Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr7 im. Kazimierza Wielkiego w 2024 r.

Szkoła Podstawowa nr 7 im. Kazimierza Wielkiego w Czechowicach- Dziedzicach ogłasza przetarg

  • Adres: 43-502 Czechowice-Dziedzice, Szkolna 6
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-02-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 7 im. Kazimierza Wielkiego w Czechowicach- Dziedzicach
    Szkolna 6
    43-502 Czechowice-Dziedzice, woj. śląskie
    REGON: 000728865
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr7 im. Kazimierza Wielkiego w 2024 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część NR 1 MROŻONKI WARZYWA I OWOCE, RYBY MROŻONE - owoce, warzywa odpowiednio mrożone, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością loduRYBY mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, 5-10% glazury SHP. maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% , filet ok. 175-340 g 5%- 10% glazury.Na czas trwania umowy dostawca zapewnia szkole zamrażalkiklapowe o pojemności nie mniejszej niż 300 litróww ilości 2 sztukDOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA DOKŁADNEJ ILOŚCIZAMÓWIONEGO MROŻONEGO FILETA RYBNEGO W KILOGRAMACH,ORAZ DOKŁADNEJILOŚCI ZAMÓWIONYCH PALUSZKÓW RYBNYCH MROŻONYCH W SZTUKACH.ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIACzęść NR 2 WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE - owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe,Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeńDOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARU W DNI POPRZEDZAJĄCEJAKIEKOLWIEK DNI USTAWOWO WOLNE OD PRACY I ŚWIĄTECZNE ,ORAZ NAZAJUTRZ PO JAKICHKOLWIEK DNIACH USTAWOWO WOLNYCH OD PRACY LUB ŚWIĄTECZNYCH.Warzywa dostarczane powinny być świeże, wolne od chorób, szkodników, nie nadgnite, bez plam.Owoce o odpowiedniej jędrności, świeże.DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARU ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIACzęść NR 3 MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE - mięso powinna być świeże, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyćo świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smaki zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przyprawKiełbasy, szynki zawierające nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.Wymagania dla mięsa klasa I, świeże,      czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,-          konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się,-          smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,-          barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,-          mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch.Wymagania dla wędlin :Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru zgodnie z zamówieniem każdego dnia-          klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczonawędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta ze składem, datą produkcji oraz terminem przydatności do spożycia.DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DOSTARCZAĆ TOWAR W DNIU JEGO UŻYCIA.ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIACzęść NR 4 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurtyDOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DOSTARCZAĆ TOWAR W DNIU JEGO UŻYCIA.ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIADOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZENIA TOWARU W DNI POPRZEDZAJĄCE JAKIEKOLWIEK DNI USTAWOWO WOLNYCH OD PRACY I ŚWIĄTECZNYCH ORAZ NAZAJUTRZ PO JAKICHKOLWIEK DNIACH WOLNYCH USTAWOWO OD PRACY LUB ŚWIĄTECZNYCH.Część NR 5 PRODUKTY GARMAŻERYJNE świeże zgodnie z opisem zał. nr 2 formularz asortymentowo-cenowy PRODUKTY GARMAŻERYJNE świeże zgodnie z opisem zał. nr 2 formularz asortymentowo-cenowyDOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DOSTARCZAĆ TOWAR W DNIU JEGO UŻYCIA.ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KAŻDEGO DNIAasortymentowo-cenowyCzęść NR 6 PRODUKTY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARUW DNI POPRZEDZAJĄCE JAKIEKOLWIEK DNI USTAWOWO WOLNE OD PRACY I ŚWIĄTECZNEORAZ NAZAJUTRZ PO JAKICHKOLWIEK DNIACH USTAWOWOWOLNYCH OD PRACY LUB ŚWIĄTECZNYCH.DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARU ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEMCzęść 7 PIECZYWO bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalneZbożowe produkty śniadaniowe (np. bułki, chałka) muszą zawierać nie więcej niż 15 g cukrów w 100 g produktu gotowego do spożycia.Cech wspólne dla pieczywa: bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innyCh niż naturalne Cechy dyskwalifikujące wspólne dla artykułów spożywczych: artykuły mające w składzie glutaminian sodu Artykuły spożywcze spełniają wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r. Poz. 1154)Pieczywo powinno być świeże, chleb krojony- oznakowany ze składem, wartościami odżywczymi.DOSTAWCA ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO DOSTARCZANIA TOWARU ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEMZGODNIE Z POZYCJAMI FORMULARZA ASORTYMENTOWO- CENOWEGO ZA. NR 2
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15330000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach