Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU I PRZYPRAW

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 25-563 Kielce, ul. Zagnańska 155
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3314091 , fax. 041 3314419
  • Data zamieszczenia: 2013-12-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Zagnańska 155 155
    25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3314091, fax. 041 3314419
    REGON: 00031990200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU I PRZYPRAW
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.2 Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy cukru i przypraw w ilościach i częściach niżej wymienionych: 3.2.1 CZĘŚĆ I - cukier 3.2.1.1 cukier biały kl. II CPV 15831200-4 - 19000kg (opakowanie 1kg - 50kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2 CZĘŚĆ II - przyprawy 3.2.2.1 barszcz biały w proszku CPV 15891000-0 - 500kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.2 kawa zbożowa CPV 15861000-1 - 800kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.3 herbata granulowana czarna CPV 15863200-7 - 900kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.4 przyprawa do zup w płynie CPV 15871000-4 - 1 200L (opakowania 1L - 3L - butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.5 rosół (bulion w proszku jarzynowy, drobiowy, wołowy) CPV 15891500-5 - 1400kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.6 przyprawa warzywna w proszku CPV 15871270-7 - 1300kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.7 cukier waniliowy CPV 15800000-6 - 70kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.8 ocet 10% CPV 15871000-4 - 100L (opakowania 0,5L - 1L - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.9 musztarda CPV 15871250-1 - 800kg (opakowania 200g - 2kg - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.10 majonez CPV 15871273-8 - 800kg (opakowania 200g - 2kg - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.11 sól spożywcza jodowana drobnoziarnista CPV 15872400-5 - 2 200kg (opakowania 1kg - 50kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.12 liść laurowy CPV 15872000-1 - 50kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.13 majeranek CPV 15872000-1 - 70kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.14 ziele angielskie CPV 15872000-1 - 50kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.15 pieprz naturalny mielony czarny CPV 15872100-2 - 130kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.16 czosnek suszony mielony CPV 15893000-4 - 60kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.17 papryka czerwona mielona (słodka, ostra) CPV 15872000-1 - 70kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.18 kwasek cytrynowy w proszku CPV 15800000-6 - 50kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.19 koper suszony CPV 15893000-4 - 60kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.20 bazylia suszona CPV 15893000-4 - 10 kg (opakowania 1kg - 3kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.2.2.21 cynamon mielony CPV 15893000-4 - 20 kg (opakowania 1kg - 3kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3.3 Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczane przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. 3.4 Dostawy wykonawca realizuje własnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiającego. 3.5 Częstotliwość dostaw: 3.5.1 Dostawy należy realizować nie częściej dwa razy w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. 3.6 Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. 3.7 Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określanych przez zamawiającego wraz z fakturą lub rachunkiem. Na każdym produkcie wymagane są etykiety z nazwą producenta, nazwą produktu, terminem przydatności do spożycia, warunkami przechowywania oraz składem i wagą. Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji, z długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158312004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 8 Wymagania dotyczące wadium; 8.1 Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 8.1.1 CZĘŚĆ I - cukier: 1.300,00 zł. 8.1.2 CZĘŚĆ II - przyprawy: 700,00 zł. 8.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert określonym w pkt. 11.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poniższych formach: 8.2.1 w pieniądzu na nieoprocentowane konto zamawiającego NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000; 8.2.2 w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 8.2.3 w gwarancjach bankowych; 8.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych; 8.2.5 w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 8.3 Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt. 8.2.1 wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/24/2013. 8.4 Wykonawca wybierając wadium określone w pkt. 8.2.2 - 8.2.5: oryginał składa w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/24/2013.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach