Przetargi.pl
sukcesywne dostawy cukru, makaronu i przypraw

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 25-563 Kielce, ul. Zagnańska 155
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3314091 , fax. 041 3314419
  • Data zamieszczenia: 2009-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Zagnańska 155 155
    25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3314091, fax. 041 3314419
    REGON: 00031990200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywne dostawy cukru, makaronu i przypraw
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    5.1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa cukru, makaronu i przypraw z grupy 158 CPV oraz zgodnie z wymogami Polskiej Normy, według podziału na części wymienione w pkt. 6 s.i.w.z. 5.2.Wykonawca gwarantuje niezmienność cen przedmiotu zamówienia przez okres od 09.01.2010r. do 08.01.2011r.. 5.3. Dostawy należy realizować własnym transportem (na koszt Wykonawcy). Wykonawca zobowiązany jest powiadomić telefonicznie Zamawiającego o realizacji dostawy w danym dniu (uzgodnienie konkretnej godziny dostawy). a) część I - dostawa cukru. Dostawy należy realizować jeden raz w miesiącu w godz. od 7:00 do 11:00 od poniedziałku do czwartku, w piątek od 7:00 do 9:00. b) część II - dostawa makaronu. Dostawy należy realizować jeden raz w miesiącu w godz. od 7:00 do 11:00 od poniedziałku do czwartku, w piątek od 7:00 do 9:00. c) część III - dostawa przypraw. Dostawy należy realizować dwa razy w miesiącu w godz. od 7:00 do 11:00 od poniedziałku do czwartku, w piątek od 7:00 do 9:00. 5.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych w pozycjach asortymentu. 5.5. Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach mających atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający jego estetyczny wygląd. Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy. 5.6. Na każdym dostarczonym produkcie musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; data-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do dzień, miesiąc, rok); masa netto; warunki przechowywania; wykaz składników wg udziału surowców; 5.7. W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do ich wymiany i dostarczenia na własny koszt w terminie do godz. 14:00 następnego dnia roboczego. 5.8. Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. Zawarte w fakturach : nazwa towaru oraz jednostka miary, muszą być zgodne z nazwą towaru oraz jednostką miary określonymi w formularzach ofertowych stanowiących załączniki nr 1, 2 i 3 do niniejszej specyfikacji. 5.9. W przypadku trzykrotnego stwierdzenia przez Zamawiającego nie dostarczenia towaru lub dostawy towaru nie odpowiadającego wymogom określonym w niniejszej specyfikacji rozwiązanie umowy następuje bez wypowiedzenia - po pisemnym powiadomieniu Wykonawcy o tym fakcie. Ponadto Wykonawca zapłaci karę umowną w wysokości 10 % ceny (brutto) za towar, który miał dostarczyć do końca trwania umowy. 6. Opis części zamówienia 6.1. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. 6.2. Część I - dostawa cukru zgodnie z Polską Normą oraz kodami CPV, w ilościach nw.: a)cukier biały kl. II CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996/Az1:2005 -20 000kg(opakowanie 1kg - 50kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) Częstotliwość dostaw - Dostawy należy realizować jeden raz w miesiącu w godz. od 7:00 do 11:00 od poniedziałku do czwartku, w piątek od 7:00 do 9 :00 W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do ich wymiany i dostarczenia na własny koszt w terminie do godz. 14:00 następnego dnia roboczego. Dostarczony towar ma być ułożony w opakowaniach w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający jego estetyczny wygląd. Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy. Na każdym dostarczonym produkcie musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; data-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do dzień, miesiąc, rok); masa netto; warunki przechowywania; wykaz składników wg udziału surowców; Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. Zawarte w fakturach : nazwa towaru oraz jednostka miary, muszą być zgodne z nazwą towaru oraz jednostką miary określonymi w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. W części I - ej. - utrzymanie stałej ceny obowiązuje - od 09.01.2010r. do 08.01.2011r. 6.3. Część II - dostawa makaronu zgodnie z Polską Normą oraz kodami CPV, w ilościach nw.: a)makaron gruby (świderki, kolanka, nitki) CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999 - 8 000kg (opakowania 1kg - 10kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) b)makaron cienki (nitki) CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999 - 1 000kg (opakowania 1kg - 10kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) c)zacierka CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999 -1 000kg (opakowania 1kg - 10kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) Częstotliwość dostaw - Dostawy należy realizować jeden raz w miesiącu w godz. od 7:00 do 11:00 od poniedziałku do czwartku, w piątek od 7:00 do 9 :00 W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do ich wymiany i dostarczenia na własny koszt w terminie do godz. 14:00 następnego dnia roboczego. Dostarczony towar ma być ułożony w opakowaniach w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający jego estetyczny wygląd. Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy. Na każdym dostarczonym produkcie musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; data-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do dzień, miesiąc, rok); masa netto; warunki przechowywania; wykaz składników wg udziału surowców; Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. Zawarte w fakturach : nazwa towaru oraz jednostka miary, muszą być zgodne z nazwą towaru oraz jednostką miary określonymi w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. W części II - ej. - utrzymanie stałej ceny obowiązuje - od 09.01.2010 do 08.01.2011. 6.4.Część III - dostawa przypraw zgodnie z Polską Normą oraz kodami CPV, w ilościach nw.: a)barszcz biały w płynie CPV 15891000-0, PN-A-75980:1997 - 2 000L (opakowania 0,5L - 1L - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) b)kawa zbożowa CPV 15861000-1, PN-V-74029:2006 - 1 500kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) c)herbata granulowana czarna CPV 15863200-7, PN-ISO 3720:1997 - 500kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) d)przyprawa do zup w płynie CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998 - 1 500L (opakowania 1L - 3L - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) e)rosół (bulion w proszku jarzynowy, drobiowy, wołowy) CPV 15891500-5, PN-A-86967:1998 - 1 500kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) f)przyprawa warzywna w proszku CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998-1 500kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) g)sól spożywcza jodowana drobnoziarnista CPV 15872400-5, PN-C-84081-2:1998 -2 300kg (opakowania 1kg - 50kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) h)liść laurowy CPV 15872000-1, PN-A-86967:1998 - 50kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) i)majeranek CPV 15872000-1, PN-A-86967:1998 -70kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) j)ziele angielskie CPV 15872000-1, PN-A-86967:1998 - 50kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) k)pieprz naturalny mielony CPV15872100-2, PN-A-86965:1997 - 200kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) l)czosnek suszony mielony CPV 15871200-6, PN-R-75518:1996 - 60kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) m)papryka czerwona mielona CPV 15872000-1, PN-A-86955:1997 - 60kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) n)kwasek cytrynowy w proszku CPV 15800000-6, PN-A-79734:1981 - 60kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) o)koper suszony CPV 15893000-4, PN-A-77603:2007 -70 kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) p)cukier waniliowy CPV 15800000-6, PN-A-86946:1997 - 30kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) q)ocet 10% CPV 15871000-4, PN-EN 13188:2002 -100L (opakowania 0,5L - 2L - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) r)musztarda CPV 15871250-1, PN-A-86964:2002 -600kg (opakowania 200g - 2kg - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) s)majonez CPV 15871273-8, PN-A-86950:1995 -700kg (opakowania 200g - 2kg - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) Częstotliwość dostaw - Dostawy należy realizować dwa razy w miesiącu w godz. od 7:00 do 11:00 od poniedziałku do czwartku, w piątek od 7:00 do 9 :00 W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do ich wymiany i dostarczenia na własny koszt w terminie do godz. 14:00 następnego dnia roboczego. Dostarczony towar ma być ułożony w opakowaniach w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający jego estetyczny wygląd. Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy. Na każdym dostarczonym produkcie musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; data-termin przydatności do spożycia (należy spożyć do dzień, miesiąc, rok); masa netto; warunki przechowywania; wykaz składników wg udziału surowców; Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. Zawarte w fakturach : nazwa towaru oraz jednostka miary, muszą być zgodne z nazwą towaru oraz jednostką miary określonymi w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji. W części III - ej. - utrzymanie stałej ceny obowiązuje - od 09.01.2010 do 08.01.2011.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158312004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 8.1. W przetargu mogą wziąć udział podmioty nie wykluczone z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655 ze zm.) oraz spełniające warunki art. 22 ust. 1 ww. ustawy i wymogi określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 8.2. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 9.1. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655 ze zm.) 9.2. Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655 ze zm.) 9.3. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wydane nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 9.4. Aktualne zaświadczenie o nie zaleganiu w płatnościach we właściwym Urzędzie Skarbowym oraz właściwym Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 9.5. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych (wykaz osób uprawnionych do reprezentowania Wykonawcy i składania oświadczeń woli).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach