Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy warzyw gr.I, warzyw gr.II, owoców gr.I, owoców gr.II, owoców gr.III

41 Baza Lotnictwa Szkolnego ogłasza przetarg

  • Adres: 08521 Dęblin, ul. Brygady Pościgowej
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 551 75 25 , fax. 81 551 95 36
  • Data zamieszczenia: 2017-02-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 41 Baza Lotnictwa Szkolnego
    ul. Brygady Pościgowej 5
    08521 Dęblin, woj. lubelskie
    tel. 81 551 75 25, fax. 81 551 95 36
    REGON: 6145692000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy warzyw gr.I, warzyw gr.II, owoców gr.I, owoców gr.II, owoców gr.III
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw gr.I i II oraz owoców gr.I-III na rzecz 41 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e do SIWZ tj. "szczegółowy opis przedmiotu zamówienia" dla poszczególnych zadań oraz załącznik nr 5 do SIWZ tj. "ogólne warunki umowy". 3. Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 (pięć) niezależnych zadań i obejmuje następujący asortyment w ilościach szacunkowych: Zadanie nr 1: sukcesywne dostawy warzyw gr. I: 1. Ziemniaki jadalne 60 000 kg 2. Ziemniaki wczesne* 7 000 kg 3. Buraki ćwikłowe 9 000 kg 4. Marchew 10 000 kg 5. Pietruszka korzeniowa 3 000 kg 6. Seler korzeniowy 4 000 kg 7. Cebula 7 000 kg 8. Por 3 000 kg 9. Kapusta biała 10 000 kg 10. Kapusta czerwona 1 500 kg Uwaga – * dostawa warzyw w okresie ich masowego występowania (podaży) na rynku. Zadanie nr 2: sukcesywne dostawy warzyw gr. II. 1. Czarna rzepa 200 kg 2. Fasola szparagowa* 200 kg 3. Papryka słodka 1 000 kg 4. Pomidory 4 000 kg 5. Ogórki 4 000 kg 6. Sałata 700 kg 7. Sałata lodowa 600 kg 8. Rukola 30 kg 9. Brokuły* 500 kg 10. Kapusta włoska 1 000 kg 11. Kapusta pekińska 1 500 kg 12. Kapusta brukselska * 200 kg 13. Kalafior* 300 kg 14. Rzodkiewka 1 300 kg 15. Natka pietruszki 350 kg 16. Koperek zielony 350 kg 17. Szczypiorek 500 kg 18. Botwina* 100 kg 19. Czosnek 100 kg 20. Pieczarki 2 000 kg Uwaga – * dostawa warzyw w okresie ich masowego występowania (podaży) na rynku. Zadanie nr 3: sukcesywne dostawy owoców gr. I: 1. Banany 3 000 kg 2. Cytryny 1 800 kg 3. Pomarańcze 2 000 kg 4. Mandarynki 1 500 kg 5. Grejpfruty 500 kg 6. Arbuz 200 kg 7. Kiwi 1 000 kg 8. Morele 200 kg 9. Brzoskwinie 500 kg 10. Winogrona 1000 kg Zadanie nr 4: sukcesywne dostawy owoców gr. II: 1. Jabłka 32 000 kg 2. Gruszki 2 000 kg Zadanie nr 5: sukcesywne dostawy owoców gr. III: 1. Wiśnie* 200 kg 2. Czereśnie* 300 kg 3. Śliwki* 300 kg 4. Truskawka świeża* 300 kg Uwaga – * dostawa owoców w okresie ich masowego występowania (podaży) na rynku. 4. Wyszczególnione wyżej ilości towaru podlegające dostawie są jedynie ilościami szacunkowymi i mogą ulec stosownemu zmniejszeniu, ze względu na aktualne potrzeby Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia ilości towarów podlegających dostawie w czasie trwania umowy. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia pieniężne. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości dostarczanego towaru w ramach poszczególnych pozycji asortymentowych (zmniejszenia bądź zwiększenia ilości dostaw stosownie do bieżących potrzeb) dostarczanego towaru. W takiej sytuacji dostawa towarów realizowana będzie według cen jednostkowych przysługujących za dostawę poszczególnych rodzajów towarów i aktualnych potrzeb Zamawiającego – do wyczerpania całkowitej wartości umowy brutto. 5. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności: a) przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r.poz. 594) i aktów wykonawczych do tej ustawy oraz Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L 31 z dnia 01 lutego 2002 r.); b) przepisów rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L 338 z 13 listopada 2004 r.); c) przepisów Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015.29); d) przepisów ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 678); e) przepisów rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.). 6. Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów w zakresie prawa żywnościowego. Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, określają załączniki nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e– Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. W szczególności zaś dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Opakowania (pojemniki) wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym opakowaniu (pojemniku). Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach 7. Wykonawca jest zobowiązany posiadać przez cały okres trwania umowy: - obowiązującą decyzję administracyjną Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia w rozumieniu przepisów (ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2015 r. poz. 594) lub - obowiązujące zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpisanie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej Dz. U. nr 106, poz. 730) oraz - obowiązujący dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP („Hazard Analysis and Critical Control Points” – „ System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli”) - (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2015 r. poz. 594) , a w przypadku Wykonawców oferujących produkty wytwarzane w ramach produkcji pierwotnej zamiast dokumentu potwierdzającego stosowanie wdrożonego systemu HACCP – oświadczenie Wykonawcy dotyczące wytwarzania zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Powyższe dokumenty wykonawca zobowiązany jest okazać zamawiającemu na każde jego wezwanie. 11. Termin realizacji zamówienia: Dostawy sukcesywne w terminie od dnia podpisania umowy do 31 grudnia 2017 roku lub do wcześniejszego wyczerpania kwoty brutto. Dostawy towaru będą następować od poniedziałku do piątku w godzinach od 800 – 1000 na podstawie składanych przez Zamawiającego zamówień, zawierających dokładnie określone ilości towaru oraz terminy dostaw. Ze względu na specyfikę organizacji żywienia w 41. Bazie Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie (tj. zabezpieczenie żywienia personelu latającego, kursów, szkoleń, uroczystości, zmiennej liczby osób uprawnionych do żywienia, itp.) szczegóły dotyczące dowozu towaru, częstotliwość dostaw ( ile razy w tygodniu oraz w jakie dni) zostaną uzgodnione przez strony po podpisaniu umowy w kontaktach roboczych. Zamówienia będą składane Wykonawcy za pośrednictwem faksu lub telefonicznie, a następnie potwierdzane pisemnie. O dokładnym terminie dostawy Zamawiający zawiadomi Wykonawcę co najmniej z 24 godzinnym wyprzedzeniem. 12. Forma płatności: 12.1. Zapłata wynagrodzenia nastąpi w terminie 30 dni ( trzydziestu dni) od dnia każdorazowego otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury VAT . Zapłata nastąpi w drodze przelewu bankowego Zamawiającego na rachunek bankowy Wykonawcy wynikający z faktury. Za dzień spełnienia świadczenia uznaje się dzień obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach