Przetargi.pl
SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN, WARZYW I OWOCÓW W 2021 ROK DLA OŚWIATOWYCH JEDNOSTEK ORGANIZACYJNYCH GMINY MIASTO LEŻAJSK

Miasto Leżajsk ogłasza przetarg

  • Adres: 37-300 Leżajsk, Rynek
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 17 2427333 , fax. 17 2427333
  • Data zamieszczenia: 2021-02-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Leżajsk
    Rynek 1
    37-300 Leżajsk, woj. podkarpackie
    tel. 17 2427333, fax. 17 2427333
    REGON: 69058170300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.miastolezajsk.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN, WARZYW I OWOCÓW W 2021 ROK DLA OŚWIATOWYCH JEDNOSTEK ORGANIZACYJNYCH GMINY MIASTO LEŻAJSK
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup artykułów żywnościowych z ich sukcesywną dostawą dla wymienionych Zamawiających. Dostawa żywności będzie odbywać się do następujących pomieszczeń obiektów usytuowanych w Leżajsku: 1) dla ZSP-1- do magazynów i kuchni w budynku szkoły przy ul. Grunwaldzkiej 1 oraz w budynku przedszkola przy ul. Mickiewicza 27, 2) dla ZSP-2 - do magazynów i kuchni w budynku szkoły przy ul. Mickiewicza 51 oraz w budynku przedszkola i budynku dawnego gimnazjum przy ul. M. Curie Skłodowskiej 8, 3) dla SP-3 - do magazynów i kuchni w budynku szkoły przy ul. 11 Listopada 8, 4) dla PM-3 - do magazynów i kuchni w budynku przedszkola PM-3 przy ul. Braci Śniadeckich 8. 2. Zamówienie jest podzielone na dwie oddzielne części: Część nr 1 – Ziemniaki, warzywa, owoce (surowe) i jaja Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ziemniaków warzyw, owoców, jaj, ziół i przypraw świeżych w terminach: - 3 razy w tygodniu (dni wg wskazań Zamawiających) - w godzinach 7.00 – 8.00 za wyjątkiem: agrest, porzeczka czerwona, figi świeże, kaki, kukurydza kolba, liczi, marchewka mini, pitaja, pomidor koktajlowy żółty, sałata rzymska, Melon kantalupa - o pomarańczowym miąższu, Melon galia, Mandarynka - Tangerynka, Pomarańcza deserowa - odmiany Hamlin (bezpestkowa), Washington Nawel (pomarańcza z pępkiem), Salustiana, Gruszka DESEROWA - odmiany - BERA HARDY, Gruszka DESEROWA - odmiany - BERA HARDY, Gruszka deserowa – FAWORYTKA, Papryka BIAŁA, Marchewka SŁODKA, DESEROWA – KAMILIA, Gruszka RED Faworytka, Czerowna Klapsa, Jabłka – koszela, Grajpfrut CZERWONY - które będą dostarczane tylko w terminach uzgodnionych z dostawcą (w tych samych godzinach). Część numer 2 - Mięso i wędliny Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa oraz wędlin (w stanie świeżym) w terminach: 3 razy w tygodniu, wg wyboru Zamawiających, w godzinach 7.00 – 8.00. 3. Szczegółowy zakres dostaw dla każdej z części określają: formularze cenowe które stanowią załączniki nr 2.1 i 2.2 - na część nr 1 i nr 2.3 na część nr 2 do SIWZ oraz wzór umowy stanowiący załącznik nr 7 do SIWZ. 4. Podane w formularzach cenowych ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy - Zamawiający opierał się na ilościach zużytych w latach poprzednich. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany podanych wielkości z przyczyn od niego niezależnych np. absencja uczniów, zmiana stanu ilościowego uczniów, zmiana planu zajęć w nowym roku szkolnym (np. dodatkowe dni wolne) itp. Realizacja zamówienia będzie uzależniona od sytuacji epidemiologicznej w kraju i zawieszenia zajęć edukacyjnych z powodu rozprzestrzeniania się wirusa. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu cenowym ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. 5. Zamówienia będą zgłaszane przez upoważnionych przedstawicieli Zamawiających nie później niż w dniu poprzedzającym ich realizacje, w formie maila lub telefonicznie W przypadku przekazania zamówienia mailem, Wykonawca niezwłocznie potwierdza fakt jego otrzymania. Wykonawca ma obowiązek poinformowania Zamawiającego o ewentualnym braku asortymentu w dniu otrzymania zamówienia. 6 Zamawiający wymaga dostarczania towaru wolnego od wad. Wykonawca w przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego, iż jakość i/lub ilość dostarczonych artykułów jest niezgodna ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) zobowiązany jest w czasie do 2 godziny od zgłoszenia przez Zamawiającego (pisemnie lub pocztą elektroniczną lub telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu) do dostarczenia artykułu/ów właściwego/ych tj. wolnego/ych od wad. 7 Zamawiana żywność musi spełniać wymagania w zakresie obowiązujących przepisów prawa żywnościowego, zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności (Dz. U.tj. z 2019 roku, poz. 1252 z późn. zmianami) wraz z aktami wykonawczymi, 2) ustawa z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. tj. z 2020 roku, poz. 1753 z późn. zmianami) wraz z aktami wykonawczymi, 3) ustawa z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. tj. z 2019 roku, poz. 2178 z późn. zm.) wraz z aktami wykonawczymi: 4) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych ( Dz. U. z 2017 r., poz. 2461), 5) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016, poz.1154). 6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 września 2010 r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego (Dz. U. tj. z 2015, poz. 1026). Wymagane jest oznakowanie dostarczanej żywności zgodnie z ww. przepisami. Produkty oznaczone etykietą powinny zawierać dane: nazwę produktu, skład surowcowy, wartości energetyczne, oznaczenie partii, klasy jakości, termin przydatności do spożycia/minimalnej trwałości. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem żywności zgodnym z ISO 22000:2005 W przypadkach braku na opakowaniach dostarczonych artykułów terminów produkcji czy terminów przydatności do spożycia - wykonawca dostarcza te informacje na oddzielnym dokumencie wraz z dostawą. 8 Minimalne wymagania dotyczące świeżości zamawianej żywności: przed połową okresu przydatności do spożycia (dla produktów nietrwałych) lub okresu wyznaczonego przez termin minimalnej trwałości (dla produktów trwałych). Powyższe wymaganie dotyczy wszystkich artykułów żywnościowych. Wykonawca będzie dostarczał zamawianą żywność do Zamawiającego (wraz z jej rozładunkiem) do wskazanych pomieszczeń w obiektach Zamawiających oraz będzie zobowiązany do używania środków transportu przystosowanych do przewozu danej żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie - na jego własny koszt. 9. Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w zakresie ochrony danych osobowych podmioty biorące udział postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązane są do ich przestrzegania. W szczególności Zamawiający będący operatorem przetwarzania danych osobowych Wykonawcy, Podwykonawców, czy podmiotów udostępniających zasoby - przekazuje im dotyczące informacje zawarte w klauzuli informacyjnej stanowiącej załącznik nr 9 do SIWZ. Klauzula ta jest dostępna jest również na stronie internetowej zamawiającego pod adresem URL: http://lezajsk.um.bipgmina.pl/wiadomosci/11368/wiadomosc/423268/klauzula_informacyjna_dot_przetwarzania_danych_osobowych_na_pods Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania oraz do zapewnienia przestrzegania przepisów w zakresie ochrony danych osobowych przez ewentualnych Podwykonawców, czy przez podmioty udostępniające zasoby w przypadku powołania się na nie przez Wykonawcę. Informacja na podstawie art. 8a ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych w zakresie praw osób (Wykonawców/ Podwykonawców/Podmiotów, na które Wykonawcy się powołują) do ochrony danych osobowych, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych …… (zwanym dalej: RODO) oraz wskazanych w klauzuli informacyjnej Zamawiającego: a) dotyczących ich dostępu do informacji na podstawie art. 15 ust. 1 - 3 RODO w zakresie przetwarzania danych osobowych - Zamawiający może od tych osób żądać dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie ich żądań, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w przypadku gdy wykonanie obowiązków wynikających z tych przepisów wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, b) dotyczących ograniczenia przetwarzania danych osobowych ww. osób w zakresie art. 18 ust. 1 RODO - Zamawiający nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03220000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach