Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Radłowie w 2021 roku

Zespół Szkół w Radłowie ogłasza przetarg

  • Adres: 33-130 Radłów, Szkolna
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 146 782 797 , fax. 146 782 797
  • Data zamieszczenia: 2021-01-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Radłowie
    Szkolna 1
    33-130 Radłów, woj. małopolskie
    tel. 146 782 797, fax. 146 782 797
    REGON: 12184087000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs-radlow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Szkoła

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Radłowie w 2021 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Radłowie w roku kalendarzowym 2021. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach asortymentowo-cenowych stanowiących Załączniki nr od 4a do 4 h do SIWZ części 1 do 8. 3. Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu, w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych produktów. 4. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności. 5. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, odpowiednie oznakowanie i termin przydatności do spożycia. 6. W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy towaru lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należnego Wykonawcy wynagrodzenia. 7. Przedmiot zamówienia składa się z 8 odrębnych części: - część 1. Mięso i przetwory mięsne . - część 2. Mrożonki i ryby. - część 3. Nabiał i produkty mleczarskie. - część 4. Pieczywo. - część 5. Warzywa owoce. - część 6. Różne artykuły spożywcze. - część 7. Wyroby garmażeryjne – dania gotowe. - część 8 - Jaja 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest w terminie ustalonym przez Zamawiającego dostarczyć inny pełnowartościowy towar, zgodny z zamówionym asortymentem. UWAGA: 1) We wszystkich miejscach Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) oraz w Załącznikach do SIWZ, w których wskazano konkretnego producenta lub nazwę własną produktów, Zamawiający dodaje zapis „lub równoważny”. Jedynym celem podania nazw własnych produktów lub producenta jest przedstawienie standardów jakościowych oczekiwanych przez Zamawiającego. 2) W przypadku zastosowania rozwiązań równoważnych Wykonawca, zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy, obowiązany jest wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego tj. zobowiązany jest do złożonej oferty dołączyć opis tych rozwiązań potwierdzający wymagania jakościowe proponowanego produktu. 10. Wspólny Słownik Zamówień: Wspólny słownik zamówień (CPV): a) Artykuły spożywcze (różne) -15800000-6 b) Owoce, warzywa, produkty podobne – 15300000 - 1, c) Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne - 15400000 - 2, d) Produkty mleczarskie -15500000 - 3, e) Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych - 15600000 - 4, f) Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne- 15100000-9, g) Mięso - 15110000-2, h) Mięso wołowe -15111000-9, i) Drób - 15112000-6, j) Świeży drób - 15112100-7, k) Przetworzone owoce i warzywa - 15330000-0 l) Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy - 03200000-3, m) Warzywa - 03221000-6. n) Mleko i produkty mleczarskie - 15500000-3. o) Ryby - 15220000-6. p) Pieczywo- 15811000-6. q) Jaja – 03142500-3. 11. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 12. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7. 13. Wykonawca określi w formularzu ofertowym cenę brutto za realizację danej części zamówienia, która stanowić będzie wynagrodzenie szacunkowe. Natomiast ryczałtowy charakter posiadają ceny poszczególnych produktów, określone w formularzu asortymentowo-cenowym i nie mogą zostać podwyższone przez cały okres obowiązywania umowy. 14. Zamawiający: 1) zezwala na złożenie przez Wykonawcę oferty na jedną, kilka lub wszystkie części zamówienia, 2) informuje, że Wykonawcy może zostać udzielone zamówienie w jednej, kilku lub wszystkich częściach zamówienia, 3) wymaga akceptacji bez zastrzeżeń warunków umowy podanych w załączonym projekcie umowy, 4) informuje, że wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy oraz w przypadku powierzenia części zamówienia podwykonawcy żąda wskazania w formularzu oferty części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom i podania firm podwykonawców. Wymagania dotyczące umowy o podwykonawstwo zawarte są w projekcie umowy stanowiącym Załącznik Nr 6 SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach