Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Kożuchowie w 2023 r.

Dom Pomocy Społecznej w Kożuchowie ogłasza przetarg

  • Adres: 67-120 Kożuchów, Szprotawska 19
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-01-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Kożuchowie
    Szprotawska 19
    67-120 Kożuchów, woj. lubuskie
    REGON: 971321175
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Kożuchowie w 2023 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Artykuły ogólnospożywcze t.j. olej, ocet, woda mineralna, cukier, mąkaMięso i jego przetwory np. kiełbasa, karkówka, schab, metka, ogonówkaDostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości tj. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. Kiełbasy pakowane próżniowo. Wszystkie wyroby wędliniarskie powinny zawierać powyżej 70% mięsa.Produkty mleczarskie np. serek, mleko, masłoJaja konsumpcyjne.: Jaja spożywcze klasy A Charakterystyka przedmiotu zamówienia: Jaja spożywcze klasy A Wymagania jakościowe: zgodne z klasą A (jaja świeże)Wymagania wagowe: jaja kategorii L (jaja średnie) o masie od 63-73 g.Znakowanie jaj: Znakowanie jaj: oznakowanie na skorupce numerami wyróżniającymi (numer taki składa się z kodu systemu chowu, kodu państwa oraz oznaczenia zakładu)Do każdej dostawy dostarczony dokument Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) z określeniem daty zniesienia jajCechy dyskwalifikujące: Brak handlowego dokumentu identyfikacyjnego, jaja myte lub czyszczone, zbite lub popękane.Inne wymagania: Sprawozdanie z badań laboratoryjnych na obecność pałeczek z rodz. Salmonella min. raz na 6 miesięcy . decyzji a o nadaniu numeru weterynaryjnego. /Rozporządzenie WE 853/2004 art.5 ust.2/Dostawca powinien mieć wdrożony i funkcjonujący system HACCP - bezpieczeństwa żywności zgodnie z ustawą z 24.07.2002r.Funkcjonowanie systemu powinno być potwierdzone przez weterynaryjny organ nadzorujący lub zewnętrzną firmę audytorską.Dostawy jaj do odbiorcy muszą być wykonywane transportem izotermicznym. Zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewożenia żywności wydaje Powiatowy Lekarz Weterynarii - należy przedstawić takie zaświadczenieMrożonki warzyw i owoców. np. szpinak, kalafior, wiśnie drylowane, mieszanka warzywnaRyby przetworzone i konsewrowe np. morszczuk, miruna, szprot w olejuzapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalnygnilny,- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam iprzebarwień, po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu,- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych,brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych . Filety mrożone w blokach zapakowane w kartony , ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy –temperatura wewnątrz bloku ≤ – 18 ºCCechy dyskwalifikujące:- - filety częściowo lub w całości rozmrożone,przebarwienia świadczące o nieświeżości filetówŚledzie solone matiasy kl. IRyby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych,prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach (materiał opakowaniowydopuszczony do kontaktu z żywnością) od 4 do 8kgUWAGA: ilość i cena dotyczy produktu bez zalewyMakrela wędzona tusza kl. I bez głowy (wędzona na ciepło)Ryby wędzone – barwa skóry złocista, barwa mięsa kremowaSmak i zapach: swoisty, charakterystyczny dla użytych surowców rybnych, środkówspożywczych i zastosowanej technologii, lekko dymnyKonsystencja : miękka, nie rozpadająca sięOkres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniejniż 5 dni od daty dostawy do magazynu DPS .Drób mrożony np. kurczak, podudzie, porcje rosołowe.Towar winien być dostarczony do zamawiającego w początkowym terminie przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości.Produkty głęboko mrożoneŚwieże owoce i warzywa. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczony do zamawiającego w początkowym terminie przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości, nie powinny być zwiędnięte, nadpleśniałe, nadgniłe, uszkodzone.Ziemniaki (preferowane odmiany Satina, Vineta,Denar)winny być dostarczone w workach a15kg- a´25 kg do magazynu artykułów żywnościowych DPS . Jednorazowa dostawa w terminie uzgodnionym z zamawiającym i ilości około 300 kg .Odmiany jadalne, sortowane, kształtne, owalne o zbliżonym wymiarze 6-10 cm średnicy, w przekroju o żółtym zabarwieniu,- cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, nadgniłe, zzieleniałe, zmarznięte, porośnięte kiełkami, uszkodzone mechanicznie, ze zmianami biologicznymi- jedna odmiana przy każdorazowej dostawie.PIECZYWO ORAZ ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE Wymagane parametry:Pieczywo dopieczone o odpowiednim kształcie, czystej i suchej powierzchni, zapachu swoistym charakterystycznym dla danego rodzaju wyrobu, jednolitej i pulchnej konsystencji oraz strukturze.Pieczywo musi być świeże (nie ze zwrotów) i okres od wypieku do momentu dostawy nie może być dłuższy niż 10godz.Chleb powinien posiadać prawidłową etykietę z opisem składu i masy. Cechy dyskwalifikujące:Pieczywo zdeformowane, zgniecione lub porozrywane, mechanicznie uszkodzone, z oznakami przypalenia lub niedopieczenia, o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzonej lub spalonej, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, smaku gorzkim, kwaśnym, zbyt słonym, niesłonym lub innym obcym dla danego rodzaju pieczywa, z obecnością szkodników żywności lub śladów ich bytowania w produkcie, o miękiszu: lepkim, z zakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soliCiasta i wyroby ciastkarskie np. rolada, sernik, makowiec
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach