Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale

Zespół Kształcenia i Wychowania ogłasza przetarg

  • Adres: 77327 Koczała, ul. Szkolna
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 598 574 275 , fax. 598 574 275
  • Data zamieszczenia: 2016-11-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Kształcenia i Wychowania
    ul. Szkolna 16
    77327 Koczała, woj. pomorskie
    tel. 598 574 275, fax. 598 574 275
    REGON: 77127033700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Kształcenia i Wychowania w Koczale podzielonych na VII części (pakietów) . W przypadku podania w pakietach I- VII do SIWZ nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Pzp Zamawiający dopuszcza złożenie ofert równoważnych. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz składniki odżywcze i walory skałkowe, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać produkt, jaki oferuje Wykonawca. Jeżeli w pakietach występują nazwy konkretnych produktów spożywczych, Wykonawca winien uznać , iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych o właściwościach nie gorszych , niż określone w tabelach. 2. Przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy oraz wszelkie inne wymagania dotyczące produktów żywnościowych określone w obowiązujących przepisach.: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) 2) ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz. 1577) 3. Przedmiot zamówienia musi posiadać odpowiedni termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące , natomiast przy produktach nieprzetworzonych termin ważności musi wynosić minimum 7 dni. Szczegółowy przedmiot zamówienia określa Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia wraz z załącznikami. Wspólny Słownik Zamówień Przedmiot główny : Kod CPV 1500000-8, 0300000-1 Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na poszczególne pakiety podzielone asortymentowo. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden dowolnie wybrany pakiet lub kilka, czy też na wszystkie . 4. Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez Zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie, faksem lub drogą elektroniczną, przez Zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy 1) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem jak niżej : • Pakiet nr I - Mięso i wyroby wędliniarskie - dwa razy w tygodniu • Pakiet nr II - Produkty mleczarskie - jeden-dwa razy w tygodniu • Pakiet nr III – Ryby i mrożonki - jeden raz w tygodniu • Pakiet nr IV- Różne produkty spożywcze - dwa razy w tygodniu • Pakiet nr V – Warzywa i owoce -dwa razy w tygodniu • Pakiet nr VI –Mięso drobiowe i wyroby - jeden raz w tygodniu , a w razie potrzeby częściej, nawet w sobotę • Pakiet nr VII –Pieczywo i wyroby ciastkarskie – codziennie od poniedziałku do piątku, w razie potrzeby nawet w sobotę 2) Wykonawca ponosi odpowiedzialność za ilości i jakość dostarczanej żywności . Dostarczone produkty winny być wydane w nieuszkodzonych opakowaniach i aktualna datą ważności do spożycia. 3) Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) dotyczy głównie: - świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb, oraz przy dostawie jaj – aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli. - dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. - wykonawca załączy do oferty aktualną decyzję wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienie właściwej jakości tych artykułów wydana prze właściwy organ urzędowej kontroli żywności – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 4) Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter ryczałtowo- ilościowy i jest obliczane na podstawie ryczałtowych cen jednostkowych ( ofertowych) oraz ilości dostarczanej żywności. 5) Zamawiający zastrzega sobie możliwość odstąpienia od części zamówienia w zależności od ilości dożywianych dzieci lub zmiany dotacji finansowej na dożywianie oraz zwiększenia zamówienia w przypadku zwiększenia ilości osób dożywianych ( przerwy zimowe i wakacyjne, oraz wynikłe z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć lekcyjnych) - z tego tytułu Zamawiający nie ponosi ujemnych skutków finansowych. 6) Zmiana cen uzyskanych w przetargu jest możliwa tylko z powodu czynników obiektywnych niezależnych od Dostawcy: zmiana cen producenta, zmiana cen urzędowych, których nie można było przewidzieć w chwili składania
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach