 4: 1. Melon szt. - 120, 2. Gruszki kg - 554, Zakres zamówienia zawiera się w kwocie poniżej progów ustalonych na podstawie art.11 ust.8 Ustawy Prawo zamówień publicznych, w tym dla części 1 i 2 zawiera się w kwocie pomiędzy 14 tys. Euro a 206 tys. Euro, a dla części 3 i 4 w kwocie poniżej 14 tys. Euro
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: - nie podlegają wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy Pzp z dnia 29.01.2004r. z póź. zm., - spełniają warunki określone w art. 22 ust.1, - zaoferują: a) wykonanie zamówienia w terminie: dla części 1, 2, 3 i 4 - wg zał. nr 1a, 1b, 1c i 1d - sukcesywnie od dnia podpisania umowy do dnia 06.06.2010r. b) zaakceptują 21 dniowy termin płatności po otrzymaniu przez Zamawiającego faktury VAT wystawionej na koniec tygodnia dla części 3 i 4 a dla części 1 i 2 wystawionej przy każdej dostawie., c) przedłożą wymagane przez Zamawiającego dokumenty i oświadczenia. Ocena spełnienia warunków udziału polegać będzie na kontroli autentyczności oraz kompletności i aktualności złożonych dokumentów, autentyczności zawartych w nich informacji oraz ocenie zawartych w dokumentach informacji pod kątem zgodności z postawionymi warunkami w SIWZ - wszystko na zasadzie formuły: Spełnia - nie spełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca winien dostarczyć n/w dokumenty i oświadczenia: 1. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy - wg zał. nr 1 do SIWZ. 2. Wypełniony i podpisany formularz cenowy - wg zał. nr 1a do 1d do SIWZ. 3. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. Wykaz wykonanych w okresie nie dłuższym niż ostatnie trzy lata dostaw, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie (min. 2), odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz dokumentów (referencje) potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie - wg zał. nr 4. 6. Polisę , a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego , że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności do wysokości wartości zamówienia. 7. Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust.1 i art. 24 Ustawy Pzp - wg zał. nr 2 do SIWZ. 8. Zaakceptowany(zaparafowany) projekt umowy stanowiący załącznik nr 3a i/lub 3b do niniejszej SIWZ. 9. Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu lub wdrażaniu zasad GMP ( dobra praktyka produkcyjna), GHP ( dobra praktyka higieniczna ) i systemu HACCP w firmie. 10. Stosowne zaświadczenie że Wykonawca posiada specjalistyczny transport chłodniczy do przewożenia warzyw i owoców.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko-ladek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach