Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach ogłasza przetarg
- Adres: 99-311 Bedlno, Wojszyce 47
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 024 2821468 , fax. 024 2821468 w. 30
- Data zamieszczenia: 2011-11-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach
Wojszyce 47
99-311 Bedlno, woj. łódzkie
tel. 024 2821468, fax. 024 2821468 w. 30
REGON: 00106861000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy mięsa drobiowego i produktów drobiowych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna (w miarę zgłaszanych potrzeb) 12 miesięczna dostawa mięsa drobiowego i produktów drobiowych - do magazynu żywnościowego Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) Filet z piersi kurcząt świeży - ok. 355 kg; wyrób spełniający następujące parametry: filet z piersi kurczaka - elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 2) Kurczak świeży - ok. 1000 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso z kurczaka w pierwszym gatunku, tuszka, nie mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520; 3) Podudzie z kurcząt świeże - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: pałka z nogi kurczaka świeża w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86522; 4) Udziec z kurcząt świeży - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: udka z kurczaka świeże w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 5) Noga z kurcząt świeża - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: cała noga z kurczaka świeża w pierwszym gatunku, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 6) Porcja rosołowa z kurcząt mrożona- ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: porcja rosołowa z kurczaka mrożona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 7) Porcja rosołowa z kurcząt świeża - ok.200 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: porcja rosołowa z kurczaka świeża, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 8) Kości spożywcze z kurcząt - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości spożywcze z kurczaka świeże, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 9) Wątroba z kurcząt świeża - ok. 230 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - wątroby z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86523; 10) Żołądki z kurcząt świeże - ok.60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - żołądki z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 11) Serca z kurcząt świeże - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - serca z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 12) Parówki drobiowe - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa drobiowa, homogenizowana, drobno rozdrobniona, parzona, cienkie-paluszek, w osłonie sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000; 13) Szynka bawarska z kurcząt lub produkt równoważny - ok.70 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 14) Szynka szlachecka lub produkt równoważny - ok.50 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, grubo rozdrobniony, parzony ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 15) Szynka królewska lub produkt równoważny - ok.30 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, grubo rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 16) Szynka śniadaniowa lub produkt równoważny - ok.120 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-82007; 17) Schab drobiowy - ok.60 kg; wyrób spełniający następujące parametry : kiełbasa drobiowa, wysoko wydajna, parzona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 18) Mortadela drobiowa - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa drobiowa, drobno rozdrobniona, homogenizowana, parzona, baton ok. 1 kg; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000; 19) Pieczeń kutnowska lub produkt równoważny - ok.160 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i lub użytkowo-funkcjonalnym: pieczeń drobiowa, w foremkach, wyrób średnio rozdrobniony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 20) Pieczeń cygańska lub produkt równoważny - ok. 60 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i lub użytkowo-funkcjonalnym : pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 21) Pasztet drobiowy - ok.180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób podrobowy, blokowy, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Nazwom tym są przypisane różniące je walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku zastosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech na przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań chemicznych. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy Wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu grupy technologicznej oraz odpowiada odpowiedniej normie. Wszystkie wyżej wymienione produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. Wykonawca winien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodnie z: ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225); ustawą z dnia 30.10.2003 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2003 r. Nr 208, poz. 2020 z późn. zm.) i rozporządzeniami wydanymi na podstawie w.w. ustaw - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Pniewie.
Dodano: 2016-04-11 - DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH,PODROBÓW ORAZ WĘDLIN I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH DO OBIEKTÓW SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. W KLESZCZOWIE
Dodano: 2016-03-25 - DOSTAWA MIĘSA i WĘDLIN
Dodano: 2016-01-13 - dostawy mięsa, przetworów mięsnych, drobiu i podrobów drobiowych
Dodano: 2016-01-05 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 175 w Łodzi - 1/PM175/2015
Dodano: 2015-12-18 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej Pod Dębami w Konstantynowie Łódzkim. ZP/35/2015
Dodano: 2015-12-01 - Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Wiśniowej Górze
Dodano: 2015-11-26 - Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej nieprzekraczającej 207 000 euro na sukcesywną dostawę świeżego mięsa i produktów mięsnych do 30 żłobków zlokalizowanych na terenie Łodzi
Dodano: 2015-11-19 - dostawa produktów mięsnych, wędliniarskich i drobiarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Dodano: 2015-11-17 - Zakup i dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych oraz tłuszczów zwierzęcych
Dodano: 2015-11-06