Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa jaj dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 90-012 Łódź, ul.Kilińskiego
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 42 6324034 , fax. 42 6324130
  • Data zamieszczenia: 2017-03-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi
    ul.Kilińskiego 102
    90-012 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 42 6324034, fax. 42 6324130
    REGON: 004345575
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa jaj dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    2. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj spożywczych klasy A – jaja w skorupie pochodzące od kury domowej, pierwszej grupy jakościowej o normalnym kształcie. Skorupa czysta, nieuszkodzona, nieumyta, nieczyszczona. Białko przejrzyste, czyste bez ciał obcych. Żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu jajka słabo ruchliwe, bez ciał obcych. Jaja bez obcych zapachów: 2.1. określone w kategorii wagowej jako duże – L gramatura w gramach 63 – 73 w ilości 34 028 szt., 2.2. określone w kategorii wagowej jako – XL gramatura w gramach 74 i więcej w ilości 26 630 szt. 3. Masę jaja należy określić, ważąc z dokładnością do 1,0 g. poszczególne jaja w próbce. Kontrolną masę 100 jaj należy określać ważąc je z dokładnością do 100 g. 3.1. Masa 100 jaj kategorii wagowej L nie może być mniejsza niż 6,4 kg. 3.2.Masa 100 jaj kategorii wagowej XL powinna być większa niż 6,4 kg. 4. Na skorupie winien być kod producenta składający się z: 4.1. kodu systemu hodowli w zależności od metody chowu: 4.1.1. – 0 – ekologiczny, 4.1.2. – 1 – na wolnym wybiegu, 4.1.3. – 2 – ściółkowy, 4.1.4. – 3 – klatkowy, 4.2. kodu Państwa Członkowskiego Unii (np. Polska – PL), 4.3. weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego, 4.4. kod producenta winien być dobrze widoczny, czytelny i mieć minimum 2mm wysokości. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego i wartościowego przedmiotu zamówienia bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. 6. Dopuszczona będzie możliwość przesunięć ilości artykułów żywnościowych pomiędzy poszczególnymi asortymentami w ramach wartości brutto zawartej umowy. 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot umowy sukcesywnie, zgodnie ze złożonym zamówieniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym, dwa razy w tygodniu w godzinach 8:00 – 13:00, pod wskazane poniżej adresy placówek Zamawiającego: 7.1. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi Al. Kościuszki 29, 7.2. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Borowa 6, 7.3. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Ćwiklińskiej 18, 7.4. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Fabryczna 19, 7.5. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Grota – Roweckiego 30, 7.6. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Jaracza 36, 7.7. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Lelewela 17, 7.8. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. 1 Maja 24/26, 7.9. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Narutowicza 37, 7.10. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Organizacji WIN 37, 7.11. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Obywatelska 69, 7.12. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Piotrkowska 203/205, 7.13. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Rojna 52, 7.14. Dzienny Dom ,,Senior – Wigor” w Łodzi ul. Senatorska 4, 7.15. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Smetany 4, 7.16 Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Wrocławska 10, 7.17. Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Zbocze 2a, 7.18. Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi ul. Ćwiklińskiej 5a, 7.19. Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi ul. Rojna 18. 8. Dostawy odbywać się będą transportem Wykonawcy wraz z rozładunkiem i wstawieniem do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, bez obciążenia go z tego tytułu dodatkowymi kosztami Zamawiającego. 9. Ilości zamawianych artykułów, będą każdorazowo uzgadniane na podstawie zgłoszeń Zamawiającego, złożonych na podane w ofercie przez Wykonawcę numery faksu lub adresy poczty elektronicznej, z minimum dwudniowym wyprzedzeniem. 10. Dostawy będą realizowane w terminie określonym przez Zamawiającego w zapotrzebowaniu. 11. Wszelkie zmiany numerów telefonów, faksu lub adresu poczty elektronicznej Wykonawca niezwłocznie zgłaszać będzie Zamawiającemu na piśmie. 12. Zamawiający nie będzie ponosił odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu umowy. 13. Sposób przygotowania artykułów żywnościowych oraz transport, będą odpowiadać najwyższym standardom. Będą przygotowane na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP, a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2017 roku, poz. 149 ze zm.) oraz przepisach wykonawczych. 14. Wykonawca dostarczać będzie artykuły żywnościowe odpowiednio zapakowane tj.: 14.1. pojemniki czyste, 14.2. bez obcych zapachów, 14.3. przeznaczone tylko do jednego asortymentu, 14.4. artykuły ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji, zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. 15. Każde opakowanie będzie musiało zawierać następujące dane: 15.1. nazwę artykułu spożywczego, 15.2. datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 15.3. dane identyfikujące artykuł spożywczy, 15.4. dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano artykuł spożywczy, 15.5. zawartość netto lub liczbę sztuk artykułów spożywczych w opakowaniu, 15.6. warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 15.7. oznaczenie partii produkcji, 15.8. klasę jakości handlowej. 16. Wymagania w zakresie przedmiotu umowy: 16.1. każdy produkt wytworzony będzie zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 roku, poz. 594 ze zm.) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, 16.2. każdy dostarczony produkt winien być I klasy i zgodny z Polską Normą, 16.3. na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiednie certyfikaty zgodności z Polska Normą lub normami europejskimi itp. 17. Wymagania stawiane Wykonawcy: 17.1. Wykonawca odpowiedzialny jest za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia, 17.2. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia, 17.3. Wykonawca zapewni należyta staranność przy realizacji zamówienia, rozumianą jako staranność profesjonalną w działalności objętej przedmiotem zamówienia, 17.4. ustalenia i decyzje dotyczące wykonania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy, 17.5. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia podczas odbioru, przedmiot zamówienia pod względem jakości artykułów żywnościowych. 19. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odmowy przyjęcia dostawy w przypadku: 19.1. stwierdzenia nieświeżości dostarczonych artykułów, 19.2. dostarczenia innego asortymentu niż zamówiony, 19.3. dostarczenia artykułów w terminie nie uzgodnionym z Zamawiającym, 19.4. dostarczenia ilości artykułów niezgodnych z zamówieniem. 20. Wykonawca będzie wystawiał fakturę po dokonaniu dostawy artykułów żywnościowych i potwierdzeniu jej przez pracownika Zamawiającego. 21. Do każdej faktury Wykonawca będzie dołączał dokument (np. W-Z) wskazujący miejsce dostawy oraz potwierdzający odbiór artykułów żywnościowych przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 22. Każda faktura zawierać będzie wykaz dostarczonych artykułów żywnościowych. 23. Należność za dostarczone artykuły żywnościowe Wykonawca będzie ustalał każdorazowo w oparciu o ceny jednostkowe wyszczególnione w pakiecie asortymentowo – cenowym będącym częścią oferty Wykonawcy. 24. Ceny jednostkowe poszczególnych artykułów żywnościowych muszą być zgodne z cenami określonymi w pakiecie asortymentowo – cenowym i nie mogą ulec zmianie w okresie trwania umowy. 25. Zapłata za dostarczone artykuły żywnościowe nastąpi w drodze przelewu z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy. 26. Należność za dostarczone artykuły żywnościowe będzie płatna w terminie do 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury, do jednostki podległej, która odebrała artykuły żywnościowe w drodze przelewu z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy. 27. Dniem zapłaty jest dzień obciążenia rachunku Zamawiającego. 28. Przy wystawieniu faktury należy zastosować następujące dane identyfikacyjne: Nabywca: Miasto Łódź ul. Piotrkowska 104 90-926 Łódź nr NIP 7250028902 Odbiorca: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Kilińskiego 102/102a 90-012 Łódź Dom Dziennego Pobytu ……………………………… 29. W razie stwierdzenia wad jakościowych lub braków ilościowych w dostarczonych artykułach spożywczych Zamawiający odmówił ich przyjęcia i faksem lub pocztą e-mail zgłosi reklamację Wykonawcy. 30. W przypadku zgłoszenia reklamacji, Zamawiający zwróci na koszt Wykonawcy artykuły żywnościowe będące przedmiotem reklamacji w celu wymiany na wolne od wad. 31. Wykonawca zobowiązany jest do wymiany wadliwego artykułu na wolny od wad w terminie 24 godzin od zgłoszenia reklamacji. 32. W przypadku niedotrzymania terminu o którym mowa w pkt. 31, Zamawiający będzie miał prawo zakupić na koszt Wykonawcy produkty będące jej przedmiotem. 33. Wszelkie koszty związane z realizacją reklamacji ponosi Wykonawca. 34. W przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania przedmiotu umowy Wykonawca zobowiązany będzie do zapłacenia Zamawiającemu kar umownych. 35. Strony ustalają, że w przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania niniejszej umowy Wykonawca zapłaci Zamawiającemu następujące kary umowne: 35.1. za odstąpię od umowy przez którąkolwiek ze stron z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy – w wysokości 10% wynagrodzenia brutto Wykonawcy, 35.2. za każdy przypadek nie dostarczenia dostawy w wyznaczonym terminie – w wysokości 1% wartości brutto każdego zamówienia, 35.3. w pozostałych przypadkach niewykonania lub nienależytego wykonania umowy – w wysokości 5% wynagrodzenia brutto Wykonawcy, za każdy stwierdzony przypadek niewykonania lub nienależytego wykonania umowy. 36. W przypadku zaistnienia opóźnienia w wykonaniu umowy a następnie odstąpienia od umowy, Zamawiający uprawniony będzie do żądania kar umownych zarówno z tytułu opóźnienia jak i odstąpienia. 37. Wykonawca wyrazi zgodę na potracenie kar umownych z należnego mu wynagrodzenia. 38. Jeżeli całkowite potracenie nie będzie możliwe, Wykonawca zobowiązany będzie do zapłacenia kar umownych w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania do zapłaty na rachunek wskazany w wezwaniu. 39. Jeżeli wysokość szkody przekracza wysokość kar umownych lub jeżeli szkoda powstała z przyczyn, dla których strony nie zastrzegły kar umownych, Zamawiający będzie mógł dochodzić odszkodowania na zasadach ogólnych. 40. Prawo do odstąpienia od umowy przysługiwać będzie Zamawiającemu także w następujących przypadkach: 40.1. w przypadku, gdy Wykonawca nie rozpocznie wykonywania umowy, 40.2. w przypadku, gdy Wykonawca będzie się opóźniał z realizacją dostaw w taki sposób, że trzykrotnie nie dotrzyma ich terminu realizacji, 40.3. w przypadku, gdy Wykonawca trzykrotnie dostarczy artykuły żywnościowe niezgodnie z wymogami Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03142500-3

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach