Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego , drobiowego i wyrobów wędliniarskich , oraz podrobów do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole.

Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu ogłasza przetarg

  • Adres: 45-738 Opole, ul. Chmielowicka 6
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-77 4743697, 457 54 95 , fax. 0-77 4743697, 457 54 95
  • Data zamieszczenia: 2014-01-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu
    ul. Chmielowicka 6 6
    45-738 Opole, woj. opolskie
    tel. 0-77 4743697, 457 54 95, fax. 0-77 4743697, 457 54 95
    REGON: 53184974400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.opole.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego , drobiowego i wyrobów wędliniarskich , oraz podrobów do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego , drobiowego i wyrobów wędliniarskich oraz podrobów do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole, w ilości i asortymencie wyszczególnionym w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia od poz 1 do poz. 55: tj. 1. Mięso wołowe gulaszowe bez.kosci ekstra kl.1 - chude mięso bez ścięgien łoju i skóry grubo rozdrobniony. PN-A-82011, ilość 570kg; 2. Mięso wieprzowe gulaszowe bez kości kl.1 (wg standardów UE)bez ścięgien i łoju grubo rozdrobniony PN-A-82002, ilość 960 kg; 3. Schab b/kości bez łoju klasa I PN-86-A-82002, ilość 320kg; 4. Łopatka wieprzowa bez kości PN-86-A82002 mięso bez fałd skóry i bez tłuszczu pachowego i tłuszczu śródmięśniowego całkowicie odkostnione, odtłuszczone, pozbawione ścięgien, ilość 360 kg 5. Karczek wieprzowy bez kości PN-86-A-82002, całkowicie odkostniona, słonina całkowicie zdjęta ilość 280 kg; 6. Wołowina zrazowa PN-88-A-82003, mięso extra bez kości uzyskane z części ćwierćtuszy tylnej z części wewnętrznej udźca po ściągnięciu tłuszczu i błony ścięgnistych mięśni, ilość 60 kg; 7. Kości wieprzowe grube tutkowe, ilość 1350 kg; 8. Ćwiartka tylna kurczaka PN-92A-86524 (pałka+udziec + część korpusu ) waga jednostkowa nie może przekraczać 300-350g. ilość 850 kg; 9. Udko z kurczaka (udziec+pałka) PN-92A-86524 waga jednostkowa ok 250g- element tuszki kurczęcej obejmuje kość udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami. Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach , ilość 200 kg; 10. Korpus z kurczaka PN92A-86524, element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych, ilość 430 kg; 11. Filet z piersi kurczaka PN-92A-86524- element tuszki kurczęcej obejmującej mięsień piersiowo powierzchniowy bez przylegającej skóry i b/kości, ilość 420 kg; 12. Gulaszowe z indyka PN-92A-86522 mięśnie piersi pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych. ilość 300 kg ; 14. Filet z indyka PN-92A86522 , mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych ilość 60 kg; Boczek świeży- surowy łuskany bez skóry i b/kości PN-A-82007;1996 nie mrożony spełniający wymagania normy, ilość 28 kg 15. Słonina bez skóry świeża surowa PN-86 A-82002 nie mrożona, słonina podskórna tkanka tłuszczowa zdjęta z grzbietu tylnej części tułowia( w tym z szynki) i boków świni( w tym łopatki) bez skóry w formie płatów. Płat słoniny nie mniej niż 0,50kg. ilość 200 kg; 16. Wątróbka drobiowa PN-92 A-86521-wątroba z kurczaka uzyskana z tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych- bez woreczka żółciowego i zanieczyszczeń, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości mniejszej niż połowa płata, barwa beżowa do brunatno- wiśniowej charakterystyczna dla wątroby świeżej, ilość 165 kg; 17. Żołądki z kurcząt świeże PN-92A -86521 z usuniętą treścią, oraz warstwą zrogowaciałą z odciętym tuż przy mięśniu żołądkiem gruczołowym i dwunastnicą nadmiar tłuszczu usunięty, dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia, oraz pozostałości tkanki łącznej, barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej, niedopuszczalna zielonkawa barwa, ilość 30 kg; 18. Boczek wędzony wieprzowy bez kości PN-A82007;1996-łuskany parzony, bez widocznych złogów solanki skład: surowe mięso wędzone 80-92% parzone spełniające normę tłuszczu dla boczku bez żeberek. Boczek wędzony bez żeberek- wędzonka z boczku wieprzowego ze skórą. Wybór peklowany, wędzony, chłodzony powietrzem. Tłuszcz przerośnięty warstwami mięsa produkt dość soczysty. Niedopuszczalne szarozielone plamy świadczące o niedopeklowaniu i żółta barwa tłuszczu. Smak w miarę słony. Wędzenie wyczuwalne. ilość 260 kg; 19. Baleron gotowany- wieprzowy PN-A-82007:1996- wędzonka parzona wysokowydajna. Skład: mięso wieprzowe70-75%- kształt nieforemnego walca uzależniony od mięśnia powierzchnia czysta, lekko wilgotna, długość do 30cm i przekroju do 12cm. Wygląd na przekroju -struktura plastra o grubości 3mm, dość ścisła, dopuszcza się nieznaczne rozdzielenie plastra w miejscach łączenia mięśni: konsystencja soczysta, krucha, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, nie dopuszcza się skupiska galarety na przekroju oraz wyciek soku. Konsystencja ścisła, plaster 3mm nie powinien się rozpadać, ilość 190 kg ; 20. Szynka konserwowa wieprzowa PN-A-82007;1996. Nadziewana w osłonkę sztuczną o średnicy 9,5cm, formowana w kształcie bloku, długość bloku 25-30cm. Wybór parzony, chłodzony, dochładzany powietrzem, Powierzchnia sucha, gładka, czysta folia ściśle przylegająca do mięsa, na przekroju widoczne kawałki mięsa, konsystencja soczysta krucha, plasterki grubości 2mm nie powinny się rozpadać w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl I. Pochodzące tylko z trybowania szynek, skład mięso wieprzowe z szynki 87-90%, zawartość białka nie mniej niż 20% z mięsa peklowanego rozdrobniona, parzona, soczysta, ścisła, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, niedopuszczalny wyciek soku oraz skupiska galarety. Ilość 240 kg; 21. Polędwica sopocka wieprzowa- PN-A-82007:1996, wyrób wędzony o zachowanej strukturze tkankowej, parzony bez skóry i słoniny, skład: mięso wieprzowe schab-86-96%. Wędzonka wieprzowa cało mięśniowa, otrzymana ze schabu obrobionego, wyprodukowana z jednej części anatomicznej tuszy schabu bez kości, peklowana wędzona, parzona. Powierzchnia sucha czysta widoczne lekkie pofałdowanie powierzchni. Struktura odpowiadająca układowi anatomicznemu schabu. Plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać. Zawartość białka nie mniej niż18% tłuszczu nie więcej niż 8% , ilość 70 kg; 22. Schab wędzony PN-A-82007;1996- skład mięso wieprzowe 95-100% bez słoniny mocno wędzony i parzony bez kości., ilość 55 kg ; 23. Szynka wieprzowa gotowana PN-A-82007;1996- skład mięso wieprzowe 79-80% bez słoniny mocno wędzona i parzona, ilość 110 kg 24. Szynka wieprzowa wiejska PN-A-820035:2005- skład mięso szynki wieprzowej 70-75% z cienką warstwą tłuszczu wędzony i parzony , ilość 145 kg; 25. Wędzona ogonówka PN-A 82007, wyrób z mięsa wieprzowego peklowany, wędzony, parzony bez tłuszczu o zachowanej strukturze tkankowej, wyprodukowany z jednej części anatomicznej tuszy- szynka bez kości- skład mięso wieprzowe od szynki 92-95% kształt uzależniony od wielkości i sposobu uformowania surowca- kształt nieforemnego walca, dopuszczalna warstwa tłuszczu zewnętrznego do 5mm. Plasterki grubości 3mm nie powinny się rozpadać , ilość 100 kg; 26. Wędzonka wieprzowa PN-A 82007, wyrób z polędwicy wieprzowej wędzony parzony peklowany, bez skóry i słoniny, skład: polędwica wieprzowa 84-89%, ilość 80 kg; 27. Wędzonka wieprzowa z mięsa od szynki- poddana wędzeniu, parzeniu z zawartością tłuszcz5%, ilość 70 kg; 28. Wędzona łopatka bez kości PN-A-82007 wyrób z łopatki wieprzowej poddany wędzeniu i parzeniu, ilość 250 kg; 29. Wędzonka duńska z mięsa wieprzowego peklowana, poddana wędzeniu i parzeniu bez słoniny. Skład: mięso wieprzowe 95-100% np. w bloku do porcjowania w plasterki, ilość 55 kg; 30. Rolada boczkowa- wyrób z boczku chudego łuskanego zrolowanego peklowanego poddany wędzeniu i parzony- wędzonka wysokowydajna, skład boczek wędzony 92-94% , ilość 65 kg; 31. Mielonka tyrolska PN-A 82007:1996, parzona, w osłonce poliamidowej, wyprodukowana z mięsa średnio rozdrobnionego, wieprzowego, peklowanego z dodatkiem składników zwiększających wodochłonność. Nadziewana w osłonkę sztuczną o średnicy 9,5cm formowany w kształt bloku o długości bloku 25-30cm. Wyrób parzony, chłodzony, dochładzany powietrzem. Zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30%. Powierzchnia sucha, gładka, czysta, folia ściśle przylegająca do mięsa. Na przekroju widoczne duże kawałki mięsa, konsystencja soczysta, krucha, plasterki 2mm nie powinny się rozpadać. Charakterystyczny dla asortymentu wyczuwalny smak i zapach , ilość 105 kg; 32. Cielęcina pieczona wyrób z cielęciny pieczony domowy wyśmienity produkt na bazie cielęciny w cienkiej otoczce tłuszczu, ilość 70 kg; 33. Pieczeń rzymska PN-A-82007;1996 wyrób wieprzowy, średnie rozdrobnienie składników, dość ścisłą, nierozpadająca się barwa- charakterystyczna dla danego asortymentu, w przekroju jasnoróżowa. Skład mięso wieprzowe38-40% , ilość 130 kg; 34. Filet z indyka wędzony -wyrób z piersi indyczej peklowany poddany wędzeniu i parzeniu PN-A-86526 ilość 46 kg; 35. Szynka drobiowa PN-A-86526 skład mięso z indyka43-48%, wyrób otrzymany z całej lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, wędzony, parzony, produkt w sztucznej osłonce, w formie batonu o średnicy od 10 do 13cm i długości od 50 do 60 cm. Zawartość białka, nie mniej niż 18% Pn=a 04018, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10% PN-ISO1444. Zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%, ilość 75 kg; 36. Szynka z indyka PN-A/82062 skład: pierś indycza kl I 85-87% a mięso z indyka 5-8% ilość 50 kg; 37. Szynka drobiowa wyprodukowana z z peklowanych lub nie peklowanych surowców drobiowych średnio lub grubo rozdrobnionych, z dodatkiem przypraw, wędzona poddana obróbce cieplnej, blok lub gruba wędlina do porcjowania w plasterki, ilość 60 kg; 38. Polędwica drobiowa- wędzona lekko rozdrobniona, parzona w osłonce barierowej. Skład: mięso z piersi kurcząt 84-86%, ilość 60 kg; 39. Kiełbasa Leśna, PN-82007;1996 średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona parzona, w osłonce naturalnej- kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 10% nie więcej niż 25%, ilość 150 kg; 40. Kiełbasa śląska kalibrowana około 100g PN-A-82007, skład : mięso wieprzowe 65-70% tłuszczu wieprzowy 5-8% wyprodukowany z mięsa peklowanego wieprzowego średnio rozdrobnionego, nadziewana w jelita wieprzowe naturalne o średnicy 2-2,5cm, długości 8-10cm. Kiełbasa wędzona parzona a następnie studzona wodą i dochładzana powietrzem. Osłonka ściśle przylegająca do farszu surowe mięso rozdrobnione równomiernie rozmieszczone na przekroju niedopuszczalne skupiska jednego ze składników. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Zawartość białka nie mniej niż 16%, ilość 420 kg; 41. Kiełbasa zwyczajna extra PN-A-82007 wyprodukowany z peklowanego mięsa wieprzowego średnio rozdrobnionego nadziewana w jelita wieprzowe naturalne o średnicy 2,8-3cm, długości od10 do 14cm. Kiełbasa wędzona, parzona. Charakterystyczny dla asortymentu smak i zapach dla używanych przypraw ilość 270 kg; 42. Kiełbasa śląska drobiowa PN-A86526;1996, średnio rozdrobniona, kalibrowana około 100g, czysto drobiowa w osłonce białkowej, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 16% tłuszczu nie więcej niż 10% ilość 65 kg; 43. Kiełbasa biała parzona- PN-A-82007;1996z średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego (90%)- wołowa(10%), niewędzona, parzona w naturalnych osłonkach wieprzowych, ilość 90 kg; 44. Kiełbasa PN-A-82007;1996, średnio rozdrobniona wieprzowo - wołowa, wędzona parzona, w osłonce naturalnej- kiełbaśnicy, mocno wędzona zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 25%, kalibrowana po 100g długość 8-10cm typu swojska, ilość 100 kg; 45. Kiełbasa krakowska PN-A-82007;1996, grubo rozdrobniona wyprodukowana z peklowanego mięso wieprzowego nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe o średnicy 8cm, długość batonu od 25 do 35cm. Kiełbasa wędzona, parzona, chłodzona. Surowce mięsne rozdrobnione, równomiernie rozmieszczone na przekroju. Plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać. Barwa na przekroju różowa, ilość 225 kg; 46. Kiełbasa szynkowa wieprzowa PN-A-2007;1996, kiełbasa grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej, wędzona, parzona o zawartości białka nie nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25%, baton o długości od 35 cm d 40 cm i średnicy 0d9-10cm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać, .ilość 140 kg; 47. Kiełbasa żywiecka PN-A-82028- kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego, peklowanego, nadziewana w osłonki sztuczne, białkowe. Długość batonu ok 30cm. Kiełbasa wędzona parzona, chłodzona powietrzem, podsuszana. Konsystencja dość ścisła, elastyczna, związanie dobre, plasterki o grubości 2mm nie powinny się rozpadać, ilość 230 kg; 48. Kiełbasa dębicka PN-A-82007 Kiełbasa drobiowo- wieprzowa z dodatkiem naturalnych przypraw poddana wędzeniu i parzeniu w osłonce celulozowej. Skład: mięso wieprzowe klasy I ,II (50-60%) mięso drobiowe(30-40%), ilość 170 kg; 49. Parówka gruba PN-A-82007;1996, drobno rozdrobniona czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10% tłuszczu nie więcej niż 35% , ilość 290 kg; 50. Parówki cienkie PN-A-82007;1996, Drobno rozdrobnione homogenizowane- kiełbaski wieprzowo -wołowe z mięsa peklowanego, wędzone parzone w osłonce wiskozowej o długości 1,8-2,2cm długości 10-12 cm ilość 170 kg; 51. Parówki cielęce PN-A-82007;1996, drobno rozdrobnione homogenizowana czysto cielęca, luksusowa, wędzona parzona, surowce rozdrobnione i kutrowane z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawowej. Farsz nadziewany w osłonkę sztuczną, ilość 170 kg; 52. Salceson gotowany czysto wieprzowy PN-A-82007;1996 w osłonkach z tworzywa sztucznego, zawartość tłuszczy nie więcej niż 35,5%. Wyrób wyprodukowany z peklowanego mięsa wieprzowego, mięsa głów z dodatkiem żelatyny wieprzowej, ilość 60 kg; 53. Salceson gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, wyrób wyprodukowany z peklowanego mięsa drobiowego, z dodatkiem żelatyny wieprzowej, nadziewany w osłonki sztuczne, ilość 65 kg; 54. Kaszanka PN-A-82007;1996, Kaszanka średnio rozdrobniona w naturalnej osłonie- wędlina podrobowa z mięsa wieprzowego, kaszy gruboziarnistej, podrobów i krwi wieprzowej oraz naturalnych przypraw ilość 170 kg; 55. Pasztet zapiekany wieprzowo -drobiowy PN-A-82007;1996 wyprodukowany z mięsa i tłuszczu wieprzowego 25-40% z dodatkiem wątroby wieprzowej, mięsa indyczego23-25%, wątroby indyczej12-15%, surowce dokładnie rozdrobnione, konsystencja smarowana. Zawartość tłuszczu nie więcej niż 40%, ilość 85 kg;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.opole.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach