Przetargi.pl
sukcesywne dostawy kawy, herbaty, słodyczy, ciast, deserów i świeżych surówek dla potrzeb bufetu i bistro oraz owoców i warzyw przetworzonych i artykułów różnych dla Działu Żywienia Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej – Curie Oddziału w Gliwicach

Centrum Onkologii-Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie Oddział w Gliwicach ogłasza przetarg

  • Adres: 44-101 Gliwice, ul. Wybrzeże Armii Krajowej
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2789171, 2789172, 2789193, , fax. 032 2789197, 2789198
  • Data zamieszczenia: 2019-07-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Onkologii-Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie Oddział w Gliwicach
    ul. Wybrzeże Armii Krajowej 15
    44-101 Gliwice, woj. śląskie
    tel. 032 2789171, 2789172, 2789193,, fax. 032 2789197, 2789198
    REGON: 28836600028000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.io.gliwice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: instytut badawczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywne dostawy kawy, herbaty, słodyczy, ciast, deserów i świeżych surówek dla potrzeb bufetu i bistro oraz owoców i warzyw przetworzonych i artykułów różnych dla Działu Żywienia Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej – Curie Oddziału w Gliwicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem niniejszego zamówienia są sukcesywne dostawy kawy, herbaty, słodyczy, ciast, deserów i świeżych surówek dla potrzeb bufetu i bistro oraz owoców i warzyw przetworzonych i artykułów różnych dla Działu Żywienia Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej – Curie Oddziału w Gliwicach, zwanego dalej Zamawiającym. 2. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 4 odrębne zadania, tj.: Zadanie nr 1 Kawa, herbata, słodycze dla potrzeb bufetu i bistro Zadanie nr 2 Ciasta i desery dla potrzeb bufetu i bistro Zadanie nr 3 Świeże surówki dla potrzeb bufetu i bistro Zadanie nr 4 Owoce i warzywa przetworzone oraz artykuły różne dla Działu Żywienia 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki nr 2.1-2.3 do SIWZ, tj. „Specyfikacje asortymentowo-cenowe”. 4. Cały asortyment stanowiący przedmiot zamówienia ma spełniać wymogi jakościowe I klasy jakości określone w Polskich Normach przenoszących normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy oraz wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać warunkom określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2019, poz. 1252). 5. Przedmiot zamówienia został podzielony na odrębne zadania, tym samym Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. 6. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. 7. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 8. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, spełniających warunki dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte w SIWZ. Ilekroć w treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy określenie ”lub równoważne”. Za asortyment równoważny Zamawiający uzna ten, który posiada te same lub lepsze od opisanych w SIWZ parametry techniczne, jakościowe i funkcjonalne, a jego zastosowanie w żaden sposób nie wpłynie na prawidłowe funkcjonowanie zgodne z jego przeznaczeniem. 9. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia próbek oferowanego asortymentu w pełni zgodnych (w tym również w zakresie wielkości oferowanych opakowań produktów) z wymaganiami Zamawiającego zawartymi w „Specyfikacjach asortymentowo-cenowych” dla poszczególnych wskazanych poniżej pozycji (odpowiednio dla zadania, na które składana będzie oferta): w zakresie zadania nr 1: poz. 9 - Kawa rozpuszczalna, liofilizowana, o intensywnym aromacie, 100% naturalna, o zawartości co najmniej 30 mg przeciwutleniaczy w 100 ml kawy, słoik szklany, waga netto produktu 100g, wystarczająca do przygotowania co najmniej 50 filiżanek kawy - nie mniej niż 1 szt. poz. 11 - Herbata ekspresowa, czarna, mieszanka orientalnych herbat wzbogacona olejkiem z bergamoty, opakowanie zawierające 20 szt. saszetek z zawieszką. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu w opakowaniu zawierającym 25 saszetek z zawieszką - nie mniej niż 1 op. poz. 23 - Pianka o smaku waniliowym, bądź innym, oblana czekoladą deserową lub mleczną o masie kakaowej minimum 40%, opakowanie o wadze netto 380 g, Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu w opakowaniu o wadze 330-380g - nie mniej niż 1 op. w zakresie zadania nr 2: poz. 3 - Ciastko bankietowe na bazie biszkoptu, z białą czekoladą i śmietaną z dodatkiem orzechów, o wadze 140g - nie mniej niż 1 szt. poz. 6 - Okrągłe ciastka na bazie mąki migdałowej, przekładane kremem, różne smaki, o wadze 20g. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu o wadze 15-20g - nie mniej niż 3 szt. poz. 10 - Deser w pucharku jednorazowym 60 ml, o smaku Tiramisu - nie mniej niż 1 szt. poz. 18 - Ciastko omlet na bazie biszkoptu, z kremem lub bitą śmietaną oraz owocami, o wadze 150g - nie mniej niż 1 szt. w zakresie zadania nr 3: poz. 2 - Sałatka z ogóreczkiem kiszonym, skład: sałatka na bazie gotowanych warzyw z dodatkiem warzyw surowych, konserwowych i kiszonych, jajka, przypraw, oleju, z dodatkiem octu. Waga netto produktu: 200g. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu o wadze netto 195-205 g - nie mniej niż 1 szt. poz. 4 - Sałatka z ogóreczkiem i brokułami, skład: sałatka na bazie makaronu i brokuła z dodatkiem warzyw surowych i konserwowych, przypraw, oleju i octu. Waga netto produktu: 200g Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu o wadze netto 195-205 g - nie mniej niż 1 szt. poz. 10 - Sałatka z kebabem, warzywami i sosem, skład: sałatka na bazie warzyw gotowanych, świeżych i konserwowych z dodatkiem kebabu drobiowego oraz sosu na bazie jogurtu, ketchupu, przypraw i ziół. Waga netto produktu: 200g. Zamawiający w tej pozycji dopuszcza zaoferowanie produktu o wadze netto 195-205 g - nie mniej niż 1 szt. w zakresie zadania nr 4: poz. 8 - Groch suchy łuszczony, pakowany po 0,5-1kg - nie mniej niż 1 op. poz. 26 - Ogórki konserwowe słoik, op. od 0,850kg do 0,900kg - nie mniej niż 1 op. (słoik) poz. 43 - Dżem owocowy, zawartość owoców nie mniej niż 35%, zawartość cukru nie więcej niż 40g na 100g produktu - nie mniej niż 1 op. (słoik) poz. 44 - Żurek śląski, butelka szklana 0,5l, nie mniej niż 1 op. (butelka) Próbki oferowanego asortymentu należy dostarczyć do upływu terminu składania ofert, do Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej – Curie, Oddział w Gliwicach, ul. Wybrzeże Armii Krajowej 15, 44-101 Gliwice, Magazyn Działu Żywienia. Próbki należy przekazać Zamawiającemu nieodpłatnie. Produkty powinny zostać opisane w sposób umożliwiający identyfikację zarówno produktu (poprzez wskazanie nazwy handlowej/producenta na etykiecie) jak i Wykonawcy składającego ofertę w postępowaniu. Złożone próbki podlegać będą ocenie jakościowej, zgodnie z zapisami rozdziału XVIII SIWZ (tym samym złożone próbki nie podlegają uzupełnieniu na podstawie art. 26 ust. 3 Pzp). W przypadku, gdy Wykonawca nie złoży wymaganych próbek, złożona przez niego oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2) Pzp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dla uzyskania ważności oferta musi zawierać wypełnione, podpisane i opieczętowane (pieczątką firmową i imienną) przez osobę/y uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy formularze: 1) „Oferta Przetargowa” - załącznik nr 1 do SIWZ, 2) „Specyfikacje asortymentowe” – załącznik nr 2.1-2.4 do SIWZ – odpowiednio do zakresu składanej oferty, 3) oświadczenie dot. przesłanek do wykluczenia – załącznik nr 3 do SIWZ, 4) próbki oferowanego asortymentu, zgodnie z treścią rozdziału IV ust. 10 SIWZ, 5) pełnomocnictwo/pełnomocnictwa do podpisania oferty i załączników.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach