Zespół Obsługi Szkół Samorządowych ogłasza przetarg
- Adres: 78540 Kalisz Pomorski, ul. Błonie Kaszubskie
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 943 616 361 , fax. 943 616 361
- Data zamieszczenia: 2016-12-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Obsługi Szkół Samorządowych
ul. Błonie Kaszubskie 2
78540 Kalisz Pomorski, woj. zachodniopomorskie
tel. 943 616 361, fax. 943 616 361
REGON: 33100934100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA ORAZ WĘDLIN DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO „BAJKOLANDIA” W KALISZU POMORSKIM” - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje: Sukcesywną dostawę mięsa oraz wędlin do Przedszkola Miejskiego „Bajkolandia” w Kaliszu Pomorskim, zgodnie z zapotrzebowaniem Kupującego. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do potrzeb przedszkola, składanych telefonicznie przez osobę upoważnioną przez dyrektora placówki. 1.2 Wykonawca powinien zapewnić terminową realizację zamówień oraz transport artykułów do przedszkola na własny koszt. 1.3 W trakcie realizacji umowy Zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu, co nie skutkuje w stosunku do Wykonawcy roszczeń finansowych i prawnych. 1.4 Dostarczony towar powinien być artykułem I klasy (jakości) wytworzonym zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. O produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2014r. poz. 1577) ), oraz ustawą z dnia 25.08.2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015r., poz. 594, z późn. zm.) 1.6Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do stołówki szkolnej, nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, określoną na opakowaniu lub Polskiej Normie. 1.6. Dostarczone mięso i wędliny muszą być wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Każdy dostarczony asortyment musi być opatrzony datą przydatności do spożycia oraz zawierać metki z pełnymi danymi identyfikującymi skład surowcowy i dodatki. 1.7.Cechy organoleptyczne ogólne poszczególnych asortymentów: barwa typowa; zapach typowy, bez obcych posmaków; właściwości: brak zanieczyszczeń chemicznych; brak oznak obecności pleśni. Cechy szczegółowe: - wędliny wieprzowe: barwa zewnętrzna jednolita, brązowa lub jasnobrązowa; konsystencja: jędrna, elastyczna, w przekroju: widoczne cząstki użytych dodatków.; - wędliny drobiowe: barwa zewnętrzna: bladoróżowa do jasnoróżowej; - mięsa pieczone, gotowane – gotowe do spożycia: konsystencja: jędrna, gładka, jednolita, brak widocznych użytych dodatków; - mięsa świeże: tkanka mięsna: powierzchnia sucha, matowa; barwa: bladoróżowa do czerwonej; przekrój: wnętrze lekko wilgotne, przezroczysty sok mięsny, barwa bladoróżowa do czerwonej; konsystencja: elastyczna, jędrna; tłuszcz: barwa: biała, kremowa do bladoróżowej; konsystencja: krucha, łamliwa. 1.8 Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne ( w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
Dodano: 2024-05-30 - Dostawy mięsa i produktów mięsno – wędliniarskich dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. K. Maciejewicza w Szczecinie
Dodano: 2024-05-28 - Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych
Dodano: 2024-05-18 - Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych
Dodano: 2024-04-21 - Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2024 roku
Dodano: 2023-12-23 - Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych
Dodano: 2023-12-22 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Zawodowego im. Stefana Żeromskiego w Świdwinie
Dodano: 2023-12-18 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych do Internatu Zespołu Szkół Elektryczno - Elektronicznych w Szczecinie
Dodano: 2023-12-10 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SP 56 W PODZIALE NA CZĘŚCI
Dodano: 2023-12-07 - „ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY ZESPOŁU SZKÓŁ IM. PAMIĘCI OFIAR TERRORYZMU 11 WRZEŚNIA 2001 ROKU W KALISZU POMORSKIM”
Dodano: 2023-11-29