Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa mięs wieprzowo-wołowych do OZ Przywary

Zakład Karny Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 47-100 Strzelce Opolskie, ul. Karola Miarki 1
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 077 4400420-25
  • Data zamieszczenia: 2009-10-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny Nr 1
    ul. Karola Miarki 1 1
    47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie
    tel. 077 4400420-25
    REGON: 00032023600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa mięs wieprzowo-wołowych do OZ Przywary
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. kiełbasa kminkowa średniorozdrobniona, parzona, wędzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso wieprzowo-wołowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty dostawy w ilości 800kg. - dostawy sukcesywne po około 50kg. 2. kiełbasa bełska, parzona, wędzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso wieprzowo-wołowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty dostawy w ilości 800kg. - dostawy sukcesywne po około 50kg. 3. salceson włoski średniorozdrobniony , parzony, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład głowy wieprzowe, mięso wieprzowo-wołowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty dostawy w ilości 2 600kg. szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 200kg. - dostawy sukcesywne po około 50kg. 4. mięso gulaszowe wołowe, produkcyjne kl. I w ilości 1 200kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 100kg, dostawy sukcesywne od 4 kg do 6kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy. 5. mięso gulaszowe mieszane wieprzowo-wołowe produkcyjne Kl. I w proporcjach 50/50 w ilości 7 500kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 625kg dostawy sukcesywne po około 35kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy. 6. kaszanka w osłonie, średnica 20-40 mm, w ilości 4 800kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 400kg - dostawy sukcesywne po około 90kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty dostawy. 7. wątroba wieprzowa w ilości 1 350kg, dostawy sukcesywne po około 75kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 dni od daty dostawy. 8. wątroba wołowa w ilości 135kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 10kg dostawy sukcesywne od 4 kg do 8kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 dni od daty dostawy . 9. boczek wędzony w ilości 750kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 62kg - dostawy sukcesywne po około 2,5kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty dostawy. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczonego artykułu żywnościowego. Dotyczy to wszystkich w/w pozycji. Jakość w/w art. żywnościowego nie może odbiegać od Polskich Norm.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151110009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia, t.j. wykonują lub wykonali co najmniej jedno zamówienie w okresie ostatnich trzech latach przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadające swoim rodzajem i wartością, dostawy stanowiące przedmiot zamówienia, c) dysponują niezbędnym potencjałem technicznym t.j (posiadają środek transportu przystosowany do przewozu art. żywnościowych stanowiących przedmiot zamówienia) i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, e) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy). Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia muszą wykazać, że: a) warunek określony w pkt a) spełnia każdy z Wykonawców, b) warunek określony w pkt b) i c) spełniają łącznie wszyscy Wykonawcy, c) warunek określony w pkt d) spełniają łącznie wszyscy Wykonawcy, d) warunek określony w pkt e) spełnia każdy z Wykonawców. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach wyszczególnionych w pkt 9 niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, pkt 9 w SIWZ: oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia: 9.1 oświadczenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy ;(załącznik nr 1, do SIWZ) 9.2 aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 9.3 aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert 9.4 aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 9.5. Do oferty należy załączyć również: a) wypełniony formularz oferty zawierający cenę netto, zastosowaną stawkę VAT, cenę brutto oraz wartość brutto (załącznik nr 4 do SIWZ ), b) pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z załączonych dokumentów. Załączone do oferty pełnomocnictwo winno być w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie, c) podpisany wzór umowy (załącznik nr 3 do SIWZ) d) informacje dotyczące podwykonawców - załącznik nr 5 do SIWZ. Jeżeli Wykonawca podczas realizacji w/w zadania nie będzie zatrudniał podwykonawców należy wpisać - nie dotyczy, e) w przypadku złożenia oferty wspólnej: - przedsiębiorcy występujący wspólnie muszą upoważnić jednego spośród siebie jako przedstawiciela pozostałych - lidera do zaciągania zobowiązań i rozporządzenia prawem w sprawach związanych z przedmiotem postępowania, a jego upoważnienie musi być udokumentowane pełnomocnictwem podpisanym przez pozostałych przedsiębiorców lub ich uprawnionych przedstawicieli. Dokumenty, o których mowa w pkt 9.3, 9.4 oraz w pkt 9.5. ppkt b) winien załączyć każdy z przedsiębiorców składający ofertę wspólną. Dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych -za zgodność z oryginałem przez upełnomocnionego przedstawiciela Wykonawcy (z wyjątkiem pkt 9.5 ppkt b) Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. UWAGA: do oferty o zamówienie publiczne prosimy nie dołączać innych dokumentów niż wymienione wyżej.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach