Przetargi.pl
SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO W ŚLESINIE

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ślesinie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-561 Ślesin, ul. Żwirki i Wigury 55
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-63 2704 027 , fax. 0-63 2704 027
  • Data zamieszczenia: 2012-08-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ślesinie
    ul. Żwirki i Wigury 55 55
    62-561 Ślesin, woj. wielkopolskie
    tel. 0-63 2704 027, fax. 0-63 2704 027
    REGON: 31156216000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO W ŚLESINIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Ślesinie. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1. Ilości asortymentów podane w załączniku nr 1 stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres obowiązywania umowy. 3. Ilości podane w załączniku nr 1 są szacunkowe i mogą ulec zmianie, dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w placówce w okresie realizacji umowy. W związku z powyższym Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy. 5. Zamówienie do placówki Zamawiającego odbywać się będzie każdorazowo na podstawie zamówienia telefonicznego lub w formie faksu, najpóźniej do godz. 12:00 przed dniem dostawy. W zamówieniu zostanie określona każdorazowo ilość i asortyment danych produktów. 6. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 7. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 8. Towar musi być przewożony zgodnie z wymaganiami HACCP . Wykonawca w transporcie zobowiązuje się do przestrzegania obowiązujących przepisów ze szczególnym uwzględnieniem przepisów sanitarno-epidemiologicznych. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. 10. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Produkty mrożone nie mogą być dostarczane w formie rozmrożonej. 11. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy podane w załączniku nr 1 są tylko przykładowe. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie te same walory smakowe i właściwości co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.slesin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach