Przetargi.pl
sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, pieczywa oraz produktów mięsnych dla SPZOZ w Wolsztynie;

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 64200 Wolsztyn, ul. Wschowska
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 68 347 73 00, 347 73 63 , fax. 683 842 590
  • Data zamieszczenia: 2018-01-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Wschowska 3
    64200 Wolsztyn, woj. wielkopolskie
    tel. 68 347 73 00, 347 73 63, fax. 683 842 590
    REGON: 97077342600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozwolsztyn.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, pieczywa oraz produktów mięsnych dla SPZOZ w Wolsztynie;
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, pieczywa oraz produktów mięsnych dla SPZOZ w Wolsztynie; PN/2/2018. Przedmiot zamówienia został podzielony na 6 niezależnych części/ zadania/pakiety. Każda z części stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia. Zamawiający wymaga jednak, aby składając ofertę Wykonawca uwzględnił wszystkie pozycje asortymentowe w poszczególnych pakietach. Nie dopuszcza się możliwości pominięcia pozycji w pakiecie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, oraz wymagane ilości zostały opisane odpowiednio w załączniku nr 2, tj. pakietach 1-6 do SIWZ. Tak opisany przedmiot zamówienia w dalszej części SIWZ będzie nazywany artykułami spożywczymi. Wymagania szczegółowe dotyczące przedmiotu zamówienia: a) Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia spełniał wszystkie wymagania minimalne opisane w poszczególnych załącznikach do SIWZ. 7. Wymagania dotyczące przedmiotu Umowy: a) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert na przedmiot zamówienia inny niż opisany w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, b) Przedmiot zamówienia w zakresie pakietu nr 1 (pieczywo) wymaga możliwości domawiania na bieżąco pieczywa w ciągu dnia, c) Zamawiający wymaga aby dostarczane artykuły spożywcze były wytworzone zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149). d) Dostawy odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne zawarte w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149). e) Wymagania Zamawiającego w zakresie opakowania i oznakowania produktów:  Opakowania transportowe – pojemniki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zabezpieczające produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, czyste, nieuszkodzone,  Każdy asortyment artykułów spożywczych powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku  Każdy artykuł spożywczy musi posiadać etykiety zawierająca następujące dane:  nazwa artykułu spożywczego,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy/producenta, adres,  warunki przechowywania,  oznaczenia partii produkcyjnej,  masę netto,  dane dotyczące składników występujących w produkcie Oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem. f) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca gwarantował asortyment, o możliwie najdłuższym terminie przydatności do spożycia, nie krótszym niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta, g) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał wdrożony system HACCP, h) Zamawiający wymaga, aby dostarczany asortyment spełniał wszystkie wymogi jakościowe określone przez Zamawiającego i opisie przedmiotu zamówienia, Warunki realizacji zamówienia  Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne 12 miesięczne dostawy  Dostawy realizowane będą sukcesywnie, w miarę zgłaszanych przez Zamawiającego potrzeb, na koszt i ryzyko Wykonawcy.  Dostawy w zakresie pakietu 1 (pieczywo) należy realizować codziennie w godzinach od 6.00 rano do 7.30 z możliwością domawiania pieczywa w ciągu bieżącego dnia.  Dostawy w zakresie pakietu 2-6 należy realizować od poniedziałku do piątku w godzinach od 630 do1500.  Miejscem dostawy jest: Magazyn spożywczy, mieszczący się przy ul. Wschowskiej 3.  Dostawy odbywać się będą na podstawie składanych przez Zamawiającego zamówień ilościowo - asortymentowych w terminie maksymalnie do 2 dni (za wyjątkiem pieczywa) roboczych od daty otrzymania faksowego, e-mail lub pisemnego zamówienia.  Wykonawca w przypadku wystąpienia braków w realizacji zamówienia na artykuły spożywcze niezwłocznie wskaże ewentualne braki w dostawie – telefonicznie do Działu Żywienia: tel. 68-347-73-75, e-mail: r.schlaffke@spzozwolsztyn.pl
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na ofertę składają się: a) Wypełniony formularz ofertowy sporządzony wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. b) Wypełnione odpowiednio załącznik nr 2 (pakiety 1-6) - (formularz z opisem przedmiotu zamówienia -formularz asortymentowo-ilościowo- cenowy), c) oświadczenie Wykonawcy, że oferowane artykuły spożywcze są dobrej jakości oraz spełniają wymagania określone Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149)- na wzorze oferty, d) informacja o części zamówienia jaką Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcy - na formularzu oferty, e) oświadczenie, o którym mowa w Rozdziale VII pkt 1, 2, 3, 4, f) w przypadku powoływania się na zasoby podmiotów trzecich - zobowiązanie tych podmiotów (niewiążący wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4. do SIWZ), g) oświadczenie umożliwiające dokonanie oceny ofert w kryteriach oceny ofert - na formularzu oferty, h) pełnomocnictwo (oryginał lub notarialnie potwierdzona kopia) - w przypadku, gdy upoważnienie do podpisania oferty nie wynika z dokumentów rejestrowych. W przypadku podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie pełnomocnictwo (oryginał lub notarialnie potwierdzona kopia) do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, i) dokumenty potwierdzające równoważność, o których mowa w art. 30 ust. 5 Ustawy prawo zamówień publicznych ( o ile wykonawca powołuje się na rozwiązania równoważne).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach