Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy mleka i przetworów mleczarskich wraz z ich rozładunkiem w magazynie żywnościowym 41 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie, Nr 46/14/N.

41 Baza Lotnictwa Szkolnego ogłasza przetarg

  • Adres: 08-521 Dęblin, ul. Brygady Pościgowej 5
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 551 75 25 , fax. 81 551 95 36
  • Data zamieszczenia: 2014-10-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 41 Baza Lotnictwa Szkolnego
    ul. Brygady Pościgowej 5 5
    08-521 Dęblin, woj. lubelskie
    tel. 81 551 75 25, fax. 81 551 95 36
    REGON: 06145692000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.41blotsz.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy mleka i przetworów mleczarskich wraz z ich rozładunkiem w magazynie żywnościowym 41 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie, Nr 46/14/N.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mleka i przetworów mleczarskich wraz z ich rozładunkiem w magazynie żywnościowym 41 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie, znajdującym się na terenie kompleksu Dęblin-Lotnisko (budynek nr 64). 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się poniżej oraz w szczegółowych opisach przedmiotu zamówienia stanowiących załącznik nr 6 do siwz i w ogólnych warunkach umowy stanowiących załącznik nr 5 do siwz. 3. Wyszczególnione w formularzu ofertowym ilości towaru podlegające dostawie są jedynie ilościami szacunkowymi i mogą one ulec stosownemu zmniejszeniu, ze względu na aktualne potrzeby Zamawiającego. 4. Zamawiający oświadcza, że minimalna gwarantowana realizacja umowy wyniesie nie mniej niż 50 % (pięćdziesiąt procent) całkowitej kwoty brutto umowy 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar sukcesywnie - z częstotliwością 3 razy w tygodniu (trzy razy w tygodniu) - na podstawie składanych przez Zamawiającego lub jego upoważnionego przedstawiciela zamówień, zawierających dokładnie określone ilości towaru oraz terminy dostaw. 6. Dostawy towaru będą następować w dni pracy Zamawiającego, od poniedziałku do piątku w godzinach 800-1000 z uwzględnieniem godzin pracy magazynu Zamawiającego. 7. Do każdorazowej dostawy towarów Wykonawca zobowiązany jest dołączyć oryginał faktury VAT wraz z trzema kopiami (łącznie 4 egz.). 8. W szczególnie uzasadnionych przypadkach, które mimo zachowania szczególnej staranności były niemożliwe do wcześniejszego przewidzenia (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia poligonowego, szkolenia rezerw osobowych, kursów, szkoleń, służb przygotowawczych, zmiany stanu żywionych, restrukturyzacji sił zbrojnych, likwidacji klęsk żywiołowych, kryzysu, zagrożenia lub wojny, zmiany aktów prawnych w zakresie uprawnień do wyżywienia osób uprawnionych lub innych obowiązków nałożonych przez organy władzy państwowej oraz innych sytuacjach niezależnych od Zamawiającego), Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych terminach i częstotliwościach oraz do miejsc (na terenie RP) niż określono w umowie, według cen zawartych w umowie. 9. Wykonawca zobowiązany jest do każdorazowego dostarczania towaru specjalistycznym środkiem transportu z bezwzględnym zachowaniem łańcucha chłodniczego i monitorowaniem temperatury transportowanego towaru. 10. Dokładna ilość dostarczanych towarów będzie każdorazowo określana w trakcie ich odbioru w wyniku ważenia, dokonywanego na wadze należącej do Zamawiającego. 11. Wytworzenie towaru, sposób jego opakowania i transportu muszą spełniać wymagania powszechnie obowiązujących przepisów krajowych i unijnych, a w szczególności: 1) przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2010 roku, Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy oraz Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L 31 z dnia 01 lutego 2002 r.); 2) przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127, z późn. zm.), przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.), oraz przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi(Dz. U. UE L 226 z 25 czerwca 2004 r.) oraz innych przepisów Unii Europejskiej wydanych na podstawie tych rozporządzeń; 3) przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L 338 z 13 listopada 2004 r.); 4) przepisów rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966, z późn. zm.); 5) przepisów ustawy z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.); 6) przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.). 12. Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach. 13. W czasie trwania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo do dwukrotnego wykonania na koszt Wykonawcy badań kontrolnych, potwierdzających zgodność towarów z opisem przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.41blotsz.wp.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach