Zakład Karny ogłasza przetarg
- Adres: 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77 447 20 70 , fax. 77 417 21 70
- Data zamieszczenia: 2020-06-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
ul. Katowicka 4
46-200 Kluczbork, woj. opolskie
tel. 77 447 20 70, fax. 77 417 21 70
REGON: 32100000000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
CZĘŚĆ NR 1 – DRÓB -CPV 15112000-6 1 Filet z kurczaka kg 600, 2 Skrzydełka drobiowe kg 450, 3 Udko z kurczaka kg 3500, 4 Wątróbka drobiowa kg 550, CZĘŚĆ NR 2 – WĘDLINY DROBIOWE BEZ ZAWARTOŚCI WIEPRZOWINY -CPV 15131135-0 1 Kiełbasa krakowska drobiowa kg 1100, 2 Kiełbaski wiedeńskie drobiowe kg 2700, 3 Polędwica drobiowa kg 700, 4 Polędwica z indyka kg 1 100, 5 Serdelki drobiowe kg 600, 6 Szynka drobiowa kg 800, CZĘŚĆ NR 3 – WIEPRZOWINA CPV – 15113000-3 1 Mięso mielone kg 1 800, 2 Podgardle wędzone kg 1 300, 3 Smalec kg 700, CZĘŚĆ NR 4 – WĘDLINY WIEPRZOWE I PODROBOWE - CPV 15131135-0 1 Kiełbasa biała parzona kg 1 600, 2 Kiełbasa boczkowa kg 1 000, 3 Kiełbasa mortadela kg 1 400, 4 Kiełbasa wieprzowa kg 2 200, 5 Kiełbasa zwyczajna kg 2 300, 6 Kaszanka kg 1 700, 7 Salceson kg 800, CZĘŚĆ NR 5 – ŁOPATKA WIEPRZOWA - CPV – 15113000-3 1 Łopatka wieprzowa kg 650, 1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149). 2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. 3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do 20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane minimum dwa razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). 7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach. Cechy dyskwalifikujące: mięso i podroby – zawartość tłuszczu większa niż 20 % w przypadku mięsa, obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa; zanieczyszczenia ciałami obcymi, wędliny – obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników oraz ich pozostałości, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki wędlin i odcinki jednakowe pod względem długości i grubości, itp. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15113000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego nr II w Opolu
Dodano: 2019-12-04 - Dostawy produktów mięsnych i wędliniarskich
Dodano: 2019-11-21 - Dostawa artykułów spozywczych dla stołówki Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr II w Opolu
Dodano: 2018-11-28 - Dostawa artykułów spozywczych dla stołówki Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr II w Opolu
Dodano: 2017-11-29 - Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr II w Opolu
Dodano: 2016-12-02