Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie ogłasza przetarg

  • Adres: 22-300 Krasnystaw, ul. Piłsudskiego
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 82 5762324, 5762281, 5766900 , fax. 82 576 23 24
  • Data zamieszczenia: 2018-01-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie
    ul. Piłsudskiego 9
    22-300 Krasnystaw, woj. lubelskie
    tel. 82 5762324, 5762281, 5766900, fax. 82 576 23 24
    REGON: 268139800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.krasnystaw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Pomoc Społeczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie, przedstawionych poniżej: Zadanie Nr 8 – Artykuły spożywcze drobne: Smalec 200g kostka 510 szt. Bułka tarta 0,5 kg 440 szt. Cukier kryształ 1kg 580 kg Cukier waniliowy 32g 50 szt. Chrzan 300g 48 szt. Groch łupany 1kg 50 szt. Jaja świeże kurze 4300 szt. Kawa inka 12 szt. Kasza jęczmienna 1kg 130 kg Kasza gryczana 1kg 100 kg Kukurydza konserwowa puszka 400ml 110 szt. Kwasek cytrynowy 20g 200 szt. Liść laurowy 6g 140 szt. Majonez 600ml 83 szt. Przyprawa do flaków 20g 100 szt. Ogórek konserwowy 0,9 l 260 szt. Mąka pszenna 1kg typ500 400 kg Mąka ziemniaczana 0,5kg 12 szt. Musztarda 200g 50 szt. Olej 1l 480 szt. Pieprz czarny mielony 15g 320 szt. Pieprz ziołowy 30g 80 szt. Sól kuchenna 1kg 350 kg Majeranek 16 g 100 szt. Sok syrop 500ml 320 szt. Przyprawa warzywna do potraw 200g -Vegeta lub równoważna 530 szt. Ziele angielskie 15g 120 szt. Herbata granulowana 100g 10 szt. Susz owocowy 100g 40 szt. Kisiel owocowy 40 g 1050 szt. Groszek konserwowy puszka 400ml 30 szt. Grzyby suszone 20g 40 szt. Ketchup- 1l 10 szt. Ocet- 1l 10 szt. Szczaw w słoiku 0,9l 30 szt.. W/w artykuły mają być świeże, dobrej jakości, z długim okresem przydatności do spożycia (nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca winien posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCAP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności, decyzję lub opinię właściwego organu inspekcji sanitarnej uprawniającą do przewozu mięsa i wędlin oraz artykułów spożywczych. Wykonawca obowiązany jest okazać certyfikat na żądanie Zamawiającego. Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych oraz w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Wykonawca powinien posiadać przynajmniej jeden środek transportu spełniający warunki określone w ustawie z dnia 25.08.2006r. o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz.U. 2017 poz. 149). Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej, dotyczy głownie stanu higienicznego samochodu, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany formularz ofert zgodnie z Załącznikiem nr 1 do SIWZ. 2 W przypadku, gdy Wykonawce reprezentuje pełnomocnik - oryginał pełnomocnictwa lub kopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez notariusz. 3. Informacja o grupie kapitałowej - Załącznik nr 3 do SIWZ. 4. Oświadczenie Wykonawcy, że dostarczane produkty spełniają normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych oraz że posiada decyzję właściwego organu inspekcji sanitarnej dotyczącą aktualnej zgody na przewóz (transport) żywności, mięsa i wędlin i certyfikat HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli jakości - Załącznik nr 6 do SIWZ. 5. Formularz cenowy - Załącznik nr 7 do SIWZ. 6. Wzór umowy - Załącznik nr 8 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach