Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców w Białej Podlaskiej

Nadbużański Oddział Straży Granicznej ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, ul. Trubakowska 2
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-05-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Nadbużański Oddział Straży Granicznej
    ul. Trubakowska 2
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    REGON: 110120561
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.nadbuzanski.strazgraniczna.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców w Białej Podlaskiej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do siedziby Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców PSG w Białej Podlaskiej przy ul. Dokudowskiej 19, spełniających wymagania opisane w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia (zał. nr 1 do SWZ).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziałuw postępowaniu dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:- Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,o ile wynika to z odrębnych przepisów:- Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia ten warunek jeżeli posiada:• obowiązującą decyzję administracyjną właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora sanitarnego w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, określonych w art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywnościi żywienia (tj. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 ze zm.), zawierającą informację o wdrożeniu systemu HACCP. Przedłożona decyzja winna potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP;lubzaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 ze zm.);lubcertyfikat HACCP (Hazard Analysis And Critical Control Points)lubcertyfikat np: BRC (Global Standard – For Food Safety) IFS (International Food Standard) FSMS (Food Safety Management Systems)określający wymagania stawiane firmie w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywnościw procesie produkcji, pakowania, przechowywania i dystrybucji, potwierdzający przeprowadzenie audytu przez akredytowaną jednostkę certyfikującą i uzyskanie zgodności ze standardem;• obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynariiw sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r.o produktach pochodzenia zwierzęcego (tj. Dz. U. z 2023 r. poz. 872 i obowiązującymi aktami wykonawczymi do tej ustawy) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień;lubobowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzających do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej (podstawa prawna: art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniatj. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 ze zm.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,lubobowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydana dotychczas na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005 r., Nr 31, poz. 265 (Podstawa prawna: art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – tj. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 ze zm.);c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:- Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;d) zdolności technicznej lub zawodowej:- Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-03

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach