Przetargi.pl
sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, pieczywa oraz produktów mięsnych dla SP ZOZ Wolsztyn, PN/19/2014

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 64-200 Wolsztyn, ul. Wschowska 3
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 68 347 73 00, 347 73 63 , fax. 68 3842590
  • Data zamieszczenia: 2014-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Wschowska 3 3
    64-200 Wolsztyn, woj. wielkopolskie
    tel. 68 347 73 00, 347 73 63, fax. 68 3842590
    REGON: 97077342600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozwolsztyn.bip-info.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, pieczywa oraz produktów mięsnych dla SP ZOZ Wolsztyn, PN/19/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 niezależnych od siebie części (tj. pakiety). Każda z części stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę pakietów. Zamawiający wymaga jednak, aby składając ofertę Wykonawca uwzględnił wszystkie pozycje asortymentowe w poszczególnych pakietach. Nie dopuszcza się możliwości pominięcia pozycji w pakiecie. Tak opisany przedmiot zamówienia w dalszej części SIWZ nazywany będzie produktami spożywczymi. 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagane ilości zostały opisane w załączniku nr 2 do niniejszej SIWZ, tj. pakiecie nr 1-7. 2. Wymagania dotyczące oferowanych produktów spożywczych: a) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert na przedmiot zamówienia inny niż opisany w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, b) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał aktualną decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia w sprawie wpisu do rejestru oraz zatwierdzenia zakładu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji (jeśli Wykonawca jest producentem) składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi lub w zakresie składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno- spożywczymi (jeśli Wykonawca nie jest producentem) - przed podpisaniem umowy, Wykonawca na żądanie Zamawiającego udostępni Zamawiającemu do wglądu w/w dokumenty. c) Przedmiot zamówienia w zakresie pakietu nr 1 (pieczywo) wymaga możliwości domawiania pieczywa w ciągu bieżącego dnia, d) Dostawy odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy środkiem transportu przystosowanym do rodzaju przedmiotu zamówienia, e) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca gwarantował oferowany asortyment dobrej jakości, o terminie przydatności do spożycia dla pakietów od nr 2-7 minimum 80%, natomiast dla pakietu nr 1 (pieczywo) 100%, f) Zamawiający wymaga, aby oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia był zgodny z obowiązującymi normami jakościowymi i ilościowymi, weterynaryjnymi, warunkami zdrowotnymi żywności i żywienia (Dz. U. 2001 r., nr 63, poz. 634), oraz rozporządzenia z dnia 30.04.2004 w sprawie wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji, Dz. U. 2004, nr 120, poz. 1259 (WE/853/2004), g) Zamawiający wymaga, aby oferowany przedmiot zamówienia posiadał odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, h) Wykonawca zobligowany jest w zakresie pakietów 1-3 i 5-7 do załączenia przy każdorazowych dostawach HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny), i) Zaoferowany asortyment musi spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej, cechować się wysokimi walorami smakowymi, pochodzić z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej, wędliny powinny być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjnie. j) Dostarczana żywność musi być świeża, nie mrożona. 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych pod warunkiem spełnienia parametrów techniczno-użytkowo-fukcjonalnych opisanych w pakietach 1-7. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne stosownie do dyspozycji art. 30 ust. 5 PZP muszą wykazać, że oferowane produkty równoważne spełniają warunki określone przez Zamawiającego, a w szczególności w formularzu ofertowym należy zaznaczyć, której pozycji to dotyczy, wskazać producenta i załączyć dokument potwierdzający spełnianie narzuconych przez Zamawiającego wymagań,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzozwolsztyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach