Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy owoców, warzyw i soków do Centralnego Ośrodka Sportu Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem.

Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Bronisława Czecha 1
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 2012274 , fax. 18 2014906
  • Data zamieszczenia: 2012-03-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem
    ul. Bronisława Czecha 1 1
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 18 2012274, fax. 18 2014906
    REGON: 14273335600042
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy owoców, warzyw i soków do Centralnego Ośrodka Sportu Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ 1 - OWOCE I WARZYWA Ananas świeży-owoc powinien być nie zwiędnięty, skorupka twarda 8szt. Arbuz-owoc powinien być cały czysty, bez uszkodzeń, plam chorobowych, o wadze 3-5kg; pakowany luzem 800 kg Avocado owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite 5szt. Banany-owoc powinien posiadać barwę skórki złocistą, bez uszkodzeń, plam chorobowych, pakowany w kartonach o wadze 18kg, 500 kg Borówki Amerykańskie - owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite, 20 kg Botwina - nie powinna być zaparzona, zamarznięta, bez uszkodzeń przez szkodniki, 25Kg Brzoskwinie - świeże, barwa pomarańczowo-czerwona czyste, nie zaparzone, nienadmarznięte , niezwiędłe, bez plam i uszkodzeń o średnicy do 10cm: pakowane w skrzynki lub kartony standardowe, 80 kg Buraki ćwikłowe - nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, wybór I- korzenie o średnicy 4-8cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w worki lub standardowe skrzynki, 600 kg Cebula czerwona-powinna być zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta, zaparzona: pakowana w standardowe worki , 30 kg Cebula- zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, czysta, dojrzała o barwie łuski, jasnożółtawej; nie powinna być zmarznięta, zaparzona: pakowana w standardowe worki, 350Kg Cytryny-wyrób I o barwie żółtej, bez nadmiernie wyrośniętych części końcowych i zgrubień bez uszkodzeń i zapleśnień, 450Kg Czosnek świeży-wyrób I główka czosnku powinna być cała zwarta, twarda, o wielkości 3cm i ząbkach jędrnych , pokrytych całkowicie łuską, pakowany w standardowe opakowanie, 13Kg Fasola Piękny Jaś biała w op 0,5 kg - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; pakowane w worki o wadze 5kg, 20Kg Grapefruit żółty, bez uszkodzeń mechanicznych, nie nadmarznięte nie nadgniłe, bez plam, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o dojrzałości konsumpcyjnej; wielkości owoców 0,50kg; pakowany w kartonach standardowych, 50kg Groch łuskany w op 0,5 kg-o barwie żółtej nie powinien posiadać zapachu stęchlizny, pleśni,30 kg Gruszki-wyrób I powinien być nie zmarznięty, nie nadgnity, 400kg Jabłka importowane zielone wyrób Extra; owoc prawidłowo wykształcony o typom dla odmiany kształcie, zabarwieniu , smaku i zapachu.,50 kg Jabłka słodkie deserowe różne, krajowe, owoce prawidłowo wykształcone, nie nadgnite i nie nadmarznięte, pakowane w kartony 14-18 kg, odmiany jonagold, idared, ligol, 700 Kg Jagody Polskie - owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite, 20Kg Kapusta biała młoda - nie powinna być uszkodzona, nadgnita, przerośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic; główki winne być nie mniejsze niż 1500g pakowane w skrzyniach lub luzem, 400kg Kapusta biała-nie powinna być uszkodzona, przerośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic; główki powinne być nie mniejsze niż 1500g pakowane w skrzyniach lub luzem, 500Kg Kapusta czerwona-wybór I główki powinne być nie mniejsze niż 1000g bez uszkodzeń, 180kg Kapusta kiszona pakowana 0,5 kg - klasa I powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono-kwaśny, bez obcych zapachów; skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi 300kg Kapusta pekińska-liście winne być nie zwiędłe, nie nadgnite, nie zaparzone, bez obecności gąsienic, kolor jasno zielony, 350kg Kapusta Włoska - liście winne być nie zwiędłe, nie nadgnite, nie zaparzone, bez obecności gąsienic, kolor jasno zielony, 50kg Kiwi-wyrób I; owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte; pakowany w kartonach lub skrzynkach standardowych, 800szt Koperek świeży nie powinien być zagrzany, zaparzony, bez śladów zgnilizny; pakowany w pęczki, 450szt Limonki-wyrób I o barwie żółtej, bez nadmiernie wyrośniętych części końcowych i zgrubień bez uszkodzeń i zapleśnień, 2Kg Maliny - owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite, 20Kg Mandarynki-odmiana bezpestkowa, nie nadgniła, o skórce łatwo odstającej od miąższu, pakowane w skrzynki o wadze 9-10 kg, 70kg Marchew korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono-pomarańczowej, cały, bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki; minimalna średnica korzenia 2cm, 700Kg Morele świeże barwa pomarańczowa, czyste, nie zaparzone, nienadmarznięte , niezwiędłe, bez plam i uszkodzeń, 30kg Nektarynki-owoc bez uszkodzeń mechanicznych, niezwiędnięty, pestka łatwo odchodząca od miąższu,700Kg Ogórki kwaszone powinne być w jednostce opakowania wyrównane pod względem wielkości, kształtne, proste, jędrne, , bez pustych kanałów wewnętrznych, smak i zapach charakterystyczny dla ogórków kwaszonych z wyraźnym udziałem przypraw aromatyczno-smakowych, 200Kg Ogórki małosolne - winne być wyrównane pod względem wielkości, kształtne, proste, jędrne, , bez pustych kanałów wewnętrznych, smak i zapach charakterystyczny dla ogórków małosolnych, 500Kg Ogórki zielony szklarniowy nie powinien być zwiędły; bez uszkodzeń, plam chorobowych, powinien posiadać barwę zieloną typową dla odmiany, 1000Kg Papryka sezonowa MIX Kolor czerwony, żółty i zielony, produkt powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, niezwiędły, 50Kg Papryka szklarniowa MIX Kolor czerwony, żółty i zielony, produkt powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, niezwiędły, 350Kg Pieczarka świeża barwa biała, grzyby winne być nie nadgnite, kapelusze 5-10 cm średnicy, 120Kg Pietruszka korzeń korzeń powinien być zdrowy, bez śladów chorób, wybór I o średnicy nie mniejszej niż 2cm i nie większy niż 5 cm, 10Kg Pietruszka natka pęczki o wadze 25g, bez oznak zaparzenia, zapleśnienia, bez zmian barwy, 200szt Pomarańcze-owoce powinny być całe, zdrowe, czyste,nie zaparzone, nienadmarznięte , niezwiędłe, bez plam i uszkodzeń o średnicy do 10cm: pakowane w skrzynki lub kartony standardowe, 80Kg Pomidor sezonowy powinien być zdrowy, bez plam chorobowych, jędrny nie zwiędnięty, nie pomarszczony, dojrzały pakowany w skrzynki o standardowej wadze, 400Kg Pomidor szklarniowy powinien być zdrowy, bez plam chorobowych, jędrny nie zwiędnięty, nie pomarszczony, dojrzały pakowany w skrzynki o standardowej wadze, 1000kg Pomidorek koktajlowy powinien być zdrowy, bez plam chorobowych, jędrny niezwiędnięty, nie pomarszczony, dojrzały pakowany w skrzynki o standardowej wadze, 10Kg Por na wagę-wybór I korzeń ; cebula o średnicy nie mniejszej niż 2,5cm, liście barwy zielonej, bez zaparzeń i liści nadgniłych; pakowane w paczkach lub skrzynki ażurowe, standardowe, 30Kg Rzodkiewka powinna być świeża, czysta, nie popękana, nie uszkodzona, nie zwiędła, nie sparciała, wiązana w pęczki z liśćmi; wyrównana pod względem zabarwienia i kształtu, 400szt Sałata lodowa bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki, 250 szt Sałata strzępiasta czerwona, zielona warzywa winne być nie nadgnite i nie zaparzone, o intensywnej barwie bez odbarwień, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez ślimaki, 50 szt. Sałata zielona wybór I, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki, 250szt Seler korzenie czyste, zdrowe, całe, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, o miąższu białym o wadze korzenia nie mniejszej niż 20cm; pakowane w e worki lub skrzynki standardowe, 250 Kg Seler naciowy nie powinien posiadać obcych zapachów, zaparzeń, zwiędniętych liści, uszkodzeń mechanicznych, nadgnić oraz obecności gąsienic; pakowany w folie, 30Kg Szczypiorek-natka szczypiorka powinna być zielona na całej długości, ułożona w pęczki i ucięta równo, bez pożółkłych listków, nie powinna być zwiędnięta, zaparzona; pakowana w pęczki o wadze 25g, 500szt. Śliwka-owoc o powinien być nie nadgnity i nie nadmarznięty, 20Kg Truskawki - owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite, 50Kg Winogrona białe winogrono o barwie żółtozielonej owoce w opakowaniu powinny być jednej odmiany nie zapleśniałe nie zafermentowane, nie nadgnite; pakowane w standardowe skrzynki, 40Kg Winogrona czerwone Winogrono o barwie ciemnofioletowej- owoce w opakowaniu powinny być jednej odmiany nie zapleśniałe niezafermentowane, nie nadgnite; pakowane w standartowe skrzynki, 20Kg Ziemniaki młode - powinne być jędrne, zdrowe, kształtne, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, średnica ziemniaków nie powinna przekraczać 4cm a długość 4,5 cm, 6000Kg Ziemniaki powinny być jędrne, zdrowe, kształtne, suche, nie uszkodze, nie nadmarznięte, średnica ziemniaków nie powinna przekraczać 4cm a długość 4,5 cm pakowane w worki 50kg i 30kg, -1500 kg CZĘŚĆ 2 - SOKI Nektar czarna porzeczka op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 200l Sok grapefruit czerwony 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 30l Sok grapefruit żółty 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 30l Sok multiwitamina 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 400l Sok jabłkowy 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 300l Sok pomarańczowy 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 600l Sok pomidorowy 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 36l Soki owocowe różne smaki karton 0,2 L, typ Tymbark lub równoważny, 500szt. Soki wielowarzywne butelka 0,25 l typ Tymbark lub równoważny, 60szt Zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych w stosunku do produktów w/w, jednakże o tej samej gramaturze i składzie. Dowóz artykułów na koszt i ryzyko transportem Wykonawcy do internatu Imperial zlokalizowanego w Zakopanem przy ul. O. Balzera 1, sukcesywnie - zgodnie ze składanymi zamówieniami. Zamówienia zamawiający będzie składał faksem na numer wykonawcy lub telefonicznie najpóźniej do godziny 16.00 dnia poprzedzającego datę dostawy. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 08.00 w następnym dniu po złożeniu zamówienia. Zamawiający ustala że zamówienia dotyczące poniedziałków oraz dni poświątecznych składane będą w piątek lub dzień poprzedzający dzień lub dni świąteczne. Wykonawca powinien posiadać atesty i pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami Dobrej praktyki higienicznej, dotyczy głownie; - stanu higienicznego samochodu - higieny osobistej kierowcy - daty przydatności do spożycia - temperatury przewozu
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.cos.pl (zakładka Przetargi/Zakopane)
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach