Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach ogłasza przetarg

  • Adres: 37-600 Lubaczów, Lisie Jamy, ul. Lwowska
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 16 632 21 75 , fax. 16 632 21 75
  • Data zamieszczenia: 2020-08-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach
    Lisie Jamy, ul. Lwowska 45
    37-600 Lubaczów, woj. podkarpackie
    tel. 16 632 21 75, fax. 16 632 21 75
    REGON: 18046769800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.splisiejamy.edupage.org

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów z podziałem na zadania (części): Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe; Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki; Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki; Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja; Zadanie Nr V – Pieczywo; Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe. Dostawy realizowane do stołówek: a) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lisich Jamach, b) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Młodowie, c) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Baszni Dolnej oraz na potrzeby Zakładu Usług Komunalnych w Mokrzycy do Zakładu Gospodarki Nieruchomościami w Dąbrowie z siedzibą: Dąbrowa 72, 37-600 Lubaczów. Umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego zostaną zawarte odrębnie przez każdą z wymienionych wyżej jednostek. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż: Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe – 3 razy w tygodniu; Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki – 1 raz w tygodniu; Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki – 2 razy w tygodniu; Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja – 2 razy w tygodniu; Zadanie Nr V – Pieczywo – codziennie; Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe – 1 raz w tygodniu. Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem). Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r., poz. 594, z późn. zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz.1604 z późn. zm.); ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577, z poźn. zm.) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw oraz wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16, z późn. zm.), Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 20 15 r. poz. 29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak : nazwę Produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania. Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie. Jeżeli towar dostarczony przez Wykonawcę będzie miał wady (złą jakość), albo nie odpowiadał pod względem ilościowym, Zamawiający poinformuje o ewentualnych wadach lub brakach ilościowych w terminie natychmiastowym w dniu otrzymania towaru i odmówi przyjęcia towaru od Wykonawcy nie odpowiadającego wymogom jakościowym lub ilościowym. W takiej sytuacji Wykonawca ma obowiązek wymienić towar na pełnowartościowy lub uzupełnić braki niezwłocznie, aby umożliwić przygotowanie zaplanowanych z tej dostawy posiłków (np. w przypadku pieczywa – w czasie do jednej godziny). W przeciwnym wypadku Zamawiający uzna, że Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy, co skutkować będzie zawsze naliczeniem kar umownych wynikających z zawartej umowy. Dostawy towaru powinny odbywać się w dni robocze w godzinach 8:00-14:00. Data i godzina dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego lub telefonicznego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż w wyniku ww. zmian nie zostanie przekroczona wartość umowy. Zamawiający informuje, że nie przewiduje waloryzacji cen produktów zawartych w ofertach Wykonawców w trakcie całego okresu realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że Zakład Wykonawcy jest zatwierdzony oraz wpisany do rejestru zakładów przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r. poz. 594, z późn. zm.).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach