Przetargi.pl
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Tereszewie, Szkoły Podstawowej im. Przyjaciół Ziemi w Marzęcicach, Zespołu Szkół im. Władysława Jagiełły w Kurzętniku, Gminnego Zespołu Opiekuńczo-Wychowawczego w Kurzętniku”

Gmina Kurzętnik ogłasza przetarg

  • Adres: 13-306 Kurzętnik, ul. Grunwaldzka
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 056 4740515, 056 4748282 , fax. 564 748 284
  • Data zamieszczenia: 2020-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Kurzętnik
    ul. Grunwaldzka 39
    13-306 Kurzętnik, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 056 4740515, 056 4748282, fax. 564 748 284
    REGON: 53826000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://bipkurzetnik.warmia.mazury.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Tereszewie, Szkoły Podstawowej im. Przyjaciół Ziemi w Marzęcicach, Zespołu Szkół im. Władysława Jagiełły w Kurzętniku, Gminnego Zespołu Opiekuńczo-Wychowawczego w Kurzętniku”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn. „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Tereszewie, Szkoły Podstawowej im. Przyjaciół Ziemi w Marzęcicach, Zespołu Szkół im. Władysława Jagiełły w Kurzętniku, Gminnego Zespołu Opiekuńczo-Wychowawczego w Kurzętniku” Z podziałem na 2 części. Szczegółowy wykaz asortymentu został wypisany na formularzach asortymentowo-cenowych zał. 3c, 3g, zamówienia wraz z wykazem i ilościami dla poszczególnych szkół z podziałem na 2 części zamówienia: Część III Jaja – Załącznik nr 3c Część VII Owoce i warzywa – Załącznik nr 3g Opis przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 15330000-0 Warzywa i owoce przetworzone 03142500-3 Jaja 03200000-3 Zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy 2. Zamówienie obejmuje m.in.: 1. Podane ilości zamawianych produktów są ilościami szacunkowymi. 2. Formularze asortymentowo-cenowe (3c, 3g) będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy. 3. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 4. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 6. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 7. Dostawy będą odbywać się partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego, Zgłoszenie zapotrzebowanie będzie następować telefonicznie przez upoważnionego pracownika najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw. 8. Zamawiany towar musi być świeży, posiadać świadectwo jakości, będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach. 9. Dostawca udziela gwarancji na przydatność do spożycia dostarczonych produktów, przy czym termin ważności produktów dostarczanych w danej partii nie może być jednak krótszy niż 5 dni od dnia dostawy w przypadku nabiału oraz 30 dni w przypadku innych artykułów spożywczych. 10. Prosimy o podanie cen tj. wiążących (patrz. pkt. 13) na okres obejmowania umowy (1 rok) w przypadku jej zawarcia – otrzymana od Państwa oferta będzie integralną częścią umowy. Prosimy o podanie cen jednostkowych zgodnie z formularzami asortymentowo-cenowymi – za 1 sztukę/kilogram każdego produktu. 11. W wyjątkowych udokumentowanych przypadka istnieje możliwość jednorazowej zmiany ceny wybranego asortymentu np. w przypadku drastycznych utrzymujących się przez okres minimum 2 miesięcy podwyżek skupu żywca, zmian cen z dostawcami, producentami. W sprawie podwyżek należy złożyć pismo wraz z dokumentami świadczącymi o podwyżkach. Zamawiający po analizie i przeliczeniu środków zadecyduje o możliwość zmiany cen. 12. Zamawiający dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu nie będącego w wykazie zamówienia po cenach aktualnych na dzień dostawy. 13. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładzie żywienia zbiorowego. 14. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia zostały wskazane znaki towarowe, patenty lub pochodzenie przedmiotu zamówienia publicznego, w domyśle, wskazaniu takiemu każdorazowo towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Zgodnie z art. 29 ust 3 ustawy prawo zamówień publicznych Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych i zastosowanie produktów równoważnych na cały asortyment stanowiący przedmiot zamówienia publicznego, tj. produktów innych producentów niż wymienione w SIWZ z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe były co najmniej takie same jak parametry i cechy produktów wskazanych w opisie przedmiotu zamówienia publicznego. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży na żądanie Zamawiającego specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę, która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (skład, wagę, gramaturę itp.). 15. UWAGA: Jeżeli zaoferowane artykuły będą posiadały parametry gorsze od wymaganych w opisie przedmiotu zamówienia publicznego, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy prawo zamówień publicznych. Ciężar udowodnienia, że zaoferowane przez Wykonawcę artykuły odpowiadają wymaganiom wskazanym przez Zamawiającego, spoczywa na Wykonawcy. 16. Nie dopuszcza się asortymentów produkowanych dla sieci supermarketów, drogerii, itp. (np. wyprodukowane dla biedronki, dla lidla, dla polo itd.) 17. Zamawiający nie określa wymagań dotyczących zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia na podstawie art. 29 ust. 3a ustawy. 18. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających. 19. Uwaga. Płatność na podstawie jednej faktury wystawionej na koniec każdego miesiąca na podstawie dokumentu w/z. Termin płatności 21 dni. UWAGA!!! NA KAŻDĄ CZĘŚĆ NALEŻY ZŁOŻYĆ ODDZIELNĄ OFERTĘ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15330000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na skład oferty w oryginale należy złożyć: a) Oświadczenie, że na dzień składania ofert wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania i spełnia warunki udziału w postępowaniu. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu – załączniki nr 6 i 7 do SIWZ. b) Formularz oferty - załącznik nr 3 do SIWZ; c) formularze cenowe - załączniki od nr 3c, 3g do SIWZ. d) Oświadczenie dotyczące wdrażania bądź stosowania wdrożonego systemu HACCP- (załącznik nr 2 do SIWZ) e) Oświadczenie potwierdzające, że oferowane produkty spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) - (załącznik nr 1 do SIWZ). Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów: 1) o których mowa w pkt 13.2.1. składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: (a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, (b i c) nie zalega z uiszczeniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. – gdyby były wymagane 2) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji – w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. – gdyby było wymagane.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach