Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy mięsa i jego przetworów do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 32-720 Nowy Wiśnicz,
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 014 612-85-66 , fax. 014 6128569
  • Data zamieszczenia: 2013-11-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    32-720 Nowy Wiśnicz, woj. małopolskie
    tel. 014 612-85-66, fax. 014 6128569
    REGON: 00031998300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy mięsa i jego przetworów do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Mięso wołowe gulaszowe Mięso wołowe b/kości, świeże, niemrożone, chude, nieścięgniste, bez skóry i kawałków tłuszczu (np. słoniny lub łoju) - np. chude mięso karku, udźca, bez cięgien, z widoczną zawartością tłuszczu na poziomie do 8%. Przekrwienie niedopuszczalne, barwa mięsa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej. 15111190-7 8000kg, Mięso wieprzowe gulaszowe Mięso wieprzowe b/kości, świeże, niemrożone, chude, nieścięgniste, bez skóry i kawałków tłuszczu (np. słoniny lub łoju) - np. chude mięso z szynki, łopatki, schabu, bez ścięgien, z widoczną zawartością tłuszczu na poziomie do 8%. Przekrwienie niedopuszczalne, barwa mięsa bladoróżowa do ciemnoczerwonej. 15113000-3 3000kg, Pieczeń wiedeńska Produkt zapiekany, w foremkach aluminiowych, powierzchnia zrumieniona dochodząca do ciemnobrązowej składniki równomiernie rozmieszczone, barwa farszu jasnobrązowa, zauważalne drobinki zmielonych przypraw Smak charakterystyczny z wyczuwalnym dodatkiem przypraw, odczuwalny zapach wędzenia. Zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35%. 15131130-5 2500kg, Salceson wiejski Produkt z podrobów i surowców mięsnych pakowany w osłonkach o średnicy około 80 mm i długości do 300 mm. Zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 15%. 15131130-5 1000kg, Kiełbasa mortadela wieprzowa Produkt z mięsa wieprzowego, drobno rozdrobniony, pakowany w osłonce o średnicy około 80 mm, długość batonu około 300 mm. Zawartość białka nie mniej niż 11%, tłuszczu nie więcej niż 23%. 15131130-5 2500kg, Kiełbasa zwyczajna Produkt z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniony, pakowany w osłonce o średnicy 20-30 mm, długość 200 -300 mm. Zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 26%. Wędlina pakowana w osłonce naturalnej w atmosferze ochronnej. 15131130-5 6000kg, Luncheon Produkt z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniony, pakowany w osłonce o średnicy około 80 mm, długość batonu około 300 mm. Zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 20%. 15131130-5 3000kg, Parówki wieprzowe cienkie Produkt z mięsa wieprzowego i surowców tłuszczowych, drobno rozdrobniony pakowany, w osłonce, o średnicy do 20 mm, o długości do 200 mm. Zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszczu nie więcej niż 25%. 15131130-5 3000kg, Kiełbasa mortadela drobiowa Kiełbasa drobno rozdrobniona wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego, bez dodatku mięsa i podrobów wieprzowych. Parzona, pakowana w osłonce o średnicy do 80 mm, długość batonu do 300 mm. Powierzchnia zewnętrzna o barwie jasnoróżowej, konsystencja ścisła. Smak i zapach charakterystyczny dla wędlin wyprodukowanych z mięsa drobiowego, z wyczuwalnym smakiem naturalnych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 11%, tłuszczu nie więcej niż 23%. 15131135-0 1000kg, Szynka drobiowa Kiełbasa grubo rozdrobniona wyprodukowana tylko z mięśni piersiowych kurczaka, bez dodatku mięsa i podrobów wieprzowych. Peklowana, parzona pakowana w osłonce o średnicy około 70 mm, długość batonu do 300 mm, konsystencja ścisła. Smak i zapach charakterystyczny dla wędlin wyprodukowanych z mięsa drobiowego, z wyczuwalnym smakiem naturalnych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 21,2%, tłuszczu nie więcej niż 1,2%. 15131135-0 1000kg, Kaszanka Produkt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie kiszki o wadze około 200 g do 1kg. Zawartość białka nie mniej niż 9 %, tłuszczu nie więcej niż 10%. Pakowana w osłonce sztucznej bądź naturalnej. 15131134-3 1000kg, Mielonka drobiowa Kiełbasa drobno rozdrobniona wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego, bez dodatku mięsa i podrobów wieprzowych. Parzona, pakowana w osłonce o średnicy do 80 mm, długość batonu do 300 mm. Powierzchnia zewnętrzna o barwie jasnoróżowej, konsystencja ścisła. Smak i zapach charakterystyczny dla wędlin wyprodukowanych z mięsa drobiowego, z wyczuwalnym smakiem naturalnych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 12,5%, tłuszczu nie więcej niż 11,8%. 15131135-0 1000kg, Parówki drobiowe Kiełbasa wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego (z dopuszczalnym dodatkiem tłuszczu drobiowego), bez dodatku mięsa i podrobów wieprzowych, parzona, drobno rozdrobniona homogenizowana, pakowana w osłonce z folii o średnicy do 20 mm i długości ok. 130 - 200 mm. Powierzchnia barwy jasnoróżowa, konsystencja ścisła, elastyczna. Smak i zapach charakterystyczny dla wędlin wyprodukowanych z mięsa drobiowego, z wyczuwalnym smakiem naturalnych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 10,8%, tłuszczu nie więcej niż 22,4%. 15131135-0 1000kg, Kiełbasa szynkowa kanapkowa Kiełbasa drobno rozdrobniona wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego, bez dodatku mięsa i podrobów wieprzowych. Parzona, pakowana w osłonce o średnicy do 80 mm, długość bloku do 300 mm. Powierzchnia zewnętrzna o barwie jasnoróżowej, konsystencja ścisła. Smak i zapach charakterystyczny dla wędlin wyprodukowanych z mięsa drobiowego, z wyczuwalnym smakiem naturalnych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 16,2%, tłuszczu nie więcej niż 5%. 15131135-0 1500kg, Pasztetowa wieprzowa Produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce sztucznej lub naturalnej. Zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 35%. 15131310-1 500kg, Słonina Świeża bez skóry 15412100-0 700kg, Smalec Produkt pakowany w kostkach lub w batonie, w opakowania nieprzepuszczalne. Zapach świeży charakterystyczny dla tłuszczu zwierzęcego, barwa biała do kremowej. 15412100-0 700kg, Konserwa turystyczna opakowanie typu alupak 110-130g Produkt wyprodukowany z mięsa i produktów pochodzenia wieprzowego lub/i wołowego. Konsystencja ścisła, elastyczna z wyczuwalnym smakiem naturalnych przypraw.Zawartość białka nie mniej niż 12,5%, tłuszczu nie więcej niż 23%. 15131000-5 1800kg, Pasztet wieprzowy - konserwa opakowanie typu alupak 110-130g Produkt wyprodukowany z mięsa wieprzowego z dodatkiem tłuszczu drobiowego bądz (wieprzowego) bez dodatku mięsa i podrobów wieprzowych i wołowych, parzony, drobno rozdrobniony homogenizowany. Konsystencja ścisła, elastyczna. Smak i zapach charakterystyczny dla wędlin wyprodukowanych z mięsa drobiowego, z wyczuwalnym smakiem naturalnych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 11%, tłuszczu nie więcej niż 34%. 15131300-8 1200kg, Pasztet drobiowy - konserwa opakowanie typu alupak 110-130g Produkt wyprodukowany z mięsa drobiowego z dodatkiem tłuszczu drobiowego, bez dodatku mięsa i podrobów wieprzowych i wołowych, parzony, drobno rozdrobniony homogenizowany. Konsystencja ścisła, elastyczna. Smak i zapach charakterystyczny dla wędlin wyprodukowanych z mięsa drobiowego, z wyczuwalnym smakiem naturalnych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszczu nie więcej niż 25%. 15131300-8 1200kg, Ćwiartka kurczaka tylnia mrożona Element kurczaka zawierający pałkę i podudzie, pakowana po 2 sztuki waga jednej sztuki do 0,35 kg. 15112100-7 1000kg, Filet drobiowy świeży mrożony Mięso z fileta z kurczaka w całości, nierozdrobnione bez kości, Przekrwienie niedopuszczalne, barwa mięsa jasnoczerwona. Pakowane po jednej sztuce podwójnej. 15112100-7 1000kg, Wątroba drobiowa mrożona opakowanie jednostkowe 2 kg. 15112300-9 1000kg, - Termin przydatności do spożycia dostarczanych wędlin wieprzowych i drobiowych wraz ze smalcem nie może być krótszy niż 9 dni od daty dostawy, termin przydatności mięsa wieprzowego, wołowego i słoniny nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy, a mięsa drobiowego i wątroby drobiowej nie krótszy niż 6 miesięcy licząc od daty dostawy. - Termin przydatności do spożycia dostarczanych konserw nie może być krótszy niż 18 miesięcy od daty dostawy. Wszystkie artykuły muszą być zgodne z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach lub Normach zakładowych oraz ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914, ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów Rono-spożywczych D. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późniejszymi zmianami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151111907
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach