Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin.

Centrum Wspierania Rodzin "Rodzinna Warszawa" ogłasza przetarg

  • Adres: 00-231 Warszawa, Stara 4
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 536100004, 536100008
  • Data zamieszczenia: 2023-03-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Wspierania Rodzin "Rodzinna Warszawa"
    Stara 4
    00-231 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 536100004, 536100008
    REGON: 361648891
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.centrumwspieraniarodzin.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest realizacja sukcesywnych dostaw mięsa i wędlin na potrzeby Centrum Wspierania Rodzin „Rodzinna Warszawa” do Placówek Wsparcia Dziennego.Zamawiający nie przewiduje jednorazowego odbioru całości przedmiotu zamówienia, ale sukcesywne, regularne zamawianie asortymentu małymi partiami w zależności od faktycznych potrzeb Punktów dostaw na mięso i wędliny.Koszty dostawy, w tym rozładunek i wniesienie towaru do pomieszczenia wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego, powinny zostać wliczone w cenę oferty.Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowi Załącznik nr 5 do SWZ.Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykonania zamówienia maksymalnie w 25%. Wykonanie zamówienia uzależnione jest od faktycznych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu.Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na towar równoważny do towaru, który został wymieniony przez Zamawiającego w Opisie przedmiotu zamówienia (OPZ). W tym przypadku wszelkie ryzyko (w tym koszt ewentualnych ekspertyz) związane z udowodnieniem tzw. równoważności artykułów żywnościowych wskazanych w Formularzu asortymentowym (stanowiący Załącznik nr 1 do SWZ) spoczywa na Wykonawcy. Użyte w dokumentacji nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe, konsystencję i wartości odżywcze. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające jego skład oraz proporcje tego składu. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez Zamawiającego.Warunki realizacji przedmiotu zamówienia zawarte zostały również w Projektowanych Postanowieniach Umowy, stanowiących Załącznik nr 6 do SWZ.Szczegóły w Rozdziale IV SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131130-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Warunek będzie spełniony w przypadku Wykonawców, którzy posiadają:a) dokumenty potwierdzające stosowanie wdrożonego systemu HACCP (wydane w ciągu ostatnich 12 miesięcy):certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującąlubzaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U z 2022 r., poz. 2132 z późn. zm.)lubprotokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U z 2022 r., poz. 2132 z późn. zm.);b) potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora jakości handlowej artykułów spożywczo-rolnych, właściwego ze względu na zamieszkanie lub siedzibę Wykonawcy – podstawa prawna: art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;c) obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzenia zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 z późn. zm.)lubobowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia zakładów, które produkcją lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2022 r., poz. 2132 z późn. zm.)lubzaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r., Nr 106, poz. 730 z późn. zm.).Spełnienie warunków opisanych powyżej będzie oceniane na podstawie Oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz uzupełnionych na wezwanie w/w dokumentów.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:a) w okresie ostatnich trzech lat (liczone wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert) lub jeżeli okres wykonywania działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał co najmniej dwie umowy, których zakres obejmował dostawy mięsa i wędlin, o wartości każdej co najmniej 50 000,00 PLN brutto (słownie: pięćdziesiąt tysięcy 0/00 PLN). Wymagana wartość dotyczy umowy realizowanej nieprzerwanie przez okres co najmniej 10 miesięcy.Spełnienie warunku opisanego powyżej będzie oceniane na podstawie Oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz uzupełnionego na wezwanie Wykazu dostaw zrealizowanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości, daty i miejsca wykonania oraz podmiotów, na rzecz których dostawy te zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane należycie (stanowiący Załącznik nr 7 do SWZ), przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne odpowiednie dokumenty.Uwaga! Jeżeli Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji dostaw wykonanych wspólnie z innymi Wykonawcami, wykaz, o którym mowa powyżej, dotyczy dostaw, w których wykonaniu Wykonawca ten bezpośrednio uczestniczył.b) dysponuje co najmniej jednym samochodem dostawczym przystosowanym do przewozu mięsa i wędlin, spełniającym warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. nr 139.1) wraz z decyzją właściwego organu dopuszczającego.Spełnienie warunku opisanego powyżej będzie oceniane na podstawie decyzji właściwego organu inspekcji sanitarnej zatwierdzającej środek transportu, którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, wraz z Wykazem środków transportu (stanowiący Załącznik nr 8 do SWZ) oraz decyzją właściwego organu dopuszczającego.Szczegóły w Rozdziale VIII SWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-04-04

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach