Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie ogłasza przetarg
- Adres: 08-521 Dęblin, Dywizjonu 303
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 261 517 453 , fax. 261 517 452
- Data zamieszczenia: 2017-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie
Dywizjonu 303 35
08-521 Dęblin, woj. lubelskie
tel. 261 517 453, fax. 261 517 452
REGON: 6005921600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsosp.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia Publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie I – ciasto; zadanie II – pieczywo; zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na zadanie I, II, III. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15894000-1 – Przetworzone produkty spożywcze 15810000-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15812000-3 – Wyroby ciastkarskie i ciasto - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że: -posiada aktualną decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oceny jakości należy przedłożyć próbki produktów będących przedmiotem zamówienia w zamkniętym opakowaniu (karton, pudełko, pojemnik, itp.) oznaczonym nazwą i adresem Wykonawcy z dopiskiem: „Oferta na sukcesywną dostawę ciast, pieczywa oraz wyrobów garmażeryjnych. Nie otwierać przed dniem 12.12.2017 r. godz. 10.30”. Ocenie podlegać będą wszystkie asortymenty oznaczone „” w Formularzu ofertowym zawartym w Dziele II niniejszej specyfikacji, tj.: a)w Zadaniu I – próbki z poz. 8, 9, 10, 12, 13, 14, 20, 24, 35, 54 (UWAGA chlebek weselny ma być w całości żeby Zamawiający mógł ocenić walory estetyczne); b)w Zadaniu II – próbki z poz. 1, 2, 3, 4, 5, c)w Zadaniu III – próbki z poz. 1, 2, 3, 9, 13, 18, 19. Przez próbkę produktu należy rozumieć: a)opakowanie zawierające nie więcej niż 200 gram ocenianego artykułu żywnościowego lub b)150-200 gram badanego artykułu żywnościowego w jednym kawałku. Zamawiający wymaga, żeby wielkość produktów załączonych do oferty jako próbki miała wielkość jaką wskazano w Formularzu cenowym tj. Zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia. Do każdego produktu powinna być dołączona metryczka (etykieta )z nazwą produktu, składem i pozycją z Formularza ofertowego wypełnionego przez Wykonawcę (np. Zadanie II poz. 4- Bułka wieloziarnista, skład: bułka pszenna, mieszanka wieloziarnista 13-15% (siemię lniane, płatki owsiane, sezam, kasza jaglana, ziarna słonecznika, śruta sojowa, z dodatkiem ziół prowansalskich) waga 50-80g.). Zamawiający informuje, że wszystkie próbki są przeznaczone do testowania, w trakcie którego będzie dokonana ocena jakości zaoferowanych produktów i sprawdzenie zgodności z zapisami SIWZ, co spowoduje ich zużycie i zniszczenie. Niedostarczenie przez Wykonawcę wszystkich wyszczególnionych próbek produktu, dostarczenie produktów niezgodnych z opisem przedmiotu zamówienia – równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty. Każdy z Wykonawców biorących udział w ocenie jakości dołącza oświadczenie, którego wzór stanowi Zał. nr 3 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych
Dodano: 2020-11-25 - ZAKUP ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ KRAŚNIK
Dodano: 2019-12-12 - Sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych
Dodano: 2019-11-27 - ZAKUP ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ KRAŚNIK
Dodano: 2018-11-27 - sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych
Dodano: 2018-11-13 - Sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych
Dodano: 2016-11-08