Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa świeżych warzyw i owoców dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia w podziale na dwie części.

Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budźetowej Mazovia ogłasza przetarg

  • Adres: 01-473 Warszawa, ul. Antoniego Kocjana 3
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 328 60 01 , fax. 22 328 60 50
  • Data zamieszczenia: 2014-03-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budźetowej Mazovia
    ul. Antoniego Kocjana 3 3
    01-473 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 328 60 01, fax. 22 328 60 50
    REGON: 14273269300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbmazovia.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budżetowej Mazovia

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa świeżych warzyw i owoców dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia w podziale na dwie części.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych owoców i warzyw dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia w podziale na dwie części: Część I-Dostawa świeżych warzyw i owoców dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia wg ilości i asortymentu określonego w Załączniku Nr 1A do SIWZ. Część II-Dostawa świeżych warzyw i owoców dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia oddział w Sieradzu, wg ilości i asortymentu określonego w Załączniku Nr 1B do SIWZ. Załącznikiem do formularza oferty jest: Załączniki Nr 1A lub Załącznik Nr 1B określające szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (Formularze cenowe), odpowiednio do części na którą składana jest oferta. 2.Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia 1) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności, rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, oraz normami jakościowymi, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Rolniczej, 2)Wykonawca ma obowiązek dostarczać produkty I klasy, zgodne z zastosowaną normą jakości, 3)Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce posmaki, zapachy, zafermentowania lub obecność pleśni, ślady gnicia lub zwiędłe, 4)Dostawa realizowana będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich skrzynkach lub workach, transportem zapewniającym zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Skrzynki powinny być ułożone w sposób nie powodujący deformacji, uszkodzeń i zapewniający estetyczny wygląd środka spożywczego. 3.Wykonawca zobowiązany jest do: 1)dostarczania towarów do magazynów zamawiającego, własnym transportem na własny koszt i ryzyko, 2)dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczanego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego, 3)dołączania do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem produktów, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto, 4)terminowego dostarczania zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie, 5) użyczenia nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do magazyny Zamawiającego na okres do następnej dostawy. 4.Zamawiający w odniesieniu do wszystkich części zamówienia zastrzega sobie prawo: 1)rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania, 2)zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego, 3)zmiany asortymentu do 5 % wartości umowy, pod warunkiem, że nie spowoduje to zwiększenia wartości całego zamówienia określonej w umowie. Cena takich produktów nie może być wyższa niż cena producenta maksymalnie z 2% marżą. Zamówienie nastąpi po otrzymaniu wyceny od Wykonawcy i po akceptacji ceny przez Zamawiającego, 4)zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu , produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej. Część I DOSTAWA ŚWIEŻYCH WARZYW I OWOCÓW DLA MAZOWIECKIEJ INSTYTUCJI GOSPODARKI BUDŻETOWEJ MAZOVIA 1.Miejscem dostarczenia jest Sala Widzeń i Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Białołęka ul. Ciupagi 1, Wypiska w Zakładzie Karnym Warszawa - Białołęka ul. Ciupagi 1b, Wypiska w Oddziale Zewnętrznym Popowo ul. Nadbużańska 39, Kawiarnia w Ośrodku Szkolenia SW w Popowie ul. Nadbużańska 41, Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Grochów ul. Chłopickiego 71A, Sala Widzeń, Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Służewiec ul. Kłobucka 5, Sala Widzeń i Wypiska w Areszcie Śledczym Warszawa - Mokotów ul. Rakowiecka 37, Stołówka pracownicza przy Areszcie Śledczym Warszawa - Mokotów ul. Rakowiecka 37A, Bufet Politechniki Warszawskiej ul. Narbutta 85 oraz Sala Widzeń w Oddziale Zewnętrznym Bemowo, Restauracja Grodzka ul. Kocjana 3. 2.Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 3.Podane w Załączniku Nr 1A ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. Część II DOSTAWA ŚWIEŻYCH WARZYW I OWOCÓW DLA MAZOWIECKIEJ INSTYTUCJI GOSPODARKI BUDŻETOWEJ MAZOVIA ODDZIAŁ W SIERADZU 1.Miejscem dostarczenia jest Kantyna przy Zakładzie Karnym w Sieradzu, ul. Orzechowa 5 98-200 Sieradz - Sala Widzeń 2.Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 3.Podane w Załączniku Nr 1B ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. 5.Określenia przedmiotu zamówienia ze Wspólnym słownikiem zamówień: 03220000-9 - Owoce i warzywa 6.Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 Pzp. 7.Zamawiający nie przewiduje składania ofert wariantowych. 8.Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych, odrębnie na każdą część. 9.Podwykonawstwo 1)Zamawiający zgodnie z art. 36a ust. 1 Pzp informuje, że wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Brak wskazania podwykonawcy oznacza, że Wykonawca samodzielnie zrealizuje zamówienie.Za czynności podwykonawców Wykonawca odpowiada wobec Zamawiającego jak za działania własne, 2)Jeżeli Wykonawca samodzielnie spełnia warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 Pzp, a zamierza powierzyć części zamówienia podwykonawcom, Wykonawca zobowiązany jest w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 1) wskazać części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. 3)Jeżeli Wykonawca wykazuje spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 Pzp, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b Pzp (zgodnie z rozdziałem VI ust. 1 pkt 3) - 4) SIWZ), a podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia, to Wykonawca w odniesieniu do tych podmiotów zobowiązany jest w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 1) wykazać te podmioty oraz części zamówienia, które będą im powierzone i złożyć dokumenty o których mowa w rozdziale VI ust. 2 pkt 1) - 6) SIWZ, dotyczące tych podmiotów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda złożenia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbmazovia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach