Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy margaryny i oleju roślinnego oraz produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

Zakład Karny w Rawiczu ogłasza przetarg

  • Adres: 63-900 Rawicz, ul. 17 Stycznia 28
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 065 5468500, 5468551,53,56 , fax. 065 5454266
  • Data zamieszczenia: 2012-02-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rawiczu
    ul. 17 Stycznia 28 28
    63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie
    tel. 065 5468500, 5468551,53,56, fax. 065 5454266
    REGON: 00032029400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy margaryny i oleju roślinnego oraz produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy margaryny i oleju roślinnego oraz produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na dwie części (zadania): -zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy margaryny i oleju roślinnego, -zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy margaryny i oleju roślinnego. W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1.Margaryna do smarowania pieczywa Opakowanie: kostka 250 g, zawartość tłuszczu do 60 %, produkt zgodny z polską normą jakościową,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki i zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 2.Olej roślinny jadalny -Skład : olej rzepakowy, opakowanie jednorazowe do 5 L, produkt zgodny z polską normą jakościową,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki i zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: 1)Margaryna do smarowania pieczywa - 18 000 kg 2)Olej roślinny jadalny - 1 600 litrów Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych. W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby: 1.Mąka pszenna typ 500 -Opakowanie do 50 kg, produkt zgodny z polską norma jakościową,Struktura i konsystencja: sypka, bez grudek; barwa: biała z odcieniem żółtawym; wilgotność: max 15%; smak i zapach: charakterystyczny dla mąki pszennej; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenia; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 2.Kaszka manna -Opakowanie do 50 kg,produkt zgodny z polską norma jakościową, Struktura i konsystencja: sypka, drobnoziarnista bez grudek; barwa: biała z odcieniem żółtawym; wilgotność nie większa niż 15,3 %; smak i zapach: charakterystyczny dla kaszy manny. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 3.Kasza jęczmienna -Opakowanie do 50 kg, produkt zgodny z polską norma jakościową, Struktura i konsystencja: sypka, drobno rozdrobniona (drobnoziarnista) ; barwa: jasnoszara; wilgotność nie większa niż 15,3 %; smak i zapach: charakterystyczny Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 4.Ryż - Opakowanie do 50 kg, produkt zgodny z polska normą jakościową, Struktura sypka, barwa: biała z odcieniem żółtawym, wilgotność nie większa niż 15,3 %, smak i zapach - charakterystyczny dla ryżu. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 5.Płatki kukurydziane -Opakowanie do 30 kg, produkt zgodny z polska normą jakościową, Skład: kasza kukurydziana min. 90 %; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 6.Płatki owsiane - Opakowanie do 30 kg, produkt zgodny z polska normą jakościową, Struktura sypka, smak i zapach - charakterystyczny Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 7.Kaszka kukurydziana - Opakowanie 0,5-5 kg, produkt zgodny z polska normą jakościową, Struktura i konsystencja: sypka, drobnoziarnista bez grudek; barwa: żółta; wilgotność nie większa niż 15,3 %; smak i zapach: charakterystyczny kaszki kukurydzianej. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 8.Budyń -budyń bez cukru, opakowanie 0,5-5 kg,produkt zgodny z polska normą jakościową, Struktura sypka, wilgotność nie większa niż 15,3 %, smak i zapach - charakterystyczny Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 9.Kisiel - kisiel bez cukru, różne smaki; opakowanie 0,5-5 kg, produkt zgodny z polska normą jakościową, Struktura sypka, wilgotność nie większa niż 15,3 %, smak i zapach - charakterystyczny Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 10.Wafle ryżowe naturalne - opakowanie 0,12-0,20 kg; Skład ryż brązowy min. 98%; produkt zgodny z polska normą jakościową, Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenie; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia 11.Mąka ziemniaczana - opakowanie do 50 kg, produkt zgodny z polska normą jakościową, Struktura i konsystencja: sypka, drobnoziarnisty proszek bez grudek; barwa: biała; smak i zapach: charakterystyczny dla mąki ziemniaczanej; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki i zapachy; zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne; objawy pleśni, psucia, zawilgocenia, trwałe zbrylenia; obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości; brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: 1)Mąka pszenna typ 500 - 4500 kg 2)Kaszka manna - 1400 kg 3)Kasza jęczmienna - 6000 kg 4)Ryż - 6800 kg 5)Płatki kukurydziane - 400 kg 6)Płatki owsiane - 1100 kg 7)Kaszka kukurydziana - 1000 kg 8)Budyń - 800 kg 9)Kisiel - 400 kg 10)Wafle ryżowe naturalne - 50 kg 11)Mąka ziemniaczana - 200 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 154000002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia przez Wykonawcę wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach