Przetargi.pl
„SUKCESYWNA DOSTAWA MLEKA I WYROBÓW MLECZARSKICH W I KWARTALE 2023 r. DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU”

DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU ogłasza przetarg

  • Adres: 42-400 Zawiercie, RZEMIESLNICZA
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32/6721573 , fax. 32/6722256
  • Data zamieszczenia: 2022-12-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU
    RZEMIESLNICZA
    42-400 Zawiercie, woj. śląskie
    tel. 32/6721573, fax. 32/6722256
    REGON: 000686470
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.dps.zawiercie.powiat.finn.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „SUKCESYWNA DOSTAWA MLEKA I WYROBÓW MLECZARSKICH W I KWARTALE 2023 r. DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mleka i wyrobów mleczarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu.2.Szczegółowy rodzaj asortymentu oraz maksymalny zakres zamówienia został przez Zamawiającego określony w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik do nr 3 do SWZ.3.Szczegółowy rodzaj asortymentu oraz zakres zamówienia został określony w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ. Ilości poszczególnych towarów podane w tym formularzu są ilościami przewidywanymi przez Zamawiającego, które zostały przyjęte w celu porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów w zależności od bieżących potrzeb przy jednoczesnym zachowaniu cen jednostkowych i do wysokości kwoty przyszłej umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz prawo do możliwości ograniczenia zamówienia maksymalnie o 20 % jego zakresu.4.Towary objęte zamówieniem oraz sposób ich dostarczenia Zamawiającemu muszą być zgodne z zapisami Specyfikacji Warunków Zamówienia, Formularza asortymentowo-cenowego, obowiązującymi w zakresie przedmiotu zamówienia normami i atestami oraz przepisami prawa.5.Miejscem dostawy jest siedziba Zamawiającego: ul. Rzemieślnicza 9, 42-400 Zawiercie.6.Realizacja zamówienia musi być zgodna z wdrożonymi i stosowanymi w zakładzie Wykonawcy zasadami systemu HACCP.7.Dostawy będą odbywać się sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego na podstawie odrębnych zamówień określających min. ilość, asortyment towaru i termin dostawy. Zamówienia będą składane przez przedstawicieli Zamawiającego w uzgodniony wcześniej sposób: telefonicznie, pocztą elektroniczną lub osobiście. 8.Zamawiający wymaga, aby realizacja dostaw następowała w dni robocze, sześć razy w tygodniu.9.Wykonawca zrealizuje dostawy w terminie nie dłuższym niż 4 dni od dnia złożenia zamówienia, w godzinach 07:00-08:00 rano. W przypadku, gdy termin dostawy wypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawa zostanie realizowana w dniu poprzedzającym ten dzień. Termin realizacji dostawy jest jednocześnie jednym z kryterium oceny ofert zgodnie z Rozdz. XVIII SWZ.10. Wykonawca dostarczy towar środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.11. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania towaru: a) pierwszego gatunku, dopuszczonego do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b) świeżego, czystego, nie uszkodzonego, bez obcych zapachów,c) o gramaturze zgodnej z umową i zamówieniem,d) w ilości zgodnej z zamówieniem.11. Opakowania towarów powinny umożliwiać ich identyfikację zgodnie z dokumentem handlowym. 12. Wykonawca zapewni opakowanie towarów: a) zgodne z wytycznymi sanitarnymi, b) czyste, chroniące przed utratą właściwości spożywczych i walorów smakowych,c) zabezpieczające przez zabrudzeniem lub uszkodzeniem w trakcie transportu. Jeżeli wymaga tego specyfika towaru, Wykonawca dostarczy go w dodatkowym opakowaniu o cechach jak w zdaniu pierwszym.13. Opakowania producentów dostarczonych towarów:a) nie mogą wykazywać oznak naruszenia fabrycznego zamknięcia, uszkodzenia lub zabrudzenia, b) muszą posiadać nadrukowaną informację, co najmniej o nazwie środka spożywczego, informację dotyczącą producenta, dacie przydatności do spożycia.14. Zamawiający wymaga, aby użyte do realizacji przedmiotu zamówienia pojazdy spełniały wymagania ustawy z dnia 11 stycznia 2018r. o elektromobilności i paliwach alternatywnych. Wykonawca ma obowiązek zapewnienia od dnia 1 stycznia 2022r. udziału pojazdów elektrycznych lub pojazdów napędzanych gazem ziemnym we flocie użytkowanych pojazdów, w udziale określonym w art. 68 ust. 3 tejże ustawy z uwzględnieniem ewentualnych zmian tego przepisu, polegających na zmniejszeniu wymaganego udziału bądź przesunięciu wskazanej w nim daty początkowej.Zamawiający wymaga od Wykonawcy przed podpisaniem umowy w sprawie zamówienia publicznego złożenia oświadczenia dotyczącego udziału pojazdów elektrycznych lub pojazdów napędzanych gazem ziemnym przeznaczonych do realizacji przedmiotowego zamówienia w formie określonej w projektowanych postanowieniach umowy (Załącznik nr 1 do SWZ).15. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia zostały opisane w Projektowanych postanowieniach umowy (Załącznik nr 1 do SWZ).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15511000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1.zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie;2.uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie;3.sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie;4.zdolności technicznej lub zawodowej - Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że: dysponuje co najmniej jednym pojazdem spełniającym wymagania do przewozu żywności, dla którego Wykonawca posiada aktualną decyzję wydaną przez właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Weterynaryjnego potwierdzającą dopuszczenie pojazdu do przewozu żywności lub zaświadczenie o wpisaniu zakładu do rejestru zakładu podlegający Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej, z którego będzie wynikać, że Wykonawca dysponuje środkami transportu przystosowanymi i dopuszczonymi do przewozu żywności.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-27

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną