Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH DO SIEDZIBY POWIATOWEGO ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W ŁĘCZNEJ

PowiatŁęczyński, Al. Jana Pawła II 95A,21-010 Łęczna ogłasza przetarg

  • Adres: 21-010 Łęczna, Krasnystawska 52
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 75 22 920 , fax. 817526464
  • Data zamieszczenia: 2023-05-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PowiatŁęczyński, Al. Jana Pawła II 95A,21-010 Łęczna
    Krasnystawska 52
    21-010 Łęczna, woj. lubelskie
    tel. 81 75 22 920, fax. 817526464
    REGON: 060196692
  • Adres strony internetowej zamawiającego: zaz.leczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH DO SIEDZIBY POWIATOWEGO ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W ŁĘCZNEJ
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Zadanie nr 1 artykuły spożywcze Określone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy wminimum 70%.4.3. Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.4.4. Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.4.5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów art. spożywcze: długie terminy ważności produktów, opakowania oznaczone, bez obcych smaków, zapachów i pleśni, bez zanieczyszczeń mechanicznych; dostawy codziennie od poniedziałku do piątku wg zapotrzebowania Zamawiającego, do godz. 10.00. Oferowane przez Wykonawcę produktymuszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.1 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które:a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej;b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane;c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania;d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu.e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu.f) dostarczane będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne.g) Dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarnoepidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.i) Są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP.j) odpowiadają Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej.k) Opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością.Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.Zadanie nr 2 mięso, wędlinyOkreślone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy wminimum 70%.4.3. Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.4.4. Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogąelektroniczną.4.5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów mięso i wędliny: mięso – świeże z uboju, wysokiej jakości, nie mrożone, z etykietą i terminem ważności; wędliny – świeże, wysokiej jakości, nie mrożone, z etykietą i terminem ważności; dostarczane w temperaturze zgodnej z wymogami sanitarno- epidemiologicznymi samochodem spełniającymwarunki transportu mięsa i jego przetworów; dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz. 10.00.Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszącenormy europejskie określone w załączniku 1.2 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które:a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej;b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane;c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania;d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu.e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu.f) dostarczane będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne.g) Dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarnoepidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.i) Są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP.j) odpowiadają Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej.k) Opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ponadto:n) wyprodukowane oferowane produkty mięsne są zgodnie z przepisami dotyczącymi produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego pochodzących z obszarów podlegających ograniczeniom, nakazom lub zakazom lub przepisami o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt;o) produkty mięsne spełniają wymagania weterynaryjne określone w przepisach o produktach pochodzenia zwierzęcego;p) mięso wchodzące w skład produktów mięsnych stanowi mięso, o którym mowa w art. 1 ust. 1; Ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej (Dz.U. z 2021 r. poz. 1573)q) nabyte mięso świń po cenach nie niższych niż ceny, o których mowa w art. 1 ust. 1 pkt 4; cyt. ustawy (Dz.U. z 2021 r. poz. 1573)4.7. Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.Zadanie nr 3 dróbOkreślone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy wminimum 70%.4.3. Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.4.4. Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.4.5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów drób: świeży, nie mrożony, dostarczany w temp. zgodnej z wymogami sanitarno- epidemiologicznymi, środkiem transportu do tego przeznaczonym, dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz.10.00.Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.3 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które:a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej;b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane;c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania;d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu.e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu.f) dostarczane będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne.g) Dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarnoepidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.i) Są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP.j) odpowiadają Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej.k) Opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością.Ponadto:n) wyprodukowane oferowane produkty mięsne są zgodnie z przepisami dotyczącymi produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego pochodzących z obszarów podlegających ograniczeniom, nakazom lub zakazom lub przepisami o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt;o) produkty mięsne spełniają wymagania weterynaryjne określone w przepisach o produktach pochodzenia zwierzęcego;p) mięso wchodzące w skład produktów mięsnych stanowi mięso, o którym mowa w art. 1 ust. 1; Ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej (Dz.U. z 2021 r. poz. 1573)q) nabyte mięso świń po cenach nie niższych niż ceny, o których mowa w art. 1 ust. 1 pkt 4; cyt. ustawy (Dz.U. z 2021 r. poz. 1573)4.7. Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikatydopuszczające do obrotu na terenie Polski.Zadanie nr 4 pieczywoOkreślone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności odfaktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmianilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy wminimum 70%.4.3. Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przezorgany sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.4.4. Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonejprzez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.4.5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów pieczywo: dostawy codziennie w godz. 6.00 – 6.30 z wyjątkiem niedziel i świąt. 4.6. Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.4 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które:a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej;b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane;c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania;d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu.e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu.f) dostarczane będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne.g) Dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarnoepidemiologicznych,które okazują na każde żądanie zamawiającegoh) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.i) Są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP.j) odpowiadają Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej.k) Opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ponadto :l) pieczywo i wyroby cukiernicze oraz wyroby garmażeryjne - wyprodukowane będą w dniu dostawy.Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu naterenie Polski.Zadanie nr 5 artykuły mleczarskieOkreślone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy wminimum 70%.4.3. Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.4.4. Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.4.5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów art. mleczarskie: świeże, długie terminy ważności produktów, dostawy przynajmniej 3 razy w tygodniu do godz. 10.00. Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone wzałączniku 1.5 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które:a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej;b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane;c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania;d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu.e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu.f) dostarczane będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne.g) Dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarnoepidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającegoh) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.i) Są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP.j) odpowiadają Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej.k) Opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością.Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.Zadanie nr 6 warzywa i owoce , artykuły rolno-spożywczeOkreślone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy wminimum 70%.4.3. Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.4.4. Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną.4.5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów warzywa i owoce, art. rolno - spożywcze: świeże, nieuszkodzone, w sezonie krajowe, ziemniaki pakowane w workach do 25 kg, dostawy codziennie poniedziałek – piątek, do godz. 10:00. Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.6 do formularza ofertowego, wszczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które:a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej;b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane;c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania;d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu.e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu.f) dostarczane będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne.g) Dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarnoepidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającegoh) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.i) Są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP.j) odpowiadają Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej.k) Opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ponadto warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia. Oferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.Zadanie nr 7 mrożonkiOkreślone w formularzu cenowym ilości artykułów spożywczych są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowych i rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji umowy w minimum 70%.4.3. Wykonawca będzie dostarczał artykuły na swój koszt i we własnych opakowaniach, transportem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.4.4. Dostawy realizowane będą sukcesywnie, na podane w ofercie dane teleadresowe, w asortymencie i ilości określonej przez Zamawiającego po złożeniu zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną do godz. 14:00 na minimum 1 do 3 dni przed wykonaną dostawą. Wykonawca niezwłocznie potwierdzi fakt otrzymania zamówienia telefonicznie lub drogą elektroniczną. 4.5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia produktów mrożonki zgodne z temperaturą zamrożenia, wysokiej jakości warzywa i owoce, opakowania hermetyczne z etykietą produktu i terminem ważności; filety rybne mrożone (szaterpack), bez lodu, wysokiej jakości z etykietą i terminem ważności, dostarczane zamrożone w temp. zgodnej z wymogami sanitarno- epidemiologicznymi, nie pochodzenia chińskiego, dostawy przynajmniej dwa razy w tygodniu do godz. 10.00.4.6. Oferowane przez Wykonawcę produkty muszą być pełnowartościowe, spełniające standardy jakościowe oparte o Polskie Normy przenoszące normy europejskie określone w załączniku 1.7 do formularza ofertowego, w szczególności zobowiązuje się dostarczać produkty, które: a) spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej; b) są prawidłowo, zgodnie z przepisami, oznakowane; c) spełniają wymagane warunki dotyczące właściwości organoleptycznych, fizykochemicznych i mikrobiologicznych w zakresie technologii produkcji, wielkości lub masy oraz wymagania wynikające ze sposobu produkcji, opakowania, prezentacji i oznakowania; d) spełniają wymagania sanitarne, weterynaryjne lub fitosanitarne określone dla danego artykułu. e) posiadają ważny termin do spożycia właściwy dla danego asortymentu. f) dostarczane będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne. g) Dostarczane będą przez osoby legitymujące się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. h) winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. i) Są wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. j) odpowiadają Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. k) Opakowane są w materiał dopuszczony do kontaktu z żywnością.Ponadto:q) ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawyOferowany przez Wykonawcę asortyment winien być I gatunku i posiadać odpowiednie świadectwa i certyfikaty dopuszczające do obrotu na terenie Polski.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 6.1.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;Zamawiający w odniesieniu do tego warunku nie określa minimalnego poziomu zdolności Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia,6.1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru bezpieczeństwa żywności i żywienia zakładów, firm i producentów podlegających urzędowej kontroli przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Inspekcję Weterynaryjną na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 1 w związku z art. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132).6.1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej;Zamawiający w odniesieniu do tego warunku nie określa minimalnego poziomu zdolności Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia,6.1.4. zdolności technicznej lub zawodowej:- w zakresie doświadczenia:Zamawiający w odniesieniu do tego warunku nie określa minimalnego poziomu zdolności Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia,- w zakresie potencjału technicznego:Zamawiający uzna warunek za spełniony (w zakresie wszystkich części – zadań), jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje odpowiednim taborem samochodowym tj. co najmniej jednym pojazdem dopuszczonym przez organy sanitarne do transportu żywności, zabezpieczającym w pełni jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-06-02

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach