Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej Nr 2 w Krynicy-Zdroju

Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Polskich Olimpijczyków ogłasza przetarg

  • Adres: 33-380 Krynica-Zdrój, ul. Kraszewskiego 158
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 471-54-42 , fax. 18 471-54-42
  • Data zamieszczenia: 2013-01-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Polskich Olimpijczyków
    ul. Kraszewskiego 158 158
    33-380 Krynica-Zdrój, woj. małopolskie
    tel. 18 471-54-42, fax. 18 471-54-42
    REGON: 49292019100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp2krynica.strefa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej Nr 2 w Krynicy-Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej Nr 2 w Krynicy-Zdroju. 2. Zakres zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych według 6 części: Część nr 1 - Świeże owoce i warzywa Część nr 2 - Pieczywo i wyroby piekarskie Część nr 3 - Mrożone ryby, owoce i warzywa Część nr 4 - Jaja oraz artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery Część nr 5 - Wędliny, mięso wołowe, wieprzowe i drobiowe Część nr 6 - Mleko i produkty mleczarskie 3. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne części od 1 do 6. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części. 4. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego po uprzednim telefonicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez pracownika Zamawiającego. 5. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (teks jednolity: Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.), wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity: Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.). 6. Dostarczane produkty winny odpowiadać Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. 7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości, tj.: świeżych, w pierwszym gatunku, czystych, bez objawów nadpsucia, bez obcych zapachów, o właściwej gramaturze oraz z właściwym terminem przydatności do spożycia. 8. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty w opakowaniach dopuszczonych do przechowywania i transportu żywności z uwzględnieniem rodzaju dostarczanych artykułów spożywczych. Opakowania muszą być nieuszkodzone i czyste. 9. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty odpowiednim transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe dostarczanego towaru przed czynnikami pogodowymi, uszkodzeniem itd. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest przy dostawie okazać decyzję właściwego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą środki transportu do przewozu określonych artykułów żywnościowych. 10. Wykonawca dostarczał będzie artykuły żywnościowe w początkowym terminie przydatności do spożycia. 11. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe produktów (ukryte, nie ukryte) oraz uszkodzenia powstałe podczas transportu produktów, a także zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru na pełnowartościowy we własnym zakresie i na własny koszt. 12. Zamawiający przewiduje prawo opcji. Zamawiający przyznaje sobie prawo do zmniejszenia zamówienia dostaw artykułów żywnościowych do 30 % w zakresie każdego z wyspecyfikowanych produktów w zakresie każdej z 6 części zamówienia. Zmniejszenie zamówienia może nastąpić na skutek zmniejszenia liczby uczniów korzystających z żywienia. 13. Dostawy artykułów spożywczych odbywać się będą w dni nauki szkolnej, Zamawiający w okresie od 29.06.2013 do 31.08.2013 r. przewiduje przerwę w dostawach na okres wakacji. 14. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla każdej części od 1 do 6 określony został w załączniku nr 2 do SIWZ - Formularzu asortymentowo - cenowym
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu nie obowiązuje wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp2krynica.strefa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach