Przetargi.pl
sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych

Lotnicza Akademia Wojskowa ogłasza przetarg

  • Adres: 08-521 Dęblin, Dywizjonu 303
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 261 517 453, , fax. 261 517 452
  • Data zamieszczenia: 2020-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Lotnicza Akademia Wojskowa
    Dywizjonu 303 35
    08-521 Dęblin, woj. lubelskie
    tel. 261 517 453, , fax. 261 517 452
    REGON: 60059216000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.wojsko-polskie.pl/law/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych z podziałem na zadania: zadanie I – ciasto; zadanie II – pieczywo; zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne schłodzone. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu oferty – w załączniku nr 1 do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Produkty spożywcze dostarczane przez Wykonawcę powinny być produktami wytworzonymi zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z Rozporządzeniem (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. UE L. 2002.31.1 ze zm.). 5. W celu oceny jakości oraz zgodności produktów z opisem przedmiotu zamówienia Wykonawca do oferty musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym. 6. Zamawiający informuje, że wszystkie próbki są przeznaczone do testowania, w trakcie którego będzie dokonana ocena jakości zaoferowanych produktów i sprawdzenie zgodności z zapisami SIWZ, co spowoduje ich zużycie i zniszczenie. 7. Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego. 8. Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były minimum pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. 9. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 10. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych dla zadania 1, 2 i 3 tj. odrębnie na każde zadanie. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych w obrębie poszczególnych zadań. 12. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: - ma aktualną decyzję/zaświadczenie/ opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu oceny jakości oraz zgodności produktów z opisem przedmiotu zamówienia należy przedłożyć próbki produktów będących przedmiotem zamówienia w zamkniętym opakowaniu (karton, pudełko, pojemnik, itp.) oznaczonym nazwą i adresem Wykonawcy z dopiskiem: „Oferta na sukcesywną dostawę ciast, pieczywa oraz świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych. Nie otwierać przed dniem 4.12.2020 r. r. godz. 11.30”. Ocenie podlegać będą wszystkie asortymenty oznaczone „* ” w Formularzu cenowym niniejszej specyfikacji, tj.: - w Zadaniu I – próbki z poz. 8, 9, 10, 12, 13, 24, 25, 40, 42, 57, 58, 66 (UWAGA chlebek weselny musi być w całości, aby Zamawiający mógł ocenić walory estetyczne); - w Zadaniu II – próbki z poz. 1, 2, 3, 4, 5; - w Zadaniu III – próbki z poz. 1, 2, 3, 9, 13, 18, 19. Przez próbkę produktu należy rozumieć: Przez próbkę produktu należy rozumieć: - opakowanie zawierające nie więcej niż 200 gram ocenianego artykułu żywnościowego lub - 150-200 gram badanego artykułu żywnościowego w jednym kawałku. Zamawiający wymaga, żeby wielkość produktów załączonych do oferty jako próbki miała wielkość jaką wskazano w Formularzu cenowym tj. Zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia. Do każdego produktu powinna być dołączona metryczka( etykieta) z nazwą produktu i pozycją z formularza wypełnionego przez Wykonawcę ( np. poz. 25 - porzeczkowiec). Zamawiający informuje, że wszystkie próbki są przeznaczone do testowania, w trakcie którego będzie dokonana ocena jakości zaoferowanych produktów i sprawdzenie zgodności z zapisami SIWZ, co spowoduje ich zużycie i zniszczenie. Niedostarczenie przez Wykonawcę wszystkich wyszczególnionych próbek produktu wraz z ofertą, dostarczenie produktów niezgodnych z opisem przedmiotu zamówienia – równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust.1 pkt.2. Do oferty należy dołączyć zdjęcia oferowanych tortów na paterach. Każdy z Wykonawców biorących udział w ocenie jakości dołącza do oferty oświadczenie, którego wzór stanowi Zał. nr 3 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach