Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych oraz drobiu dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A

Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 57-540 Lądek-Zdrój, ul. Wolności 4
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8 115 470 , fax. 74 8 115 470
  • Data zamieszczenia: 2015-05-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A.
    ul. Wolności 4 4
    57-540 Lądek-Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8 115 470, fax. 74 8 115 470
    REGON: 00028828300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko-ladek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Podmiot Leczniczy - Spółka Akcyjna Województwa Dolnośląskiego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych oraz drobiu dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych oraz drobiu w ilości i asortymencie określonym w załącznikach nr 1a i/lub 1b do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik A i B do SIWZ. 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a) Ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 08 stycznia 2015r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2014r. poz. 669 z póżn. Zm.). 3. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Dostawy przedmiotu zamówienia winny być realizowane do obiektów Uzdrowiska Lądek-Długopole SA, do magazynów żywnościowych położonych w punktach żywienia w Lądku-Zdroju (Szp. Uzdr. Jubilat, ul. Wolności 4a i Szp. Uzdr. Jan, ul. Paderewskiego 7) oraz w Długopolu-Zdroju (Szp. Uzdr. Mieszko, ul. Zdrojowa 8 i Szp. Uzdr. Dąbrówka, ul. Wolna 4), transportem Wykonawcy i na jego koszt. 4. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym środkiem transportu - chłodnią, spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25.08.2006 roku w sprawie bezpieczeństwa żywności i żywienia (Dz.U nr j.w.). 5. Każde zamówienie Zamawiającego będzie składane na piśmie (dopuszczalna jest forma faksu, e - maila i telefoniczna ), przez specjalistę ds. żywienia lub magazyniera, do godziny 10:00 w dniu poprzedzającym dostawę z określeniem asortymentu i jego ilości. 6. Wykonawca zobowiązuje się do dostaw towarów, które będą odbywały się w okresie obowiązywania umowy - sukcesywnie- w/g ustalonego, tygodniowego harmonogramu tj.: -- Dla mięsa i produktów mięsnych: dwa razy w tygodniu - w poniedziałki i czwartki w godzinach od 7:00 - 11:00 a w uzasadnionych przypadkach także w inne dni wskazane przez Zamawiającego, na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, telefonicznie, (faksem) lub e - mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego, zgodnie z formularzem cenowym - załącznikiem nr 1a do SIWZ. Towary muszą spełniać wszelkie wymagania przewidziane obowiązującym prawem tj.: zgodnie z obowiązującymi normami, w szczególności wszelkie wymagania weterynaryjne. -- Dla dostaw drobiu: trzy razy w tygodniu tj. w poniedziałki, środy i piątki , a w uzasadnionych przypadkach także w inne dni wskazane przez Zamawiającego, w godzinach od 7:00 do 10:00, na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, telefonicznie, (faksem) lub e-mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego, zgodnie z formularzem cenowym - załącznikiem nr 1b do SIWZ. 7. Wykonawca zobowiązuje się realizować na rzecz Zamawiającego systematycznie dostawy produktów wyszczególnionych w formularzach cenowych stanowiących załączniki nr 1a i/lub 1b do SIWZ. 8. Wykonawca będzie wykonywał dostawy na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów złożonych pisemnie (dopuszczalna jest forma faksu i e-maila ), w trakcie bieżącej dostawy przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. 9. Ze strony Zamawiającego upoważnionymi do odbioru towaru i sprawdzenia jego jakości są pracownicy Działu Żywienia tj. magazynierzy oraz odpowiedni Kierownicy. 10. Dostarczane produkty winny spełniać wszystkie wymogi określone w obowiązujących dla nich normach. Mięso i produkty mięsne oraz drób muszą charakteryzować się odpowiednim smakiem, zapachem i wyglądem, właściwym dla danego produktu. Dostarczane do Zamawiającego mięsa i produkty mięsne muszą pochodzić od producentów będących pod opieką weterynaryjną i sanitarną. Zamawiający wymaga aby produkty posiadały oznaczony termin przydatności do spożycia i powinny być dostarczone nie później niż przed upływem połowy tego terminu. 11. Ewentualne zmiany dotyczące zamówienia będą odbywać się w formie telefonicznej. Wykonawca gwarantuje Zamawiającemu, że przedmiot zamówienia będzie wolny od cech powszechnie uznawanych za wady jakościowe takie jak: gorzki, kwaśny zbyt słony smak, stęchły, zanieczyszczony mechanicznie, z objawami pleśni, psucia, zawilgocenia oraz uszkodzenia. 12. Opakowanie i oznakowanie dostawy: a) Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zbiorczych - koszach plastikowych, zamykanych odpowiednio oznakowanych zgodnie z przepisami, ułożony wg asortymentu w sposób gwarantujący zachowanie najwyższej jakości produktu. 13. Towar dostarczony przez Wykonawcę musi być: - I gatunku, pozbawiony wad, odpowiadający wymaganym cechom dostarczanego produktu co do koloru, zapachu i konsystencji, - opatrzony w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia, - posiadać właściwe atesty, stosownie do obowiązujących przepisów. Zakres zamówienia zawiera się w kwocie o wartości szacunkowej powyżej 30 000 euro, a poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust.8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2013r. poz. 907, z późn. zm.) zwaną dalej Pzp
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium dla całego zamówienia w wysokości: 15 000,00 zł. (słownie: piętnaście tysięcy złotych) w tym:a) dla części 1: 12 000,00 zł. (słownie: dwanaście tysięcy zł), b) dla części 2: 3 000,00 zł (słownie: trzy tysiące zł)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko-ladek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach