"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 97-410 Kleszczów, ul. Sportowa 8
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 44 731 65 00
- Data zamieszczenia: 2014-07-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: "SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
ul. Sportowa 8 8
97-410 Kleszczów, woj. łódzkie
tel. 44 731 65 00
REGON: 10068625300000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA WYROBÓW PIEKARSKICH I CIASTKARSKICH DO SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. Z SIEDZIBĄ W KLESZCZOWIE, PRZY UL. SPORTOWEJ 8 I UL. SPORTOWEJ 3 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Sukcesywne dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich do SOLPARK KLESZCZÓW Sp. z o.o. w Kleszczowie, o wysokiej jakości zdrowotnej, zapewniających bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadających jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej lub deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 4.1. obejmuje sukcesywne dostawy pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich, które są: dopuszczone do sprzedaży, świeże i pierwszego gatunku, wolne od wad oznakowane widoczną nazwą handlową produktu oraz aktualnym terminem ważności (o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 48 godzin od dnia dostawy do obiektów Zamawiającego), zgodne z obowiązującymi normami stawianymi towarom. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia tj. asortyment i gramaturę określa załącznik nr 2. Przedmiot zamówienia będzie dostarczany przez Wykonawcę w opakowaniach, tj. koszach plastikowych wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością. Opakowania te muszą zawierać nazwę pieczywa, wykaz surowców, nazwę dostawcy (producent i adres), masę jednostkową, datę przydatności oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste i bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniem, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu. Częstotliwość dostaw: Przedmiot zamówienia w zależności od jego charakteru zgodnie z kalkulacją cenową (załącznik nr 2 SIWZ) będzie dostarczany sukcesywnie 1 raz, do 3 razy w tygodniu, 7 dni w tygodniu, również w dni wolne od pracy, niedziele i święta w godzinach 5.00 - 6.00. Jeżeli święta przypadają w kolejne dni, to w drugi dzień świąt. Transport do siedziby Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Natomiast osoby wykonujące zamówienia (tj. kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt. Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru). Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie zgłaszał z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 15:00 na podstawie pisemnego zamówienia wysłanego w formie elektronicznej na adres e-mail. W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej nie będzie możliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się porozumiewanie za pomocą telefonu bądź fax-u. Przy czym zaznaczamy, że Wykonawca jest zobowiązany do odesłania potwierdzenia otrzymania zamówienia na adres e-mail, z którego zamówienie zostało złożone w terminie nie później niż 6 godzin od godziny złożenia zamówienia ze wskazaniem planowanej godziny dostawy. W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej nie będzie możliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się potwierdzenie przyjęcia zamówienia za pomocą telefonu bądź fax-u. Ilość asortymentu będącego przedmiotem zamówienia określona w kalkulacji cenowej stanowiącej załącznik nr 2 do SIWZ jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie prawo do jednostronnego ograniczenia ilości i związanej z nią wartości przedmiotu umowy do faktycznie zamówionego asortymentu (w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikających ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu w związku z zakresem świadczonych usługi i prowadzonej przez Zamawiającego działalności) w okresie obowiązywania niniejszej umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.solpark.bip.kleszczow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy pieczywa świeżego dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Dodano: 2016-04-28 - Dostawy pieczywa świeżego dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Dodano: 2016-02-29 - Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej nieprzekraczającej 207 000 euro na msukcesywną dostawę naturalnych, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich do 30 żłobków zlokalizowanych na terenie Łodzi
Dodano: 2016-01-22 - Dostawa artykułów piekarskich i cukierniczych
Dodano: 2016-01-08 - Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Wiśniowej Górze
Dodano: 2015-11-26 - Zakup i dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
Dodano: 2015-11-06 - Dostawa pieczywa w roku 2015-2016 dla Domu Pomocy Społecznej w Radziechowicach.
Dodano: 2015-08-04 - Dostawy pieczywa
Dodano: 2015-04-30 - dostawy pieczywa świeżego dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Dodano: 2015-03-12 - dostawy pieczywa świeżego dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Dodano: 2015-02-27